Leírás

Roboraptor Blog - Ahol a geekoszféra kezdődik...

Facebook

Utolsó kommentek

Címkék

Idén a 11. adásunkkal zárjuk ezt az évadot, melyben Dr. Hardlove mesél az orosz geek élményeiről! Hol volt ő? Mit is csinált pontosan? Miért? Vannak-e geekek Oroszországban? Garantált (o)rossz szóviccek, elmélkedés a magyar és orosz identitásról! Vajon fáznak-e az oroszok fával? Valamint számos egyéb érdekes kérdés. For real! 

 

Ha tetszett a poszt, lájkolj és kövess bennünket a facebookon is!

Címkék: sci-fi orosz forradalom Nyugat Roboraptor Podcast Tarkovsky

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://roboraptor.blog.hu/api/trackback/id/tr56986207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rákóczis first foot 2014.12.18. 03:28:34

Amúgy Szergej Lukjanyenko könyvei piszkosul jók, ki is jutott a nemzetközi piacra. Tudom ajánlani az Igék Földje című kiugróan faja vallási alapokon nyugvó kétkötetes alternatív történelmi regényét. Az alapszituja az, hogy Jézus áldozatul esett a Heródes-féle gyermekmészárlásnak.

Rákóczis first foot 2014.12.18. 03:32:08

Szerintem a polkorrekt az "orosz", vagy ha már Szibériában voltál, akkor a "szibirják" is játszhat.

Kavkaz 2015.08.12. 21:59:59

Napjainkban sajnos van egy olyan tényezője is a kérdésnek, amelyet szerintem nem érintettetek. Ez az Oroszországhoz való hozzáállása és az oroszok erre történő reakciója. Sajnos manapság azt lehet tapasztalni, hogy a nyugati mainstream-média Oroszországgal kapcsolatban olyan szinten van kihegyezve a negatív hírekre és eseményekre, amely nemhogy propagandának, de már-már kultúrrasszizmusnak minősül. Erre jó példa a szocsi olimpia körül rendezett hisztéria, amely során a nyugati újságírók többször lebuktak, hogy szándékosan hamis információt közöltek, hogy az olimpiát lejárassák. Ebbe a kategóriába sorolható az említett Leviatán is, amely rendkívüli visszatetszést keltett az oroszok többségében, nem kevésbé az, hogy nyugaton mennyire díjazták a filmet mint "az oroszországi élet tökéletes reprezentációját". A mainstream munkásságának következtében sajnos sok nyugati emberben kialakul az a kép, hogy Oroszország maga a földi pokol.

Mindez természetesen az oroszokból is reakciót vált ki. Ha jól emlékszem, Bismarck mondta egyszer, hogy "az orosz nép rendkívül jóindulatú és a végtelenségig türelmes, képes a legnagyobb megpróbáltatásokat, nélkülözéseket is sztoikus nyugalommal fogadni. Ha mások tréfálkoznak rajta - vagy együtt nevet a viccelővel, vagy egyszerűen elereszti a füle mellett...
...Egy valamit az orosz ember SOHA nem fog elfelejteni: ha gúnyt űznek belőle vagy megpróbálják megalázni." Mivel a mainstream-médiában éppen ez történik, ez sajnos kivált az oroszokból egy olyan válaszreakciót, amelynek lényege, hogy sokan egyre inkább elutasítanak mindent vagy legalábbis sokmindent, ami nyugati. És mivel ebbe a geekkultúra is beletartozik, sajnos nagy a valószínűsége annak, hogy az mainstream által generált ellenérzésnek ez is áldozatul esik.
süti beállítások módosítása