Leírás

Roboraptor Blog - Ahol a geekoszféra kezdődik...

Facebook

Utolsó kommentek

Címkék

Gaál Péter évek óta aktívan jelen van a filmszakmában maszkmesterként, azonban rövidesen kisjátékfilmmel debütál – a Blindfolded című általa írt és rendezett rövidfilm főszerepét pedig hazánk egyik legjobb színésznője, Hámori Gabriella alakítja. Az alkotóval beszélgettünk a film közelgő premiere kapcsán.
petergaal.jpg

Roboraptor: Honnan származik a Blindfolded című film ötlete?

Gaál Péter: A Blindfolded egy általam írt kisregény egyik fejezetét dolgozza fel. Az eredeti írás egy krimi-thriller, egy magánnyomozó története, aki egy sorozatgyilkos után nyomoz. A Blindfolded az írásban szereplő egyik mellékszál, ami a sorozatgyilkosok lélektanának azon részét próbálja meg bemutatni, amikor a gyilkos és környezete előtt is nyilvánvalóvá válik, milyen tetteket követett el. Minden sorozatgyilkos pályafutásában van egy ilyen pillanat – ami többnyire egybeesik a lebukás pillanatával , amikor a titok nem titok többé.blinf.jpgMióta érdeklődsz ennyire a gyilkosok pszichológiája iránt?

Mindig is foglalkoztatott a sorozatgyilkos lélektana, kiváltképpen azoké, akik nem kifejezetten a kegyetlenségükről voltak híresek, akik még önmaguk elől is rejtegetni próbálták titkukat. A karakter megformálásában nagy segítségemre volt Dennis Nilsen [brit sorozatgyilkos, aki tizenöt férfit ölt meg a lakásában – a szerk.], aki ebbe az utóbbi kategóriába tartozott.

Hangsúlyos szerepet kap a zene is a filmben. Miért?

A zene nagyon fontos számomra, írás közben is nagy segítségemre volt. Az adott fejezet írása közben sokat hallgattam Judie Jay Blindfolded című dalát, ami segített megtalálni azt a hangulatot, amit ki szerettem volna fejezni. Így lett a rövidfilm címe a Blindfolded és a zeneszerző Máté Szabolcs (többek között Judie Jay Harmony albumának zenei producere) és Judie Jay.hámorigabi.jpgMennyire volt nehéz feladat Hámori Gabriellát megnyerni a főszerepre? Mit gondolt a szerepről, amikor felkínáltad neki?

Amikor megkerestem Máté Szabolcsot és Judiet a filmötletemmel, Gabi neve már az első körben felmerült. Mivel Judie és Gabi régóta jó barátok, adott volt az út, hogy eljuttassam hozzá a forgatókönyvet. Ezzel párhuzamosan jött az ötlet, hogy a felvett anyagból készítsünk egy klipet Judienak, ez lett a Glory Girl című klip, ami egyben a rövidfilm előzményeit dolgozza fel, tehát szoros összefüggésben áll a kisfilmmel. Gabinak nagyon tetszett a könyv, örült a számára rendhagyó szerepnek, ahol egy sorozatgyilkost kellett alakítania. Ezután Gabival és Fazekas Zsolttal, a rövidfilm rendezőasszisztensével leültünk egy-két kávéra és hosszasan beszélgettünk a filmtervről. Ezután már egyenes volt az út, tetszett neki az ötlet és a kivitelezéssel kapcsolatos elképzelések is.

Milyen anyagi körülményekkel valósult meg a film?

Ez egy no-budget produkció. A stáb minden tagja ingyen dolgozott a filmen, minden technikai eszközt, díszletelemet és kelléket szponzori vagy baráti segítségből valósítottunk meg, amiért nagyon hálás vagyok minden stábtagnak és segítőnek. Forgattunk Judie szüleinek lakásában amit kortárs művészek alkotásaival és a Prop Club-tól kapott díszletelemekkel rendeztünk be , de még Hámori Gabi fürdőszobájában is. Igazi közösségi munka volt, aminek minden percét élveztük.

Mikor és hány fős stábbal forgattátok le a filmet?

Huszonhatan dolgoztunk a stábban a szereplőkkel együtt. A forgatás 2012 végén zajlott, összesen három és fél napon át.

Blindfolded_poster.jpgHol látható majd a produkció?

A rövidfilm elsősorban különböző hazai és külföldi filmfesztiválokon lesz látható. Most, hogy elkészültünk az utómunkálatokkal, jön a filmmel kapcsolatos teendők következő fejezete, amivel reményeink szerint a Blindfolded beteljesíti sorsát. Bízunk benne, hogy jól fogadják majd a nézők és szeretni fogják. 

Ha tetszett az interjú, lájkolj minket a facebookon is!

Címkék: interjú rövidfilm magyar film kisjátékfilm Judie Jay Hámori Gabriella Gaál Péter Blindfolded Glory Girl Prop Club Harmony (album)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://roboraptor.blog.hu/api/trackback/id/tr766234670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása