Leírás

Roboraptor Blog - Ahol a geekoszféra kezdődik...

Facebook

Utolsó kommentek

Címkék

A héten érkezik a Mad Max: Fury Road Tom Hardy főszereplésével! Szerkesztőségünkben már nagyon várjuk a filmet és ha csak annyi történik benne, amennyi a trailerben (sebesség, robbanás, fém) akkor már megérte elmenni a moziba. Az előzetesekben feltűnik, hogy Charlieze Threon kisasszonynak hiányzik a fél karja, kopasz és mindezek ellenére őrületesen szexi! Ennek okán következzék a Roboraptor Blog valaha volt legbizarrabb listája: végtaghiányos szex-szimbólumok! Rick Rockatinsky, Unchained Gutenberg és Mr. Rabbit top 10-es listája! 
ct.png

Imperator Furiosa – Charlize Theron (Mad Max: Fury Road, 2015)

Charlieze Theron karakteréről egyelőre keveset lehet tudni, annyi biztos, hogy egy batár nagy benzines kocsit vezet és van egy elég freaky fémkeze. A sminkelést ugyan kicsit néha túltolja (bár valószínűleg tetszeni már nem nagyon akar senkinek) nagy eséllyel egy magányos tanker-tulajdonos lesz, akit az értékes rakományért abuzálnak majd az őt üldözők. A kedves és daliás Tom Hardy pedig valamilyen oknál fogva a segítségére siet, vagy ő segít Hardyn... de tökmindegy nem?! Charlieze Theron még így is simán az egyik legszexibb Mad Max-karakter! 
mad-max-fury-road-2-mad-max-epic-road-war-at-the-heart-of-fury-road.pngMia – Jane Levy (Gonosz halott, 2013)

A barátai segítségével, egy isten háta mögötti, elhagyatott, Necronomiconnal súlyosbított faházban drogfüggőségétől szabadulni igyekvő Mia (Jane Levy) bal kezére az addig sem túl kíméletes film vérzivataros, eszeveszetten brutális fináléjában teljes súlyával ráborul egy autó, neki pedig két választása marad: vagy szó szerint, a következményekkel nem törődve kitépi, kiráncigálja, kiszaggatja magát a járgány alól, vagy a felé kúszó rettenetes, pokolbéli démon prédájává lesz. Mivel láncfűrésze épp nincs kéznél (muhahha) a lány az előbbi utat választja: az eredményt el lehet képzelni. A praktikus effektekkel, CGI-mentesen, igen érzékletes részletességgel prezentált jelenet több napon túl gyógyuló sérüléseket okoz szerencsétlen nézőnek is, a hatás leírhatatlan. De muszáj párszor újranézni.
evil-dead-image08.jpgCherry Darling – Rose McGowan (Grindhouse - Terrorbolygó, 2007)

Mi lehet egy gogo-táncos legnagyobb félelme? Természetesen ha leszakad az a testrésze amivel a pénzét keresi. Ez esetben ez két dolgot jelenthet: a bal vagy a jobb lábát. Cherry a Terrorbolygóban már önmagában minden geek férfi vágyainak netovábbja, pláne egy zombiapokalipszis kellős közepén, viszont abba is gondoljunk bele, hogy legalább ugyanennyire jól jön az a rakétavetővel ellátott gépfegyver is, amit az elveszett testrész helyére operálnak! 
planet-terror.jpgElle Driver – Daryl Hannah (Kill Bill, 2003)

Ha az ember fia megnézi a Kill Bill két részét, akkor biztos lehet benne, hogy a filmtörténelem egyik leggonoszabb, leghitványabb, legvááááá... ez a nő mostohább, mint az összes Disney főgonosz együttvéve! Viszont egy dolgot egyszerűen nem lehet elvitatni: embernek még nem állt ennyire jól szemfedő, pedig nem kisebb kihívója van, mint maga Nick Fury úr. Elle Driver pedig fél szemmel is képes eltenni bárkit láb alól, mert az elemi gonoszság ott van ebben a nőben. Persze lehet, hogy ehhez az is kellett, hogy az ember alaposan frusztrálva érezze magát a fél szeme miatt.
elle_driver_wallpaper_by_demonika.jpgGazelle – Sofia Boutella (Kingsman: A titkos szolgálat, 2015)

A Kingsman önértékén is az idei év egyik legjobb filmje, de kétségtelen, hogy az alaposan kidolgozott  karakterek és történetvezetés mellett volt még egy óriási erénye a filmnek: Gazelle, a pengelábú szupergonosz sidekick. A történetmenetben ugyan nem volt kifejezetten nagy szerepe, de az biztos, hogy a legfeszkósabb és legkegyetlenebb írtásokat neki köszönhetjük. Ja és közben meg édes egy nő!  
1280x720-7cb.jpgA három mellű nő – Lycia Naff (Total Recall, 1990
)

