Leírás

Roboraptor Blog - Ahol a geekoszféra kezdődik...

Facebook

Utolsó kommentek

Címkék

A Marvel Studios immáron 2008 óta boldogít minket szuperemberekkel, a Földet leigázni vágyó űrlényekkel, gonosz és jó istenekkel és végre valahára ezek köreiben köszönthetjük az óriás szuperfákat és mutáns mosómedvéket, hogy a többi rosszarcúról már ne is beszéljünk… Mi lehet az oka annak, hogy a Marvel már a tizedik filmjével robbantja fel a nyarat és még mindig nem unjuk őket? Legalábbis ami minket (geekeket) illet… Természetesen az, hogy a Marvel nem csak úgy a vaktában lövöldözik. A képregényes franchise gondosan felépített dramaturgiai és financiális tervezésnek köszönheti sikerét.
marvel-logo-wallpaper.jpg

Az első hullám – Phase One       

1. Iron Man – 2008
Az egész őrület még 2008-ban kezdődött a John Favreau által rendezett Vasember filmmel, amely a „phase one” első darabja is volt. Robert Downey Jr. a lehető legjobb választás volt a stúdió részéről, tökéletesen adta vissza az élveteg, milliárdos szuperzsenit, a Marvel univerzum Elon Musk-ját. Habár a trilógia első darabjában még nem voltak nagyívű szuperbűnözők, mindössze pénzéhes hatalommániás s-fejek, a film azért jól előkészítette, hogy nagyjából hogyan is képzeli el a stúdió a további ténykedését. Nem beszélve a Marvel egyik legjobb találmányáról: a stáblista utáni jelenetről, melyben gyakorlatilag Nick Fury bejelenti az Avengers-t.



2. The Incredible Hulk – 2008    

Ugyanaz év júniusában már érkezett is a zöld behemót, főszerepben nem kisebb színészzsenivel, mint Edward Nortonnal… ám valami baj történt. Míg Hulk tökösen agyabugyálta a Tim Roth-ból átalakult Abomination-t, addig Edward barátunk mintha csak árnyéka lett volna önmagának. Utóbb kiderült, azért, mert a legtöbb jelenetét melyben érdemi része is lett volna színészmunkájának, egyszerűen kivágták, mert nem volt jó. El sem tudom képzelni miért nem. A film így is igen nagyot tarolt. Már csak azért is, mert sokan megesküdnének arra, hogy jobb mint az Ang Lee-féle 2003-as verzió. Nos ezzel mondjuk pont tudnék vitázni. Abban a filmben ugyanis megvolt Bruce Banner és Hulk küzdelme, míg itt csak egy kis nyafogás van amiatt, hogy néha zölddé és naggyá változik a tudós. Tim Roth viszont egy zseni, és amilyen eszelősen játszott, simán elhittem neki, hogy Hulk vérére fájt a foga.



3. Iron Man 2 – 2010            
 
2 év várakozás után mindenki Tony Starkja az eddiginél is menőbben tért vissza, ezúttal kiegészülve a világ második legkirályabb vaspáncélos fószerével: Warmachine-nal! Persze beköszönt Black Widow is Scarlet Johansson személyében. Ami az ügyeletes rosszfiút illeti, Mickey Rourke gyakorlatilag mindenkit lemosott a pályáról. A Vasi 2 ugyan mégsem vert köröket az első részre, a színvonalat legalább tartotta. John Favreau újra tisztességes munkát végzett, csak éppen lehetett érezni ezen a filmen, hogy „ez egy olyan tipikus második rész”. A stáblista utáni jelenet pedig világszerte milliókban hozta el a várakozás édes ízét.



4. Thor – 2011  

Meg kell mondjam őszintén, a Marvel filmek közül ez volt az a film, amitől akkor a legjobban féltem. Eleve a Thor képregények Magyarországon kevéssé ismertek, és amennyit olvastam a szőke viharistenről, az alapján simán lehetett volna egy modoros istenezős rock-ballada is a film. Ehhez képest viszont egyfelől újraértelmezi a viking mitológiát a földi történelmünkkel szemben, másfelől egy igazán erős családi drámát kapunk Loki, Thor és Odin-apu főszereplésével. Odint pedig nem kisebb ember alakította, mint a kiváló Anthony Hopkins, bár az is igaz, hogy szinte végigaludta a filmet, így a családi dráma elsősorban a két testvér között zajlott le. Ráadásul, és ez engedtessék meg nekem férfi létemre, a valaha volt legszebb vikingnek/istennek/szuperhősnek-valót találták meg Chris Hemsworth személyében. Amellett, hogy ez a csávó elképesztően sármos és nem tehetségtelen színész, végtelenül jól áll a karjai között Amidala hercegnő Jane Foster, alias Natalie Portman, aki amúgy is a világ legédesebb nője. Tom Hiddleston pedig amikor ki van akadva, simán elhiszi neki az ember, hogy nem mondták el neki mi is ő valójában.     


5. Captain America: The First Avenger - 2011
Természetesen nem jöhet létre Avengers film a nagymenő Amerika Kapitány nélkül, akinek képregényes eredetije előtt egy egész nemzet hajolt meg anno a 40-es 50-es években. Amerika Kapitány bátor, erős, férfias, megmenti a nőket és a gyerekeket, utálja a nácikat! Mi kell még? Voltaképp semmi. Az amerikai zászlóba bugyolált Indiana Jones első megnézése után valami oltári nagy ürességet érez az ember. Nem vagyok sem amerikai, se nő és már gyerek sem, ellenben én is utálom a nácikat. Nem hiszem, hogy az első három dolog kellett volna a film élvezetéhez. Egyszerűen unalmas volt. Másodszorra viszont feltűnt valami. Bár láttam már, de anno az Avengers miatt újranéztem, arra jöttem rá, hogy ez egy nagyon pengére megírt kis kalandfilm, ami semmi többről nem szól, csupán arról, hogy a film végén Amcsó Kapcsót felkeltse Nick Fury és bevegye az Avengersbe. 



6. The Avengers – 2012

2012-ben világszerte robbantak a mozi pénztárak, a pénzt lapátolni kellett a konténerekbe, mert MINDENKI látni akarta az Avengers-t függetlenül attól, hogy mennyire ismerte az ilyen módón előzményfilmekké vált korábbi 5 terméket. Jól emlékszem az akkori a csajommal és egy barátnőjével mentünk, aki amellett, hogy egyik filmet sem látta, kifejezetten nem szerette a képregény adaptációkat. Viszont nagyon rá volt izgulva Thor-ra és Amcsó Kapcsóra, vallásos áhítattal figyelte Hulk zúzását és szinte sírt, amikor tudjuk, mi történik Tony Starkkal. Miután kijöttünk a moziból, újra úrinővé vált és egy elegáns „Nem volt rossz!”-szal jellemezte a látottakat. (Azóta mindegyik filmet látta és büszkén kijelentem, a Marvel filmek képesek fanokká varázsolni még akár a legnagyobb ellenlábasaikat is). Nagyon jót tett a mozinak, hogy előtte már öt filmen át készített minket az élményre, mert részemről akkora mindblowing volt az egész, hogy megkockáztatom, a Marvel Studio addigi legjobb filmje lett az Avengers. Edward Norton-t ugyan lecserélték Mark Ruffallo-ra, ami csak azért rossz, mert előbb is gondolhattak volna rá. Mindenesetre: jó dumák, menő bunyók, kicsike tanulság, (??? Ne baszakodj a Bosszúállókkal???) két liter kóla és popcorn. A tökéletes nyári blockbuster.



