Leírás

Roboraptor Blog - Ahol a geekoszféra kezdődik...

Facebook

Utolsó kommentek

Címkék

A két híres/neves standup-os, Kiss Ádám és Hadházi László másfél órás összecsapását láthatjuk január 15-től a mozikban. Jó duma és humor nélkül.

Kalmár Tamás ahogy öregszik, úgy lesz egyre pökhendibb és idegesítőbb. Övé a legmenőbb főműsoridős show, de emberünk kezd kiégni, viccein nem nevet közönsége, tartozásai vannak, csúsznak ki kezéből a dolgok. Szar munkákat kap, például halaknak énekel egy orosz milliomos birtokán. Megjelenik a színen egy fiatal tehetség, Nagy Tóbiás, akibe rögtön beleszeretnek a nézők.  Tamás úgy érzi, minden baj okozója Tóbiás, így ahelyett, hogy rendbe szedné magát, bosszút esküszik a fiú ellen. Közös menedzserük, Vigéc, a kitömött fenekű Eszenyi Enikő, próbálja helyrerázni a férfit, de közben neki is megvan a maga problémája. Évek óta poénkodik azzal, hogy tüdőrákkal küzd, amíg a nagy dumapárbajon, ahol Tóbiás és Tamás összecsap összeesik, és kiderül, hogy ez nem volt vicc. Ahogy más sem ebben a filmben. A két férfi végül kibékül egymással menedzserük temetésén, és felmerül a közös munka lehetősége.

A sajtóvetítésen a vászon elé helyezett klasszikus nagy mérleg sokat sejtetett már önmagában, beharangozta a filmet, és felvázolta, azt, amit várhatunk ettől a filmtől. Kiss Ádám és Hadházi megjelent kapucnis ruciban, és előadták, hogy ők most boxolók, és megmérték a súlyukat a mérlegen – mondván mérlegelnek. Haha. Sajnos a közönségből senki sem nevetett a viccen, így nem az én humorérzékemmel volt probléma, és ez az állapot szépen rátelepedett a közönségre a teljes film idejére, még egy apró elfojtott kacajt se hallottam.

Kiss Ádámnak, a Dumaszínházból ismert humorista viccein mintegy félmillió ember röhög kishazánkban. Kérdés azonban, hogy betudja e csábítani hallgatóit a moziba. Valamiért Ádám nem kapott nagy szerepet ebben a  filmben, a központban a zsörtölődő Hadházi van. Ha azért néznéd meg ezt a filmet, hogy többet tudj meg a standup comedy világáról és jó poénokat hallj, akkor feleslegesen váltasz mozijegyet. Ezt Kiss Ádámnak és Hadházinak is tudnia kellett volna, hiszen részt vettek a forgatókönyvírás folyamatában.  A szar szóviccek mögött mélyebb, fontosabb dolgok húzódnak meg, mint Vigéc rákja, vagy Kalmár elmúlástól és feledésbe merüléstől való félelme, vagy mindkettejük kapcsolati problémája.

Talán nem is az a legnagyobb baja a filmnek, hogy nem vicces, hanem, hogy lényegében egyáltalán nem foglalkoztak a karakterek kidolgozásával, a mellékszereplőknek van egy-egy furcsa tulajdonsága, de semmi mélységük nincs. A Tóbiás barátnőjét alakító Jordán Adél például mindig másféle parókában van, és nagyon idegesítően rikácsol, Vajdai Vilmos figurája - aki a műsor producere - pedig idiótán parfümöt fúj magára a legképtelenebb pillanatokban. A forgatókönyv ezek miatt is bukik, a mellékszereplők nem rendelkeznek erős motivációkkal, csak tengnek-legnek. Így nem durran nagyot például az sem, hogy miután Tóbiás szakít a barátnőjével, a nő Kalmárnak adja a fiú poénlistáját, amivel a nagy párbajra készül.

Sajnos a Dumapárbaj nem lett jó film, de nem a prosztó viccek miatt, hanem azért, mert semmit se mesél, semmit se teljesít.

Dumapárbaj (színes, magyar vígjáték, 88 perc, 2014)

- Értékelés: 10/2 raptor
- Rendezte
: Paczolay Béla
- Szereplők: Hadházi László, Kiss Ádám, Jordán Adél, Eszenyi Enikő, Vajda Vilmos

Ha tetszett a poszt, lájkolj és kövess bennünket a facebookon is!

Címkék: vígjáték magyar film Kiss Ádám stand-up Hadházi László dumapárbaj

1 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://roboraptor.blog.hu/api/trackback/id/tr377078531

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 5 milliárdot kaszált 1 nap alatt alkalmazottai halálán a Charlie Hebdo 2015.01.16. 18:43:52

Előre megtervezett üzleti húzás volt a fél szerkesztőség lemészároltatása, ami után a lap következő heti bevétele a szokásos 43 millió forintnyi euróról közel 5 milliárdnyi euróra ugrott - miután 5 millió példányt adtak el a lapból egyetlen nap alatt? ...

Trackback: Öt kereszténygyalázó címlap a Charlie Hebdo-tól, amivel nem dicsekszik a média 2015.01.16. 18:42:34

Mielőtt elkezdenénk összekeverni a szólás szabadságát a nettó, alpári, öncélú mocskolódással, érdemes megnézni a lentebbi gúnyrajzokat. Csak hogy értse az ember, mi bajuk a radikális iszlamistáknak a prófétájukon gúnyolódó firkászokkal. (Szenthároms...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jerryco 2016.03.18. 23:24:08

jerrycomovie.blogspot.hu/2016/03/dumaparbaj-2015.html

Szomorú látni, hogy a legtöbb kritika, amit olvasok, felismerte azt, amit a készítőknek nem sikerült.
süti beállítások módosítása