Ugyan kicsit kilóg a listánkról, hiszen a '90-es évek underground VHS-kultúrájának ikonikus prostituáltja, a három mellű nő nem rendelkezik testi fogyatékkal, sőt egy mellel több van neki. Egyértelműen a Total Recall legelborultabb ötletei közé tartozik – pedig Paul Verhoevent senki nem vádolhatja azzal, hogy egészséges elméjű sci-fi rendező lett volna. Akkoriban a nevesítetlen karakter elérte azt, hogy minden tini geek harmadik kezet szeretett volna magának a legteljesebb élményért. A rövid szerep olyannyira jól sikerült, hogy a mai napig mindenki emlékszik rá, arról nem is szólva, hogy még a remake-be is bekerült, pedig az új feldolgozás sokkal inkább az eredeti novellára építkezett, mint a filmes elődre.
total-recall.jpgOracle/Barbara Gordon – Batman képregények 

A képregény-univerzumokra alapvetően nem igazán jellemző, hogy egy szereplőjüket örökre megöljék vagy megnyomorítsák, a DC Barbara Gordonja azonban sajnos így járt. A The Killing Joke című képregényben Joker kíméletlenül hasba lőtte, mielőtt elrabolta volna édesapját, Gordon felügyelőt, így a karakter örökre tolószékbe kényszerült. Azonban Batgirl álcáját levéve is hasznos tagja denevér-csapatnak, mivel a barlang gépparkját állandóan használva, Oracle-ként löki a fontos infókat egyenesen Batman fülébe.
oracle4.pngAriel 

A Disney hercegnőinek legszexibbje, Ariel, az Andersen összesből kilépett sellő bizony lábak nélkül született. Ennek ellenére uszonyokkal is teljes életet tud élni, tekintve, hogy lakóhelye a víz, de amikor beüt a szerelem, inkább lábakra vágyik, hogy a szárazföldön élhessen. Ezt meg is kapja, azonban cserébe a hangját kell adnia, némán pedig nem kis nehézségeket okoz neki felszednie álmai pasiját (aki mellesleg olyan ostoba, hogy nem emlékszik rá sellő korából). Az viszont bizonyos, hogy mindkét testi fogyatékával sikerül érvényesülnie az adott közegben.
part_of_your_world_reprise.jpgBlack Widow – Scarlett Johansson (Bosszúállók: Ultron kora, 2015)

Figyelem! SPOILER-ALERT! Érdekes szociológiai kérdés, hogy a Fekete Özvegy vajon testi hibásnak számít-e. Az Ultron korában bedobták, hogy a gyilkossá történő kiképzése alatt mesterségesen sterilizált Natasha épp meddősége folytán tud ilyen hatékonyan dolgozni, tehát tulajdonképpen teljes életet él. Azt viszont egyértelműen le lehet szűrni, hogy emiatt nem tartja magát egész embernek és nehézségeket okoz neki az érzelmi kötődés Bruce Bannerrel, szóval az emocionális hatás hasonló, mint egy elveszített végtag esetében.
url1.jpgKorra – Avatar, 2012-2014

Vigyázó szemeinket Kelet felé vetve is találhatunk olyan geek-álomlányt, aki testi hibával bír. Korrát, az Avatárt elég sok megpróbáltatás érte az anime folyamán, először az idomítás képességétől fosztották meg, majd megölték a benne rejlő korábbi Avatárok szellemeit, a harmadik évad végén pedig lebénult. Bár az ő tolószékben töltött ideje csupán átmeneti, azt biztosan ki lehet jelenteni, hogy súlyosabban hatott rá, mint a lista többi karakterére és érzelmileg rendkívül megszenvedte a dolgot.
b4-trailer-204.png

 Ha tetszett a poszt, lájkolj és kövess bennünket a facebookon is!

Címkék: Scarlett Johansson Avatar Korra Kill Bill Grindhouse Mad Max Evil Dead TOP 10 Age of Ultron Mad Max: A harag útja top 10 randiképes mutánslány

25 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://roboraptor.blog.hu/api/trackback/id/tr887467336

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2015.05.22. 11:00:04

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bergyilkos Bohoc 2015.05.20. 05:52:30

A Machetében Michelle Rodriguez karaktere is félszemű.