A második hullám – Phase Two

7. Iron Man 3 – 2013       
Ha nem a Thor első része, akkor a bizonyára a Vasi 3 volt a legmegosztóbb Marvel adaptáció, ami valaha készült. A rendező(le)váltás miatt (a Marvel is megérezte a Vasi 2 nem túl nagy ívű sikerét) Shane Black-re esett a választás a Halálos Fegyver 2 és Az utolsó cserkész című filmek írójára illetve. A Vasi 3 elég keményen épít az Avengers egy bizonyos jelenetére, és soha mélyebb tartalmat nem nyomtak még így át blockbusteren a közönség szájába. Szuperhősködni nehéz dolog, értem? (...) Sokan azzal vádolják ezt a filmet, hogy több Tony Stark van benne, mint Vasember (ami abból a szempontból nem igaz, hogy ebben a filmben van vagy 457829268 darab automatizált Vasember páncél). Nekem személyesen pont emiatt lett az egyik kedvenc Marvel filmem. Végre egy szuperhős film ami őszintén megpróbál foglalkozni a gúnya mögötti emberrel és teszi mindezt úgy, hogy közben szétrobban a retinánk a kiváló akciójelenetekről és fuldoklunk a hahotától, ami a pergő dialógusoknak köszönhető. Ráadásul ebben a filmben van a Marvel legnagyobb „történelemhamisítása” ami a jó öreg Mandarint illeti…

 
+ Agents of S.H.I.E.L.D. – 2013
Kakukktojásként jelesül hadd szolgáljon a Marvel első tv-sorozata, mely egy maroknyi S.H.I.E.L.D ügynök „hétköznapjait” mutatja be 22 részen keresztül, mely kisebb-nagyobb reakciókéséssel de mindig reagált a soron következő Marvel-filmekre. Koncepcióját tekintve egyáltalán nem egy ördögtől való gondolat, de míg egy mozifilm esetében van lehetőség nagy ívű történetet mesélni, addig egy "csak" 22 részes sorozat esetében, pláne ilyen nagy múlttal szinte lehetetlen. Pláne ha mindezt epizódikusan tálalja. Sok ismeretlen vagy kevésbé ismert kifejezetten a S.H.I.E.L.D. körül forgó történetet dolgoz fel a sorozat. Viszont egyszerűen nem tudja szállítani azokat a színészeket és látványvilágot, amik miatt a közönség szereti a filmeket. Noha az első pilot epizód bíztató volt, sajnos a Captain America: The Winter Soldier-ig nem nagyon tűnt úgy, hogy ezt a sorit érdemes követni. Mondjuk kicsit olyan ez mint az animációs SW-sorozat, hetente egyszer jó látni valami újat a Marvel háza tájáról.

8. Thor: The Dark World – 2013
Hát kedves hölgyeim és uraim! Sötét nap volt ez a Marvel történelmében. Bátran ki merem jelenteni: a világ legrosszabb Marvel-filmje lett a Thor második része. Nem elég, hogy az első részben jól kidolgozott, az Avengers-ben tetőfokára hágott családi viszályozást bár megpróbálták tovább vinni, egyszerűen egy gagyi buddy-movie kerekedett belőle. A Thor második részének rengeteg feladatot kellett vállalnia. Egyfelől folytatnia kellet önnön első részét, az Avengersben lévő eseményeket fel kellett dolgoznia, előkészítenie a saját harmadik részét és némiképp be kellett vezetnie a nem túl távol lévő harmadik hullámot és a Guardians of the Galaxy-t. A történet az unásig ismert. Gonosz hataloméhes űrlények cseszegetik valami cucc miatt az embereket, valakinek meg meg kell mentenie a Földet… de hol van ilyenkor az Avengers? Na, mindegy.   



