Leírás

Roboraptor Blog - Ahol a geekoszféra kezdődik...

Facebook

Utolsó kommentek

Címkék

Ma mutatják be a 67. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon a The Disappearance of Eleanor Rigby című filmet a mustra Un certain regard (Egy bizonyos nézőpont) elnevezésű hivatalos programjában. Az alkotás Jessica Chastain és James McAvoy főszereplésével egy szokatlan szerelmi históriát mesél el.letöltés (1).jpg

A The Disappearance of Eleanor Rigby: Them korábbi változatát tavaly ősszel a torontói filmfesztiválon már bemutatták, de akkor még egy háromórás játékidővel rendelkező Him és Her alcímmel ellátott duplafilm volt. Időközben a The Weinstein Companyt vezető Harvey Weinsten megszerezte a terjesztési jogokat, és meggyőzte Ned Benson rendezőt, hogy az eredeti két filmet gyúrja össze egyetlen vadiúj alkotássá. A lépés érthető, hiszen hiába kimagasló színész mindkét főszereplő, sajnos még sem Chastain, sem McAvoy neve nem annyira bejáratott, hogy elvárhassák tőlük a nagy stúdiók, hogy önmagukban egy egész filmet kasszasikerré vigyenek, nemhogy két különbözőt.

Az alkotás történetének középpontjába egy házasság zátonyra futása áll, amelyet eltérő narratívákból ismerhetett volna meg a néző. Ez a fajta filmkészítés édes teher minden színész számára, ugyanis két különböző karaktert kell eljátszaniuk egy szerepben. Jessica Chastain, a címszereplő Eleanor Rigby-t alakító feleség úgy értékelte a forgatást, mint egyben szuper és furcsa élményt. Olyan volt, mintha két különböző nőt játszottam volna, egyszer el kellett játszanom a karaktert, aztán meg el kellett játszanom azt a nőt, aki a férje nézőpontjából, az általa átélt benyomásokból épül fel – nyilatkozta a szerepről.jessica_chastain_the_disappearance_of_eleanor_rigby_set_in_new_york_3aug2012_1_ZPLrQoF.sized.jpgJessica Chastain számára egyébként visszatérés a cannes-i fesztivál, ugyanis mondhatni itt indult nemzetközi karrierje 2011-ben, amikor a Brad Pitt, Sean Penn és az ő főszereplésével készült Az élet fája (The Tree of Life) elnyerte a fesztivál fődíját, az Arany Pálma-díjat, egy másik filmje, a Take Shelter pedig a Kritikusok Hete szekció elismerésével térhetett haza. James McAvoy viszont mégkevésbé felfuttatott személy a dél-franciaországi filmfesztiválon, de mivel korunk egyik (jogosan) legígéretesebbnek vélt színészéről van szó, kétségkívül itt is pozitívan értékelik filmbéli erőteljes jelenlétét.

A The Disappearance of Eleanor Rigby megvalósításával Ned Benson rendező régi álma vált valóra. Az 1977-es New York-i születésű rendezőnek ez az első mozifilmje, így érthető, hogy gyermekeként tekint az alkotásra. Filmtervét hosszú ideig dédelgette, mire elég pénzt szerzett a leforgatásra. Érdekes, hogy Jessica Chastain már az első pillanattól fogva benne volt a projektben. 2003-ban egy kisebb filmfesztiválon vetítették Benson első filmjét, egy húszperces rövidfilmet. A vetítőteremben csupán egy tucat ember ült. A vetítést követően egy fiatal lány leszólította a mozi előtermében, és megkérdezte tőle, hogy ő csinálta-e a filmet, amit az imént látott. A lány fellelkesülve gratulált, majd kijelentette: szeretne a rendezővel dolgozni. A vörös hajú ifjú hölgy ekkoriban diplomázott a híres Juilliardon, és költözött Los Angelesbe, hogy színésznő lehessen. Jessica Chastain volt az. Ő volt Benson első rajongója – valaki, aki igazán hitt benne, valaki, aki igazán ösztönözte a filmterv megvalósítására. Aztán Viola Davis, William Hurt, Isabelle Huppert is csatlakozott a stábhoz, és 2012 nyarán elkezdődött a negyvennapos forgatás New Yorkban.letöltés (2).jpgReményeink szerint az Eleanor Rigby név mostantól nemcsak a Beatles híres dala révén lesz ismerős, hanem egy izgalmas és értékes film jóvoltából is. A kapcsolati drámát szeptember 26-tól játsszák az amerikai mozik, és néhány héttel később a kisebb filmszínházak is vetíteni fogják a film női, és férfi szempontból vágott verzióját is. Csakhogy, minden filmszerető igénye kielégítődjön.

The Disappearance of Eleanor Rigby (2013)
- Rendező: Ned Benson
-
Szereplők: Jessica Chastain és James McAvoy

 

Kövess minket a facebookon is, és látogass el X-men rajongói napunkra!

Címkék: film dráma Cannes Jessica Chastain James McAvoy The Disappearance of Eleanor Rigby hivatalos program Ned Benson

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://roboraptor.blog.hu/api/trackback/id/tr336173857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása