Leírás

Roboraptor Blog - Ahol a geekoszféra kezdődik...

Facebook

Utolsó kommentek

Címkék

Néhány napon belül megkezdik Kern András legújabb rendezésének a forgatását. Az alkotók jelenlétében tartottak a Gondolj rám című mozifilm sajtótájékoztatóját június 13-án. A Kossuth-díjas Kern András rendezi a filmet, és a férfi főszerepet is ő játssza.03.jpg

A Gondolj rám Vámos Miklós író Halhatatlan című novellájának adaptációja, a cím pedig a filmzenét szerző Presser Gábor azonos című híres dalából származik, amely metaforikus üzenettel bír a történetben. „Filmet írni nem lehet, csak átírni” – mondta Kern András rendező-főszereplő, utalva ezzel arra, hogy Vámossal közösen tucatnyiszor átjavították, megváltoztatták az eredeti történetet. A Kossuth-díjas író elmesélte, hogy évtizedekkel ezelőtt amerikai tartózkodása során a Yale Egyetemen bemutatták Joseph Heller világhírű amerikai írónak, a 22-es csapdája című könyv szerzőjének is. Elmondása szerint tőle származik a Gondolj rám inspirációja, ugyanis az amerikai író megkérdezte tőle, hogy írt-e már a halálról. Miután Vámos Miklós beismerte, hogy erre még nem került sor, Heller azt mondta neki, akkor még nincs készen alkotóként. Vámos egyúttal elmesélte, hogy hosszú ideig dolgozott filmgyárban is, és megvalósult forgatókönyvei mellett több munkája nem került feldolgozásra.

A film egy orvosprofesszorról szól, aki betegei kilátástalan helyzetébe kerül: megtudja, hogy halálos beteg. Borlai doktor kénytelen végigjárni ugyanazt az utat, amelyen pácienseit vezeti. Az alkotók elmondása szerint a film a komoly téma ellenére nem kíván választani a művészfilm és a közönségfilm besorolása között, hanem élvezhető, jó mozi szeretne lenni, némi humorral és aktualitással.02.jpgA főszerepet alakító Kern András elsősorban színészi érdemeivel vívott ki magának megbecsülést, de most elárulta, eredetileg filmes, filmrendező szeretett volna lenni. A művész először 1996-ban rendezett mozifilmet Sztracsatella címmel, egy évvel később pedig A miniszter félrelép című film társrendezője volt Koltai Róberttel közösen. A Gondolj rám ötlete először három éve merült fel bennük, a forgatást pedig a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával 355 millió forintos költségvetéssel jövő héten kezdik. Ragályi Elemér operatőr elmondta, a harmincnapos forgatás során törekedni fog arra, hogy a lehető legszebb képeket alkossa meg, amelyek a nézői elvásásokat leginkább kielégítik.

A sajtótájékoztatón részt vett a doktor bírónőként dolgozó feleségét alakító Eszenyi Enikő, Szekeres Dénes producer és a jelenleg elsősorban műsorvezetőként foglalkoztatott Liptai Claudia színésznő is. Az alkotást 2015 februárjában mutatják be a mozik.

 

Lájkolj és kövess bennünket a facebookon is!

Címkék: forgatás sajtótájékoztató magyar film Kern András Vámos Miklós Ragályi Elemér Gondolj rám A miniszter félrelép

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://roboraptor.blog.hu/api/trackback/id/tr416300342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása