Leírás

Roboraptor Blog - Ahol a geekoszféra kezdődik...

Facebook

Utolsó kommentek

Címkék

fantasmania.hu gondozásában megjelent Magyar Szuperhős Mesék második száma Augusztus hónap végén érkezik. Az anno nagy port kavart első kötet után a megjelenő újabb kötetről kérdeztük az alkotókat. Tachkov Professzor, Harcsa Huszár és Hungária Kapitány újra ringbe szállnak, csak egy kicsit másképp! Exkluzív, eddig soha nem látott képek és miegyéb!
Névtelen_3.jpg

ROBORAPTOR: Elégedettek vagytok? Mennyire vitték a Szuperhős Mesék első részét?

FANTASMANIA: Konkrét számot nyilván nem mondhatunk, de jól fogyott újságosnál is és nálunk is. Bár anyagi siker nem volt, a lelkesedésünk töretlen. :)

ROBORAPTOR: Tervezitek-e, vagy még túl korai előfizetésről beszélni? Egyáltalán lenne rá igény?

FANTASMANIA: Ez még korainak tűnik, terveink szerint még karácsony előtt beiktatjuk a 3. számot, kicsit pihenünk és az új évben szembenézünk az új kihívásokkal.
vigovszky-rita-tachkov-professzor-skicc.pngROBORAPTOR: Elég sok idő telt el a két kötet között, gondolom szeretnétek rendszeresebben megjelenni. Mi lenne ennek a módja?

FANTASMANIA: Eredetileg is negyedévente szerettük volna megjelentetni a köteteket, ezt nagyjából sikerült tartani. Úgy lehetne gyakrabban kiadni, ha csökkentenénk a terjedelmen és a méretet, mert a csapatból mindenki munka mellett dolgozik a kiadványon. Szívesebben teszünk le az asztalra ritkábban egy-egy tartalmasabb példányt. Ennek pedig pont az ellentéte az, amit az egyperces képregényeknek keresztelt ajándék minikel csinálunk, ezekből az első és második szám között összesen három készült el.

ROBORAPTOR: Mit tanultatok az első számból?

FANTASMANIASok mindent, formailag, stílusilag is. Drasztikusan nem változtathatunk egyik számról a másikra, de az már látszik, hogy a fiatal felnőtt korosztályt érdekli a tematika. Ezért a következő történetszál cselekménye összefüggőbb lesz, és a szöveg kevésbé lesz egyszerűsített az első számhoz képest. Persze az eredeti célkitűzést tartjuk, továbbra is való gyerekkézbe is, és továbbra sem vesszük túl komolyan magunkat. Az ajánlott alsó korhatárt 10 évesben határoztuk meg, szerintünk ekkortól kényelmesen lehet önállóan olvasni. Fiatalabbak pedig anyával, apával mesét olvasva tudják majd fogyasztani, hogy szükség esetén egy-egy mondatot vagy szót meg tudjon magyarázni a szülő. Mikor az első számot csináltuk, a legnagyobb kérdés az volt, hogy a publikumnak van-e igénye a koncepciónkra, a válasz egyértelmű igen.

fabian-peter-oldal-ceruzavazlat.jpg

ROBORAPTOR: Mi volt a legjobb és legrosszabb kritika?

FANTASMANIA
: 
Huh, nehéz kiemelni, nagyon sok visszajelzést kaptunk. Döntő részben jókat, ezért is döntöttünk a folytatás mellett. Szerintünk rossz kritika nincs, maximum olyan, amiből nem tudunk építkezni. Többen pozitívan igazolták vissza azt, hogy az egész kicsit önironikus és az egyik mellékszereplő, Tachkov Professzor figurája is sok mindenkinek tetszett. Ő egy robottestet irányító, tudós tacskó és a második számban saját kalandjának főhőseként tér vissza. Ennek különösen örültünk, mert mi is többet szerettük volna szerepeltetni. Érdekes módon azt, hogy minél több rajzoló munkáit próbáljuk megjelentetni kevesebben értékelték. Ennek ellenére ehhez tartjuk magunkat. A tényen túl, hogy nálunk lehet ily módon publikálni, azért is erény ez, mert így a számok előrehaladtával a visszatérő figurák jobban ki tudnak forrni, ahogy egymás korábbi munkáit is látva egyes elemeket megtartanak, másokat újragondolnak a rajzolók. Erre jó példa, hogy Pintér Márk a borítókon használt Harcsa Huszár címkefigurát Létai Márton Harcsa kosztümével-, de emberszerűbb testtel rajzolta. Most a második számban Marci közelítette a figurát a Márk által használt testarányokhoz.