9. Captain America: The Winter Soilder   2014 
  
Ha összességében nézzük a Marvel filmeket nem lehet rájuk azt mondani, hogy olyan nagyon nagy társadalmi reflexióval élnének (kivételt képez ez alól a Vasember 3 és mondjuk némiképp az Avengers), pedig a sznob geek (én) sokkal inkább szereti az ilyen jellegű darabokat, mint az eszetlen bunyót (érdekes, hogy a bunyó-faktorban is ez a két film jár az élen). A kapitány második eljövetele egy manapság oly divatos megfigyelési paranoiával érkezett a mozikba az egész világon, és ügyes módon tudatosan vagy sem, de ennek állít emléket. Az amerikai néplélek és a magyarok is tudják milyen szar amikor megfigyelnek minket, Amcsó Kapcsó pedig nosza felveszi a harcot a megfigyelőkkel szemben, csak sajnos itt van ez a fránya téli katona aki eléggé keresztbe tesz neki. Szerintem a Vasember 3 után ez a második olyan film ami vállalva egy kicsit a komolyabb hangvételt, meggyőzőtt arról, hogy a Marvel nem kizárólag pénzhajhász producerekből, hanem pénzhajhász és tehetséges kreatív emberekből is áll, akik tudják, hogyan frissítsenek fel egy nem túl fényes múltú közel 80 éves szuperhőst. Sokkal inkább lett ez egy politikai akció-film, mint egyszerű képregény-adaptáció. Nem rossz kezdeményezés a Marveles fiúktól és lányoktól. 



10. Guardians of the Galaxy – 2014    
    
Korábban már ejtettem néhány szót a stáblista utáni jelenetekről. Az első ilyen, amely a Guardians of the Galaxy-t vetítette előre, az Avengers végén bukkant fel:



Voltaképpen már ez a kis klip azt jelezte, hogy valami sokkal grandiózusabb és keményebb dolog vár ránk hamarosan, ami már nem egyszerűen szuperemberek mindennapi csatározásairól fog szólni. Szerencsére megérte hosszan várakozni: kritikánk a Guardians of the Galaxy-ről itt olvasható.

A harmadik hullám - Phase Three 

Ha lehet hinni a pletykáknak no meg a Comic Con-os bejelentéseknek, akkor hamarosan láthatjuk Antman-t és újra találkozhatunk az Avengers-sel. Persze már most millió kérdés van az új filmek kapcsán... Antman csatlakozik a Bosszúállókhoz? Amerika Kapitány pajzsa hogy törik el? Mikor jönnek össze a Galaxis őrei a Bosszúállókkal? Mennyi van még a Marvelben? 



Ha tetszett a poszt, lájkolj és kövess bennünket a facebookon is!

Címkék: film sci-fi képregény elemzés szuperhős szuper Hulk Edward Norton Loki Robert Downey Jr. Marvel Anthony Hopkins Mark Ruffalo Chris Evans Thor Vasember Iron Man Thor: The Dark World Iron Man 3 Ang Lee Captain America: The Winter Soldier Guardians of the Galaxy Chris Hemsworth Mickey Rourke Tony Stark Tim Roth Amerika Kapitány Iron Man 2 Amerika Kapitány: A tél katonája A tél katonája Amerika Kapitány: Az első bosszúálló Captain America: The First Avenger szuperember Agents of S.H.I.E.L.D. Nick Fury The Incredible Hulk Bruce Banner Warmachine

26 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://roboraptor.blog.hu/api/trackback/id/tr186596503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.08.13. 13:35:38

@Mr. Rabbit: mert a film maga is csupán egy rossz vicc volt, tim roth ide vagy oda. A thor 2 mellett a legnagyobb marvel mellényúlás.

De a hulk esetében van mentségük, hogy nem önállóan követték el, a thor2 esetében még ez sincs.