Bergyilkos Bohoc 2015.05.20. 05:53:25

A Machetében Michelle Rodriguez karaktere is félszemű.

tb79 · http://www.ukulele.hu 2015.05.20. 07:23:19

Kicsit zavaró, hogy a címek olyanok, mintha képaláírások lennének.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2015.05.20. 07:54:06

"A képregény-univerzumokra alapvetően nem igazán jellemző, hogy egy szereplőjüket örökre megöljék vagy megnyomorítsák, a DC Barbara Gordonja azonban sajnos így járt."
Megnyugtathatunk mindenkit, h ő se járt így, 25 év tolókocsizás után 2011-től újra a saját lábain jár.

Mr. Rabbit 2015.05.20. 08:19:29

@MolnarErik: Köszönjük a kiegészítést!

Bafana 2015.05.20. 08:34:41

Deryl Hannah a Csobbanásban is testi hibás.
De a testi (és szellemi) hibák listájáról kimaradtak a Torrente filmek.

NINJA 2015.05.20. 08:44:54

@Mr. Rabbit: Engem is zavar, úgy néz ki mintha a vastaggal kiemelt szöveg a fölötte levő képhez tartozna.

Andie 2015.05.20. 08:48:20

Mindig is érdekelt, hogy Cherry hogyan működtette azt a fegyvert a lábán? Mer rendkívül látványos, meg hatalmas ötlet, paff, kész, király, de hamár így, akkor lehetne valami "realitása" a dolognak.

PH_fet 2015.05.20. 09:01:30

A ReGOREgitated Sacrifice-ban a fejüknél összenőtt (aztán kézifűrésszel szétfűrészelt) hölgyek?
horrornews.net/wp-content/uploads/2010/09/regoregitatedsacrifice_5.jpg

Veder1 2015.05.20. 09:08:34

és a legjobb kimaradt:

Lena Olin a Rómeó vérzikben

Only God judge on Me 2015.05.20. 09:12:38

@Mr. Rabbit: Tb79 csak arra gondolt, hogy a képek alatt egyből a következő alcím szerepel ami igy tök olyan mintha a kep alászovegezese lenne. Spec nekem ia egyből ez jott le, hogy a kis hableány mióta Scarlett :) de amugy jo kis összefoglaló.

tb79 · http://www.ukulele.hu 2015.05.20. 09:25:11

@Mr. Rabbit: Szia!

Nem kötekedésből írtam, csak javaslattétel. Nézd meg jól, a képek alatti felirat borzasztóan közel van a képhez, holott az a kép a fölötte lévő részhez tartozik:

www.mesterlogika.hu/tavolsagok.jpg

Így olyan, mintha Gazelle lenne Daryl Hannah, holott nem.

Üdv!

TomekKowal 2015.05.20. 09:38:35

Sebezhetetlenben az üvegcsontú Samuel L Jackson.

ursus artos 2015.05.20. 09:40:37

Teljesen érdektelen és semmitmondó összeállítás.
Több értelme lett volna komkrét testihibás szinészekről írni, mint a karakterekről. A karakter olyan, amilyennek én, mint író kitalálom. Ennyi erővel fel leheztne sorolni 10 gyilkos karaktert is. De semmi érdemlegesen nem tesz hozá a moziirodalomhoz!

Andie 2015.05.20. 09:53:14

@TomekKowal: Na, Samu aztán egy igazi szépség :D

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2015.05.20. 10:07:36

@ursus artos: igen, szerintem is.

pl a human race főhőse féllábú színész, a film nagyon jó scifi és horror

mondjuk persze említhetnénk a szuperhősfilmeket is, mert ott meg a nézők szellemi fogyatékosok :)

Zephyrous 2015.05.20. 10:31:16

Érdekes cikk, de a tagolás és szerkesztés szörnyű!
Főcím-kép-leírás, így jobb lett volna, mert így eléggé megtévesztő, hogy mi mihez tartozik. A címek úgy helyezkednek el, mintha képaláírások lennének.

Unchained Gutenberg 2015.05.20. 10:48:42

@TomekKowal: Samuel L. Jackson sajnos nem elég jó nő egy ilyen listára :(

vacsad · http://indafoto.hu/vacsad/collections 2015.05.20. 11:07:12

Most komolyan, az eredeti Evil Dead helyett a remake.....?

Mr. Rabbit 2015.05.20. 11:14:42

@tb79: Nem vettük magunkra! Köszi, igen valamit valóban benéztünk a szerkesztésnél, nincsenek sorközök a képek és a címek között.

McKrisz 2015.05.20. 12:21:12

Korra, és az egész Avatar sztori NEM ANIME! Nem is keleti, mert AMERIKAI RAJZFILMSOROZAT (Nickelodeon csinálja)! Csak a stílusa hasonló, de kicsit utána lehetett volna nézni...
süti beállítások módosítása