Leírás

Roboraptor Blog - Ahol a geekoszféra kezdődik...

Facebook

Utolsó kommentek

Címkék

1979. augusztus 16-án mutatták be hazánkban a Csillagok háborúját, a jeles esemény 35. évfordulójának apropóján felbuzdulva pedig apró összejövetellel ünnepelt a Magyar Star Wars Klub. Rohamosztagosok és Jedi lovagok gyűltek össze a budapesti Corvin mozi előtti téren, ahol egy (amatőr) videó-klip forgatásra is sor került. A további részlet a hajtás után képriportunkból derül ki.
IMG_9373.JPG

 

Ha tetszett a poszt, lájkolj és kövess bennünket a facebookon is!

Címkék: képriport rohamosztagos Star Wars Jedi Darth Vader Csillagok háborúja Corvin mozi Boba Fett Magyar Star Wars Klub Darth Maul

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://roboraptor.blog.hu/api/trackback/id/tr456610023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JohnHenry 2014.08.17. 23:33:13

megnéztem a galériát és azt szeretném megkérdezni, hogy a fekete sisakos, furcsa légzőmaszkos tag fényképeinél miért nincs képaláírás? így honnan fogom tudni, hogy az melyik szereplő a star trek-ben?

:D

jó volt látni Barta Zolit a képeken :)

Analyzer 2014.08.18. 04:17:07

egy baratommal ott voltunk az elso vetitesen, elotte orakat alltunk, a penztar nyitasara varva - pedig nem volt jellemzo az ilyesmi. akkor meg mashogy nezett ki a Corvin, mi a jobbra ultunk az oldalpaholyban. soha nem felejtem el, hogy neztunk egymasra a haverral, tagra nyilt szemekkel, mikozben az elso kepkockakon dult a folyosoi harc a diplomaciai hajocskan. 15 evesek voltunk..... :)

Irsa Albert 2014.08.18. 08:04:08

@JohnHenry: Jó volt látni Barthát? Miért?

Ennyi önkritikával nem rendelkező embert én még életemben nem láttam. Túlsúlyos emberek vesznek fel különféle kosztümöket, meg 180cm magas valaki öltözik be Darth Vadernek. Na meg hogy Bartha, mint filmrendező, szakmunkás végzettségel, hát az a kabaré. Mi nem volt még Bartha? Volt már főszerkesztő, filmrendező, lassan lehetne lófaszigazgató is.

Mr. Rabbit 2014.08.18. 09:32:48

@Irsa Albert: Miért fáj neked ha túlsúlyos emberek vesznek fel különféle kosztümöket? Vagy csak tökéletes testű embereknek engedhető meg, hogy jól érezzék magukat néhány órára? Nekik ez fontos. Ők itt megélnek ilyenkor valamit amit lehet, hogy Te máshol élsz meg. Számukra ez felszabadító, ezért miért kell valakit lenézni? Olyan mintha azt mondanád, hogy ha valaki hamisan énekel az kussoljon a Himnusz éneklésnél... Ami Bartát illeti: tanuld meg leírni a nevét, és csak ugyanazt tudom kérdezni: miért baj az ha valaki amatőr módjára akar filmet csinálni, vagy eseményt szervezni? Ne haragudj de az ilyen magas orral hordott kijelentéseknek nem nagyon van helye itt a blogon, ha csak nem tudsz valami nagyon elfogadható magyarázatot adni...

2014.08.18. 10:14:40

Emlékszem a premierre, hiszen ott voltam már a legelső előadáson. (15 éves voltam.) Besúgóim előre jelentették, hogy mikor és melyik moziban fogják bemutatni a filmet. Mivel a Corvinban több napra előre lehetett jegyet venni, így előrelátóan jó korán megvettem a magamét. Nézett is rám a pénztáros, még szólt is, hogy jövő héten már nem az a film lesz műsoron, mint akkor. Mondtam neki, hogy ezt magam is remélem. Akik szintén ott voltak a legelső előadáson, nyilván emlékeznek arra, hogy egy nagyon hosszú (és egy kamasz számára dögunalmas) kísérőfilmet kezdtek vetíteni. A közönség egyre hangosabban türelmetlenkedett. Talán botránytól tartva, a kísérőfilmet végül leállították, és kezdődött a nagyfilm. Nem tudom, pontosan mikor cserélték le, de mikor újra elmentem megnézni a filmet a Corvinba, már Rofusz Ferenc rövid és remek Oscar-díjas animációs filmje, A LÉGY volt a kísérőfilm. Egyébként valószínű, hogy trükközésből raktak először hosszú kísérőfilmet a STAR WARS elé. Az amerikai film ugyanis 121 perces, nálunk viszont kétrészesként forgalmazták. A kétrészes filmekért ugyanis dupla helyárat számoltak, és mivel kasszafilmről volt szó, eleve felemelt helyárak is voltak. Azt is besúgóimtól tudom, hogy a filmet eredetileg 1979 karácsonyán akarták bemutatni. 1979 július végén vagy augusztus elején (erre már nem emlékszem pontosan) azonban hosszú évek után emelték a mozijegyárakat. Az illetékesek attól tartottak, hogy visszaesik a mozik látogatottsága, ezért egy „ütős” filmmel akarták fenntartani az érdeklődést, így előbbre hozták a STAR WARS premierjét.

Phteven 2014.08.18. 12:35:18

Jómagam csak később láttam, de ettől függetlenül eszembe nem jutna hülyét csinálni magamból. :-D Felőlem egyébként mindenki azt csinál, amíg engem nem zavar vele, szóval kellemes bohóckodást kívánok minden résztvevőnek utólag is! :-)
süti beállítások módosítása