Módfelett Kényelmetlen 2014.08.14. 06:59:50

érdekes hogy a thor 2-re mennyire fúj mindenki, szerintem teljesen jó popcorn mozi volt, az elsőhöz képest meg ami egy végtelenül kínos, gyenge jellegtelen szar, meg egyenesen zseniális

Monyoka1971 2014.08.14. 09:20:11

A thor 2 szerintem is jo kis mozi! En mondjuk nem kerestem benne a testverek kozott feloldhatatlan ellentetet, hanem elveztem, hogy a Nem Tul Okos Thor egy nagy kalapaccsal peppe ver mindent es mindenkit, mikozben Loki (aki a legjobb arc a filmekben amikben szerepel) azt teszi, amit az eszaki legendak szerint tennie kell: kavar, szorakozik es elvezi az eletet.

kovácspéterke 2014.08.14. 09:21:16

nem tudom, h az indexes szerkesztő adott-e hülye címet a címlapon, de ha ez a 10 legjobb, akkor miért kerül bele olyan, ami nem jó.

a két thort teljesen fordítva látom, az első nagyon gagyi volt, buta történettel, a második viszont érdekes és izgalmas volt, csak az elején volt benne kis logikai bukfenc.

Ződ2000 · http://egzostive.com 2014.08.14. 09:33:54

@doggfather: +1. Nem véletlen hogy a phase 1 ba nem került be a Hulk, és az incredible hulk után is rebooktolták Hulkot egy új szinésszel...

Ez a lista fura mintha össze vissza lenne. Az Iron Man 1 megérdemli az erlső helyet történelmi mivolta miatt, de 3 szerintem nem méltó a listára. Ahogy a captain america első része sem.

Nyilván a pörgés oka a galaxis őrzője megjelenése, érdekes látni a 10- helyen :)

Ha a Thor2 annyira rossz (mellesleg elhiszem, hogy az :)), akkor miért épp 8.? Pont a Capt'n 2 és a Galaxis között a helye?

Monyoka1971 2014.08.14. 09:37:44

Gondolom azert ez a sorrend, mert idorendbe van szedve a dolog...

2014.08.14. 09:41:59

Érdekes, nekem pont a Captain America: The First Avenger tetszett legjobban, mert előhozta a képregényes aranykor hangulatát. Két óra alatt úgy megszokta a szemem a negyvenes évekbeli képeket, hogy a végén a Times square-jelenet tényleg sokkolóan hatott :-) Egyetlen hibát tudok felhozni: a magyar szinkron erőltetett akcentusait.

Nem kereste 2014.08.14. 10:27:36

Természetesen a Vasember 3 a legjobb. Nagy fordulatot vett a sorsom aznap, amikor megnéztem moziban. Rájöttem ugyanis, hogy ki az igazi Pepper az életemben, és ki az, aki csak annak képzeli magát, de valójában egy mozijegy árát sem éri meg.

Köszönöm neked Marvel. ROFL

heimdall 2014.08.14. 10:45:50

Számomra a Vasember 3 a kedvenc, szorosan mögötte az Amerika Kapitány 2, bár a Tél katonájának karakterét nagyon nem tudom komolyan venni, nekem semmi nem jött át a karakter drámájából... Csak nézett szomorúan és kész.
A Thor 2 viszont jobb volt szerintem az 1-nél, az nagyon műanyag volt. Ugyanakkor egészében Thor a leggyengébb része a filmeknek, Hemsworth pedig istentelen szar színész. Hiddleston menti mindkét filmet nagyjából.
Drámai szempontból az AK2 a legjobb és Johansson miatt, aki nagyon jól adja a Fekete özvegy kissé csalódott, kiábrándult és valójában bizonytalan karakterét.
SPOILER!
Fury után Tony lesz a Shield új főnöke? Vagy Nem is lesz újra Shield?

GeeMan 2014.08.14. 11:14:34

Hát megmondom őszintén nem nyerte el a cikk a tetszésem...

1944-ben kezdték filmesíteni a Marvel (akkor még Timely Comics) képregényeket, kezdve egy Captain America sorozattal. Az első Marvel képregényből készült film 1986-ban jött ki. Aztán szépen jött az első Megtorló film (1989), Amerika kapitány (1990), majd pedig a már (remélem) mindenki által ismert Penge (1998), első X-Men (2000), Penge 2 (2002), Pókember (2002) és így tovább...
Ergo az általad említett 2008-as dátumig röpke 20 Marvel film készült, köztük igen-igen jó darabokkal.

