Leírás

Roboraptor Blog - Ahol a geekoszféra kezdődik...

Facebook

Utolsó kommentek

Címkék

Achtung, achtung! A Roboraptor gárdája ismételten új szerzővel gyarapodott, aki a VHS-korszak nagyjainak emléket állító és azokat hatásosan parodizáló Kung Fury című filmről készítette el a blog olvasói számára az első cikkét. Köszöntsük hát nagy szeretettel sorainkban (dobpergés) Johnny Rottenbillert!

Mad Max, Halálos fegyver, Karate kölyök, Terminátor, Knight Rider, Menekülés New Yorkból, Vissza a jövőbe, Tron. A mai huszonévesek és az idősebbek (pláne a vasfüggöny túloldaláról) a végtelenségig tudnák folytatni a sort kedvenc VHS-klasszikusaikról, amikre egy-egy utalás is apró örömöt tud hozni a mindennapjaikba. A svéd David Sandbergnek köszönhetően pedig 30 percbe sűrítve kaptunk most egymillió ilyen apróságot. A magyar szervezőknek köszönhetően pedig a Lurdy mozi teltházas nagytermében a csütörtök esti online világpremierrel egy időben együtt élvezhettük ezt az ingerlavinát, a hazai gyártású Volvo Rush megnézése után.

Közösségi kezdeményezések ritkán hozzák meg a várt eredményt, sőt, a várt összeget sem gyakran. A svéd csapat lelkesedésére és az időben visszautazó, és Hitlert dínókkal és vikingekkel karöltve legyőző Kung Fury teljesen képtelen történetére viszont felfigyelt a világ, és habár egy nagyjátékfilmre nem gyűlt össze elég forrás, de a 30 perces változat elkészült. Az író-rendező-főszereplő Sandberg pedig megnyerte egy-egy rövid szerepre David Hasselhoffot és a Lonely Islandes Jorma Taccone-t is.Röviden: a Kung Fury csapata megcsinálta azt, amit nem tudott a Danger 5, amiben részeredményeket ért el a Machete és a Spirit, és ami eddig talán csak a Black Dynamite-nak sikerült igazán: olyan kreativitással és a kifigurázandó művek olyan szeretetével állt hozzá a filmkészítéshez, ami nem csak egy félmosolyos nosztalgia-érzést ad, hanem egy teljesen új, és a jövőbe mutató élményt. Mert a svédek újranézték, és az apró részletekig kielemezték kedvenceiket, így filmjük minden mondata, színe, díszlete, jelmeze, zenéje, rossz szóvicce, verekedés-koreográfiája és kikacsintása pontosan olyan, amilyennek lennie kell egy B-filmnek, illetve annak paródiájának.De minden agyalás, elemzés és dicséret kevés és jelentéktelen amellett az egyszerű tény mellett, hogy A KUNG FURY EGY KIBASZOTTUL SZÓRAKOZTATÓ FILM. Fogalmam sincs, hogy milyen régen nevettem utoljára fél órán át folyamatosan, hangosan, vihogva, és ritka élmény volt az is, hogy több száz emberrel együtt tehettem ezt. Utóbbit már nem, de a filmet mindenki bepótolhatja, aki az eseményről lemaradt, és nagyon ajánlatos kötelező is így tenni, nincs jobb dolgod ma. És holnap sem lesz.

(SPOILER: van benne lézer-raptor! )

Na kattintsatok:

Kung Fury - Színes, svéd sci-fi akciófilm, 31 perc, 2015
- Értékelés: 10/10 raptor
- Rendezte: David Sandberg
- Szereplők: David Sandberg, Jorma Taccone, Leopold Nilsson, Steven Chew, David Hasselhoff

Ha tetszett a poszt, lájkolj és kövess bennünket a facebookon is!

Címkék: film paródia klasszikus dínók T-rex Hitler Spirit VHS Vissza a jövőbe David Hasselhoff Terminátor Tron Machete Mad Max Karate kölyök Halálos fegyver Knight Rider Kung Fury Lonely Island David Sandberg Jorma Taccone Leopold Nilsson Steven Chew lézer-raptor Menekülés New Yorkból Danger 5 Black Dynamite

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://roboraptor.blog.hu/api/trackback/id/tr807502756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.05.30. 07:53:20

Sírva röhögtem végig. Felénél szünetet kellett tartsak.
A legjobb az a pillanat volt, mikor a kép széthúzódott egy pilllanatra, mint mikor a vhs már régi volt vagy a lejátszó feje koszolódott. Az volt a legnagyob fless.

nyikk 2015.05.30. 10:23:09

Poénos.De 90-100 perc már túlzás lett volna:))
süti beállítások módosítása