Leírás

Roboraptor Blog - Ahol a geekoszféra kezdődik...

Facebook

Utolsó kommentek

Címkék

Heti podcast tematikánk a szörnyvadász-filmeket járta körül, ezért adta magát, hogy megemlítsünk néhány olyan szörnyfilmet, amit kevesen ismernek, méghozzá nem véletlenül… Válogatásunkban olvashattok gyilkos ágyakról, óvszerekről, vaginákról, miegyébről.

Monsters main.jpg

Gyilkos zongora: House / Hausu (1977)

Eme japán remekműben egy maroknyi lánycsapat elutazik az egyik csaj nénikéjének vidéki vityillójába, ahol aztán természetfölötti dolgokkal találkoznak. Az öreg ház használati tárgyai kezdik tizedelni az iskolásokat, s a legdurvább, amikor egy zongora levágja az egyik lány ujjait, majd ha már egyszer vérzik, meg is eszi (a videóban 1:23-nál). Yammi. Ja, vicces vizuális effektek és egy kis kung-fu is van benne.

Gyilkos ágy: Death Bed: The Bed That Eats (1977)

Igen, ez a film pont arról szól, amit a neve is sugall. Ez az 1977-es low-budget alkotás 2004-ig dobozban pihent, azóta érhető el DVD-n, és a ZS-filmeket fogyasztók között mára már egészen kultstátuszba emelkedett. Az egyetlen-filmes George Barry művének főhőse egy démon által megszállt ágy, ami nem elég, hogy élve felfal bárkit, de még hülye álmokat is generál, amikben hatalmas hernyókat eszik a szerencsétlen benne alvó. Íme egy kis étvágygerjesztő jelenet a filmből, amelynek nívója közelíti egy átlagos elsőfilmes horrorfilm-készítő gimnazista srác munkájának színvonalát, aki szabad kezet kap az év végi feladatnál. Nem mellesleg ezt a kiváló darabot meztelen női testek próbálják feldobni, kevesebb sikerrel.

Gyilkos óvszer: Killer Condom / Kondom des Grauens (1996)

Ez is egy eléggé beteg, beszédes cím. A német horrorkomédia Martin Walz munkásságát dicséri, ami Ralf König azonos című képregényén alapszik, s amelynek főhőse, a homoszexuális detektív, Luigi Mackeroni egy bizarr bűntény után nyomoz egy Hotel Quickie (értitek, poén!) elnevezésű motelben. Az itt megszálló férfi vendégeknek ugyanis rejtélyes módon levágják a péniszét. Miközben a nyomozó próbálja felgöngyölíteni az esetet, igénybe veszi egy hímringyó szolgáltatásait, s mialatt egymásnak esnek, egy húsevő (!) kondom leharapja Mackeroni jobb heréjét, akinek egyébként 32 cm-es pélója van. Az ügy innentől személyessé válik, és a nyomozó próbálja megakadályozni a gyilkos koton további ámokfutását, miközben beleszeret a dzsigolóba… Ennél borzasztóbb talán csak a 2007-es Teeth című döbbenet, ahol ugyebár a főszereplő hölgy genitáliája csonkítja meg a férfiakat. A Killer Condomot legalább felmenti az, hogy poénnak szánták.

Gyilkos bohócok az űrből: Killer Klowns From Outer Space (1988)

Tudjátok mi az a Kuloulrofóbia? A bohócoktól való félelem, amely nagyjából az emberiség 0,5%-t érinti, és sajnálatos módon ezen sorok írója is szenved tőle gyermekkora óta. A pszichológusok ugyan ezt nem tekintik önálló kórképnek, mégis foglalkoznak vele, hogy vajon mi okozhatja a bohóciszonyt. Esetemben az, hogy nem tartom őket viccesnek, bolondozásaik pedig inkább idegesítőek a számomra. A frusztrációmat tetézte, hogy megnéztem a fent nevezett alkotást, amely eredendően az előző alkotáshoz hasonlatosan szintén csak egy komédia akar lenni. Egyébként a poénokkal nem is lenne baj, mert alapvetően tényleg vicces filmről van szó, ámde mégis megmételyezte ifjú lelkemet. Ezek kicseszett gonosz bohócok az űrből!!!

Gyilkos óriás repülő izé: The Giant Claw (1957)

Sikoltás a sztratoszférából! Fantasztikus repülő szörnyeteg! 17 millió éves! Nagyobb, mint egy csatahajó! Gyorsabb, mint egy vadászgép! Háborút indít az egész emberiség ellen! A Hatalmas Karom! Pánik a Broadway-től Bombay-ig! Az atomkor tudománya is tehetetlen a jégkorszaki gyilkos ellen! HORROR! Elsötétül ég és vászon! A Hatalmas Karom! Hát így kb. ennyike.

 

Ha tetszett a poszt, lájkolj és kövess bennünket a facebookon is!

Címkék: horror sci-fi szörny monster kultikus House TOP 5 Teeth low-budget szörnyvadász Killer Condom Death Bed: The Bed That Eats Gyilkos zongora Gyilkos óvszer Killer Klowns From Outer Space Gyilkos bohócok az űrből The Giant Claw George Barry Martin Walz Ralf König

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://roboraptor.blog.hu/api/trackback/id/tr546730841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

akristof 2014.09.26. 10:03:49

Nekem eddig az Attac of the killer tomatoes volt a csúcs, de ezekre is rá kell vetnem magam azthiszem!

Dr. Hardlove · http://roboraptor.blog.hu 2014.09.26. 10:05:40

@akristof: Na, ez még egy olyan film, amitől rettentően fostam gyerekként!

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.09.26. 12:50:45

ezekből a címük pont elég is volt.

@akristof: @Dr. Hardlove: abból készült rajzfilmsori is, nem? Vagy rosszul emlékszem?!

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.09.26. 20:28:12

@Dr. Hardlove: tudtam én, gyerekkoromban a sat1 vagy melyik adta. :D

gizmo266 2014.09.27. 12:23:58

A bevezetőben gyilkos vagináról volt szó, de a szerző végül nem írt róla semmi.
Nagyon hiányzik a listáról a vagina dentata:

www.youtube.com/watch?v=amHQFca6ils
www.port.hu/mely_harapas_teeth/pls/w/films.film_page?i_film_id=95137

gizmo266 2014.09.27. 12:27:23

@gizmo266: Ja bocs, mégis írt, de nem eleget

akristof 2014.09.29. 09:21:24

@doggfather: Igen volt rajzfilm sorozat is belőle!
Nagyon szerettem!
Sőt, készült belőle második rész is (Attack of the killer tomatoes 2), ami alapján a mese készült és George Clooney első filmjei között van!
süti beállítások módosítása