Leírás

Roboraptor Blog - Ahol a geekoszféra kezdődik...

Facebook

Utolsó kommentek

Címkék

Jennifer Walters általában utálja magát, és amikor csak teheti, bezöldül. A legtöbb szuperhőssel ellentétben neki nem azzal van baja, hogy titkolja a valós személyazonosságát és védje a hozzá közelállókat, hanem épp ellenkezőleg. Dan Slott rögtön világossá teszi, hogy Jen milyen kis szürke egér volt a képességei nélkül, és hogy még ma is mennyire esetlen, ha nem használhatja természetfölötti erejét.kepernyofoto_2015-03-10_21_39_30.png

Amazonként viszont Jen mindent megtehet, ami korábban elképzelhetetlen lett volna a kedves és törékeny Jenniferként. Kihasználhatja a Bosszú Angyalként neki járó kedvezményeket, sportkocsit vezethet, megmentheti a világot, bárkivel ágyba bújhat (Tony Starktól kezdve egészen az istenekig), miközben eredeti hivatásában is sikert kölcsönöz az Amazonként előbukkanó önbizalma. Na ezt habkönnyű, felhőtlen létállapotot kénytelen Jen feladni, amikor Dan Slott összecsapja a feje fölött a hullámokat.

She Hulk vol.1 #1-6
A látszólag irigylésre méltó életvitelnek ugyanis csakhamar vége szakad, amikor az Angyalok rendreutasítják a bohókás Amazont (nem sokkal járunk a Káosz előtt, tehát még áll a csapat), miközben az állásából is kirúgják, és a tetejébe még egy alsónemű modell is a fejéhez vágja, hogy túl felszínesek a kapcsolatai. És ez így is van. Amazon világéletében nem ragaszkodott senkihez, a családját mindig olyan szuperhőscsapatok tették ki (Fantasztikus Négyes, Bosszú Angyalai, Bérelhető Hősök), akiket nem kellett féltenie a rosszfiúktól.

Amazonnak ekkor ajánl munkát a Goodman, Lieber, Kurtzberg, & Holliway ügyvédi iroda, amely mint később kiderül, a jog olyan feltérképezetlen területeit igyekszik megoldani, amik az emberfeletti erővel bíró ügyfelek jelentenek. Slott egy teljesen új közegbe dobja Amazont, ahol lassan megismerjük a sorozat állandó szereplőt, ezzel egy saját kis mikro-univerzumot teremtve a címszereplőnek, miközben a magánélete is nagyobb változáson esik át (ekkor még ki gondolná, hogy hamarosan menyasszony lesz belőle?!). Az iroda egyetlen kikötést tesz Jennifernek, mégpedig hogy nem változhat át Amazonná.

A második részben Jen mindjárt ki is kap egy ügyfelet, aki szabadulni akar a véletlenszerű képességeitől, ugye érezzük a dologiróniáját. A negyedik számban Pókember perli be a Harsonát rágalmazásért, míg az 5-6 számokban kiderül, hogy az irodavezető Holden Holliway mégsem csak Jennifer Walters rátermettsége miatt alkalmazza az Amazont.

De ami miatt óriási ez a sorozat, az a humora! Bele lehet szakadni a röhögésbe olvasás közben, egyszerűen olyan jó ötletei vannak Slottnak. A 2002 előtti képregényeket például jogi dokumentumként lehet használni, néhány lelkes geek pedig többször is kikacsint a nézőre, amikor az időfolyam ellentmondásait próbálják kifürkészni. Vagy említhetnénk Dr. Strange dokit, akinek két világméretű mágikus támadás visszaszorítása között időt kell szakítania a pereskedéssel kapcsolatos ügyeire is. Az első sorozat két rajzolója, Juan Bobillo és Paul Pelletier közül előbbi illusztrálta jobban az Amazon történeteit, a szuperhős idomok kihangsúlyozása helyett finom vonalakkal rajzolta a szereplőket, ezzel valamiféle bájos, kedves kisugárzást kölcsönözve nekik, ami remekül illett a sorozat könnyed hangvételéhez (bár Pelletier miatt sem kell szégyenkezni). Velük együtt a She-Hulk sorozat az egyik legviccesebb és legmegbízhatóbb, ugyanakkor a legártalmatlanabb sorozat volt a Marvelnél (a vol. 2 pár éve szűnt meg).

Ha tetszett a poszt, lájkolj és kövess bennünket a facebookon is!

Címkék: képregény comics Peter David Avengers kibeszélő She-Hulk

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://roboraptor.blog.hu/api/trackback/id/tr737258279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nitro1 2015.04.28. 09:45:40

Minden szavával egyetértek. Éppen ezért nem is a véletlen műve, ha a nem túl távoli jövőben esetleg valaki összefut ezzel a sorozattal a magyar képregényes honosítói underground bugyraiban.
süti beállítások módosítása