Leírás

Roboraptor Blog - Ahol a geekoszféra kezdődik...

Facebook

Utolsó kommentek

Címkék

Elérkeztünk évadzáró podcastünkhöz, melynek témája kettős. A műsor első részében a Transformers franchise-zal kapcsolatban borzasztóan igazságtalan Mr. Rabbit tesz fel kérdéseket az alakváltós képregényekkel szemben legalább annyira elfogult Dr. Hardlovenak, aki igyekszik ellavírozni a robotherék és fémszivarok világában. Utóbbi kapcsán érthető módon előkerül az új Transformers epizód, A kihalás kora is!

 

Lájkolj és kövess minket a facebookon is!

Címkék: podcast Transformers Transformers 3 Transformers: Age of Extinction Roboraptor Podcast Transformers: Revenge of the Fallen Transformers: Dark of the Moon Transformers 2 Transformers: A kihalás kora robothere

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://roboraptor.blog.hu/api/trackback/id/tr36431391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Advanced Flight 2014.06.27. 15:26:30

Na, megnéztétek mind a 4 részt, és 40 percen keresztül elemzitek fontoskodva, hogy milyen szar az egész.
Nekem ennek felismerésére elég volt 20 perc a moziban az első résznél. A többire már nem ültem be, mert okos ember tanul a maga hibájából, a hülyék meg......

Dr. Hardlove · http://roboraptor.blog.hu 2014.06.27. 15:44:45

@Advanced Flight: Akkor ezek szerint Te pedig nem hallgattad végig a podcastet. Én Trnafromers-rajongóként pont az ellenpólus voltam...

Mr. Rabbit 2014.06.27. 16:03:28

@Advanced Flight: Másfelől pedig mi az, hogy fontoskodva? Ez egy geek-filmes podcast, itt geek-témákról beszélgetünk. Ennyi. Igyekszünk törekedni arra, hogy ne csak annyit mondjuk egy filmről, hogy rossz vagy jó.

Almaspite 2014.06.27. 18:30:47

Rohadjak meg papírzsákban, de úgy emlékszem, hogy azok a háttérinfók, amiket elmond ez a két szerencsecsoki, azok benne voltak 1987. környékén a Magyarországon megjelent képregényekben. Ott minden részletesen, érthetően, logikusan le volt írva.

Mr. Rabbit 2014.06.27. 19:02:22

A két szerencsecsoki (Hardlove s jómagam) azért készítették az adást, hogy akik kevésbé ismerik a franchise-t, azok valamelyest betekintést nyerjenek a filmek történetéül szolgáló képregényekbe/transformers-mitológiába.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.06.27. 19:33:57

holnap én is megnézem a 4. részt a moziban, és ezt majd vasárnap fogom meghallgatni, de nem hagyom ki. :)

Rákóczis first foot 2014.06.27. 19:42:07

Ugye az, hogy hallgatóbarátabb lesz a műsor, az nem azt jelenti, hogy a mostaninál felületesebben fogtok elemezni? Mert szerintem a műsor legnagyobb erőssége (amellett, hogy a geekoszfréra kevésbé ismert filmjeiből csemegézik) pont az, hogy piszokul jó és mélyre ható elemzéseket hallhatunk. Kedvencem a podcast, légyszi ne menjen át bazáriba ebből a szempontból!

Dr. Hardlove · http://roboraptor.blog.hu 2014.06.28. 13:30:49

@Rákóczis first foot: A komoly, de könnyed elemző stílusból nem akarunk feladni, és ennél a podcastnél sem volt célunk elmenni "bazáriba". Azért valljuk be őszintén, a Transformersnél hatalmas mélységekről nem beszélhetünk, ezért volt koncepció a kérdezz felelek játék

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.06.29. 12:47:17

Meghallgattam, pár megjegyzés:

1. Amerika kapitány "elkészül", és abban a pillanatban egy német kém megöli a tudóst akinek SEMMILYEN jegyzete nem volt, így a Kapitány az egyetlen szuperkatona a mai napig. És ez a tudós évekig dolgozott ezen a szérumon.

Ez semmivel se logikusabb véletlen, mint a vulkánkitöréses Bárka újra elindul.

2. A Bárka nem csak a szervetlent érzékeli, hanem a szenzor a gépeket látja meg először és azt hiszi, hogy a Föld is olyan, mint Kibertron volt, hogy gép alapú faj uralja ezért gépeket csinál belőlük. ;) Nem "veszi észre", hogy azokat a gépeket vezetik a különböző sofőrök. ;) Legalábbis én így emlékszek a képregényre.
Azt hiszi a Bárka, hogy a bolygó uralkodói a gépek.
És így lettek a dinobotok dinobotok, akkor dinoszauruszok voltak a helyi élőlények.

3. Hogy miért van lőfegyverük szerintem logikusabb, mint, hogy miért van kardjuk. ;)

4. Űrdongó valami hihetetlenül felülreprezentált a filmekben amit semmi nem indokol, szerencsére a 4. részben már kicsit háttérbe szorult.

5. Az egész witvicky família egy hatalmas tévedés volt már az első részben is. :S

6. a szikra meg a többi teremtő marhaság az valami tényleg jó nagy kavar, és jórészt fölösleges. :S

24. perc környéke @Dr. Hardlove: az élő humanoid robotok miért kevésbé hihetőek, mint a Predatorok, vagy az Alienek?! Vagy akármelyik másik ufófajta?!

Az új részről leírtam a véleményemet a filmről szóló kritikátoknál.

Ide csak annyit, hogy amit már a Bosszúállóknál se értettem, hogy van az, hogy az ufó fegyverek mindig akkorák, hogy emberi kézbe pont illenek, és 5 ujjra, és szembefordítható hüvelykujjra van tervezve.
Itt ugye Marky mark lövöldöz, ott az Özvegy tette ugyanezt.

Dr. Hardlove · http://roboraptor.blog.hu 2014.06.30. 09:25:56

@doggfather:
1. Köszönöm! :)
2. Elővettem a polcról a Transformers első számát, abban az van, hogy a szonda az "élet gépi létformáit képes látni", ezért a szerves vegyületekből álló lényeket nem érzékeli. A dinobotok esetében viszont az optikai szenzor érzékelte a dinókat, amikről azt hitték, értelmes lények.
3;5;6; Nem vitatkozom.
4. Ezt én úgy hívom, Wolverine-effektus.

Van benne ráció, hogy amennyiben a Transformersek képesek adaptálódni környezetükhöz, miért ne lehetnének humanoid robotok, de ez sosem tetszett igazán. Ha emlékszel a képregényben a "Színlelőkre", na azt is marhaságnak tartottam.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.06.30. 12:31:13

@Dr. Hardlove:
2. akkor roszul emlékeztem. :)

4. nem rossz ez a wolverine effektus, de wolvie a legközkedveltebb mutkó ever és az egyik legkedveltebb MARVEL képregényfigura ever. Dongó ezzel szemben?!

A Színlelők azért jöttek mert nem volt ötletük szerintem, így könnyebb volt kicsit variálni a történetben. Ez a legjóindulatúbb magyarázat rájuk szerintem.
süti beállítások módosítása