De ha csak 2008-tól kezdve nézzük a filmeket, a felsoroltakon kívül becsúszott egy Megtorló, 4 (négy!) X-Men film és egy Szellemlovas is.

Ha úgy vesszük, az általam felsorolt filmek storyline-ja nem kötődik össze úgy, mint a cikkbeli 10 filmé, de ezek nélkül elég összecsapott hatást kelt a cikked...

Bónuszként még egy kis kötekedés:
Úton van a Fantasztikus négyes remake (2015), és a Doctor Strange (2016) is.
Plusz a pletykák közt megjelenik a harmadik "új" Amerika Kapitány, X-Men Apocalypse (az előző X-Men végén láthattunk is belőle egyk is ízelítőt), The Sinister Six (akik mondjuk inkább Pókemberhez köthetők), új X-Men Wolverine film, Fantasztikus négyes remake 2. rész, Galaxis Őrzői 2. rész és végezetül a harmadik "új" Pókember film.

Na csá.

Mr. Rabbit 2014.08.14. 11:18:47

@GeeMan: Teljesen igazad van, ennél lényegesen több Marvel film készült. Abban vagyok pontatlan, hogy nem emeltem ki, én kvázi csak 2008-tól kijött univerzumépítésre helyeztem a hangsúlyt. Egyszer tán elkészül a Marvel sötét múltja című cikk is! :) Köszi az észrevételt!

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.08.14. 11:25:14

@GeeMan: nem a cikkel van a gond, csak nem olvastad el elég figyelmesen. A marvel studios az a filmes cég ami csak mostanság alakult és csinál filmeket. ;) A poszt arról szól, nem a marvel képregényekből készült filmekről.

cönde 2014.08.14. 11:27:58

@Módfelett Kényelmetlen: véletlenül láttam a két filmet, sem képregényőrült nem vagyok, sem mozirajongó, csupán átlagos néző, de amíg az elsőrész lekötött, és egynek elment, a második rész felénél feláltunk az asszonnyal és inkább aludni mentünk. Nem mondok sokat, de fel voltam háborodva az első után, milyen nézhetetlenül vontatott lett a második rész.

Booksi 2014.08.14. 14:40:18

Hogy ezen a Bosszúállókon mit esznek ennyire. Egy végtelenül elnyújtott gyenge dialógusokkal megszórt, csak a CGI által felturbózott giccs lett.
Összeszedtek benne mindenkit, hogy mindenki kedvence benne legyen és még több pénzt lehessen belapátolni. Mondjuk ez kétségtelenül sikerült.
Kétszer is elaludtam rajta, mire harmadszorra sikerült végignéznem, de nem volt utána katarzis.
Loki annyira gyenge antifőhős volt benne, amilyet még nem is láttam. Kifejezetten idegesített.

Globetrotter2014 2014.08.14. 14:54:09

@Booksi: "gyenge dialógusokkal megszórt", bakker akkor te nézd a transformers sorozatot.

Whedon pont abban zseniális, hogy a dialgóusok révén egyszerre produkál jellemrejzokat és felesleges flashbackek helyett jól utal előzményekre. És ráadásul azokat is ügyesen belevonja a történetbe akikn egyaébbként nem olcvastak látták az előzményeket.

De ami a legfontosabb, jutalomjáték a jó szníészeknek. A Serenity első negyed órája felér a Firefly sorozattal. Anélkül hogy értelmetlen falshback-eket tenne bele.

A Avegers is rengeteg háttérinfót ad le párbeszédekben. Mondjuk Loki szerintem is kevés volt főellenfélnek, de a szinész jól játsza a szerepét, amit lehet kihoz belőle.