letai-marton-vazlatfuzet-harcsa-huszar.png

ROBORAPTOR: Lesz a második kötetben egy képregény. Idővel áttértek erre, vagy konzekvensek maradtok az eredeti formátumhoz?

FANTASMANIA: Egyelőre tartjuk ezt a formát, de nem vagyunk megrendíthetetlenek.
letai-marton-kepregeny-reszletl.pngROBORAPTOR: Hogyan választottátok ki az új rajzolókat?

FANTASMANIA: A korábbi pályázat jelentkezőiből még maradtak potenciális rajzolók, akiknek az elsőben nem jutott lehetőséget, illetve Létai Marci fog duplázni az első számból. Fábián Péter rajzait a képregényes körök ismerhetik a Bloodlustból, ő illusztrálja az első történetet és a borítót is. Nagyon szép, részletes képes születtek, aki ismeri a rajzait, nem fog csalódni. Aki pedig nem, az majd most megismeri. Úgy emlékszem nektek is rajzolt egy jó kis Roboraptort. :) Létai Marci neve elhangzott már, ő készíti a képregényt. Képregényt rajzolni extra kihívás, ezért adta magát, hogy olyanra bízzuk, aki ismeri a központi figurákat és azt is tudtuk a korábbi közös munkából, hogy nem fogunk csalódni, ha az új ellenség megtervezését őrá bízzuk. Nem is csalódtunk. A harmadik történet az, amiben Tachkov Professzoré a főszerep. Vigovszky Ritát hívtuk segítségül, mert úgy gondoltuk, hogy itt extra cukiságfaktorra lesz szükség. Ő kifejezetten mesekönyv illusztrációkkal foglalkozik és nagyon megbízható munkatársnak bizonyult.


ROBORAPTOR: Az Epicline szépen tör előre és hódítja meg a magyar képregény kereskedelmi forgalmát... Nem érzitek őket konkurenciának? Látnátok lehetőséget az együttműködésre?

FANTASMANIA: Nem konkurenciaként tekintünk rájuk, bőven megférünk egymás mellett. Örülünk a sikereiknek, jó lenne, ha több ilyen kezdeményezés lenne mint az övék, vagy mint a Magyar Szuperhős Mesék. Együttműködésre persze, nyitottak vagyunk, van esetleg ötletetek? Valószínűleg egyébként mindkét kiadványnál elég nagy feladat a saját megjelenés is, de ki tudja mit hoz a jövő...

fabian-peter-maro-fero-korai-vazlat.pngROBORAPTOR: Rendeződött, vagy van-e valami történés Hungária Kapitány vs. Hungária Kapitánya ügyben?

FANTASMANIA: Nem, nincs semmi.

ROBORAPTOR: Mik a tervek a harmadik számra?


FANTASMANIAA harmadik szám mellett is elköteleztük már magunkat, és azzal fogjuk lezárni ezt a cselekményívet, így a magazin három száma egy egységet fog alkotni. A második szám az, ahol elkezdjük erősíteni a gonosztevők oldalát és ez a harmadikban fog kicsúcsosodni.

Ha tetszett a poszt, lájkolj és kövess bennünket a facebookon is!

Címkék: interjú képregény Fábián Péter Hungária Kapitánya Magyar Szuperhős Mesék Harcsa Huszár Tachkov Professzor Fanatasmania Vigovszky Rita

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://roboraptor.blog.hu/api/trackback/id/tr266626069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Magyar Szuperhős Mesék · http://magyarszuperhos.hu 2014.08.24. 14:54:59

Köszönjük a lehetőséget! :)

-Magyar Szuperhős Mesék csapat
magyarszuperhos.hu/

NickelADeón 2014.08.26. 16:44:04

Nagy port felvert vagy nagy vihart kavart.
süti beállítások módosítása