Booksi 2014.08.14. 15:22:31

@Globetrotter2014: Nagyon megharagudhattál rám, hogy a tranzisztorokkal akarsz büntetni. :)
Én nem éreztem jónak egyáltalán ezt a filmet. Látványilag ott volt, de szerintem nehezen indult be, az első órában szinte semmi sincs, csak civakodnak.
Sajnos annyira megutáltam Lokit már az elején,(annyira hiteltelen volt számomra) hogy nem tudok már másként tekinteni rá.
Ettől függetlenül még lehet, hogy jól játszik, csak tudod az első benyomás....

Globetrotter2014 2014.08.14. 15:42:26

@Booksi: viszont a felvezuetőn van elég sok info a történethez, mondjuk én az egész stuttgarti jelentet kihagytam volna, vagy valami pörgősebb dolgot tettem volna be. Ennyiben igazat adok neked.

De maga a film szerintem olyan hogy beszippant az elején egy eléggé in medias res kezdéssel és végig tart egy korrekt tempót.

Nyilván Loki nagyon jól mutat amíg a Shield az ellenfél, a Szuperhős válogatott mellett azért már nem egy nagy szám. Kellett volna még pár komoly egyéniség az inváziós seregbe, de azlért nem mndeanám hogy bántóan üres volt a csata, legfeljebb személyiségekben durván egyoldaló...

ATS 2014.08.15. 07:37:52

Teljesen agyatlan filmek, kusza sztorival. A marvel futoszalagon ontja magabol oket, bevallottan nem akarnak nagyot alkotni, a larvanyra epitenek, de vannak emberek, akiknek a halalos iramban sseria is bejon, igy ha a szellemi igenyessegtop eltekintunk, valoban szuper filmek ezek...

elmouse 2014.08.18. 08:56:32

Én csak annyit kérek, hogy egy filmes blog ilyet ne írjon le:
"...Shane Black-re esett a választás a Halálos Fegyver 2 és Az utolsó cserkész című filmek rendezőjére"
Vagy ha már igen, akkor gyorsan javítsa ki.

Mr. Rabbit 2014.08.18. 09:34:21

@elmouse: Problem solved... Sorry, valamit félreolvastam.

Nem kereste 2015.02.02. 22:36:08

Ismertem valakit, aki dühöngve kiugrott a dugó közepén az autóból, csak mert nem láthatta azonnal a Vasember 3-at.
Nos, ennek a pontagyúnak azóta már csak a ZS kategóriás ingyen letöltött filmek töltik ki az életét. A gagyi fantázia világában éli ki magát, mert egy panellakás szafaris mintázatú ágyán maszturbálva és szmogos erkélyén cigizve kénytelen tölteni eseménytelen életét, és permanens filmnézéssel próbálja feldobni szaharai sivárságú nyomorúságos vegetálását.

Nem kereste 2015.02.03. 09:15:14

@Mr. Rabbit:
A pontagyú egy önállóan életképtelen parazita féreg, de inkább egy hazug senki. Egykor volt valaki, de sikerült neki az első helyről az utolsóra küzdenie magát; ez nem kis teljesítmény. Peppernek képzelte magát, de miután bizalmat szavaztam neki, kiderült, hogy Jezabel.
Már megtaláltam az igazi Pepperemet és boldog vagyok, csak sajnálom a parazitára fordított energiát, időt és pénzt, no meg azt, hogy még nem érte utol a karmája. De ami késik, nem múlik.
Mindez csak a Vasember 3 kapcsán jutott eszembe, no meg hogy pont két évvel ezelőtt követtem el életem legnagyobb baklövését, amikor összeköltöztem vele. A Marvel felirat kapcsán mindig ez fog eszembe jutni....

Mr. Rabbit 2015.08.08. 09:21:09

@Ződ2000: Ez a lista időrendi sorrendben veszi a filmeket, ahogy azok megjelentek.
süti beállítások módosítása