Leírás

Roboraptor Blog - Ahol a geekoszféra kezdődik...

Facebook

Utolsó kommentek

Címkék

Pár nappal ezelőtt kiraktak a magyarországi Batman-rajongókat tömörítő Batman Hungary elnevezésű facebook oldalról, mert már sokadszorra feszegettem egy Marvelt gyalázó kép alatt, hogy mire jó a DC és a Marvel közötti faszméregetés. 
11392898_1127405077285916_8992688802122441538_n.png

Akkor pár napja felindultságomban írtam is erről egy bejegyzést, de úgy láttam, nincs értelme szélmalomharcot vívni olyanokkal, akik abban élik ki a Batman-rajongásukat, hogy az ellentábort alázzák tréfásnak szánt posztok és képek alatt. Lehet engem elmebetegnek titulálni, hogy miért akadok fent ezen! Nyugodtan, viszont akár a DC, akár a Marvel mikor buzdított az ellentábor köpdösésére? Szerintem soha, és az se legyen rendben, hogy ezzel a módszerrel akar valaki néhány plusz lájkot szerezni. Persze ez minősítse azt is, aki erre fogékony. Ha vicc, ha nem az.
bataman_2.pngfaszmeregetes.png
Jellemző az értetlen adminokra, hogy mindenféle konstruktív megbeszélés helyett megy a fenyegetőzés és kitiltás. Rendben, legyen nekik igazuk... Ma viszont olyan tartalom jött velem szembe, amelynek hatására ismét klaviatúrát ragadtam, mert most ez kicsit sok volt. 

nevtelen_1_1.png
Remélem nem kell külön magyaráznom, hogy mi ezzel a képpel a baj a szexizmuson és az erőszakra való felbujtáson kívül. Ez akkor sincsen rendben, ha viccnek szánjuk. Mi több, azért nincsen rendben egy ilyen kép posztolása, mivel Magyarországon még mindig kínzó probléma a nők bántalmazása és a családon belüli erőszak. Nem skacok! Ezzel bassza meg nem viccelünk! Az meg csak hab a tortán, hogy ezt a DC és Marvel faszméregetési verseny keretén belül teszitek! 

A Batman Hungary 2011 decembere óta létezik az FB-n és alapvetően azt a célt szolgálja, hogy mémeket, videókat és híreket osszon meg a Batman franchise-ról. Ez önmagában értékelendő, jópofa cselekedet. Anno a Roboraptor facebook oldalán mi is gratuláltunk ahhoz, amikor saját önálló weboldalt hoztak létre, batmanhungary.hu néven. 

batman_1.png
Az oldal tartalmai jellemzően pár mondatos képaláírások és érdekességek a DC-univerzumból. Az oldal folyamatos fejlesztés alatt áll, ennek lehet köszönhető, hogy egyelőre úgy néz ki, mintha egy általános iskolás programozta volna házi feladat gyanánt, mert megelégszik a kettessel. Úgy tudom, hogy többen próbáltak már tanácsot adni az oldal üzemeltetésével kapcsolatban, de főleg sértődés lett a vége.

batman_3.png
Igényességi kérdésbe ennél jobban ne is menjünk bele, remélem a srácok – akikkel nagyon szívesen leülnék beszélgetni arról, hogy mi való az internetre és mi nem – észhez kapnak és a jövőben nem arra használják a Batman franchise-t, hogy gyűlöletet szítsanak az egyik vagy másik oldal rajongói között, pláne nem olyan képekkel, mint amin ma konkrétan kiakadtam. A Roboraptor Blog olvasói pedig remélem szintén úgy ítélik el az erőszakot, ahogy mi itt igyekszünk már egy nyomorult éve. Egyébként Alteronnal már beszélgettünk az egyik podcastunkban hasonló problémákról és elég szép konszenzussal zártuk az adást.



Mr.Rabbit

Címkék: vélemény családon belüli erőszak nők helyzete Batman Batman Hungary

16 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://roboraptor.blog.hu/api/trackback/id/tr1007559562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Papp Renátó 2015.06.20. 19:19:11

A kedves oldalszerkesztőt kérdezném meg ilyenkor,hogy a kommentemen nem-e érzi-e a viccelődés ,,szagát" ?

Azért az jól esett volna,ha legalább kitakarja a drágalátos nevem..

Na mindegy..szerintem abszolút feleslegesen háborodtatok fel .

zriff 2015.06.20. 21:58:42

Azért hozzátenném, hogy a családon belüli erőszak és a nők bántalmazása nem esik egybe, szerintem csak családon belüli erőszak van és kész. Az igazi probléma inkább az, hogy a nők bántalmazása ellen hangosan kampányolnak főleg az elfogult férfiellenes feministák, mint a nane, a minden harmadik, ötödik nő áldozat hazugságaikkal. A férfi, fiú áldozatoknak semmi segítségük sincs. A mostani 2015-ös tatabányai gyerekgyilkos anya ügye, vagy a szita bence gyilkosság, stb. miatt nem lett semmiféle tüntetés, vagy bármi. Erről az androfób kettős Mércéről, magyarul Tamási Erzsébet ír jól, vagy ott van a valódi egyenlőséget blog is.

Tudományos libsizmus 2015.06.21. 01:00:56

Ja. Minden harmadik nőt vernek otthon. Elmehettek a picsába ott, ahol vagytok.

Mr. Rabbit 2015.06.21. 03:21:31

@Papp Renátó: Kedves Papp Renátó!

Azt gondolom, hogy ezen a szinten ez egyszerűen nem szabad, hogy vicc tárgya legyen.

Amennyiben sért téged, hogy nem takartam ki a neved, kérlek ne haragudj. Ha ott vállalod a neved (az FB-n, a nyílvánosság előtt) akkor itt miért ne tennéd? Gondolom aki ilyen vicceseket ír az máshol is hajlandó vicces lenni.

Feleslegesen háborodtunk fel? Vertek meg már téged véleménykülönbség miatt?

Mr. Rabbit 2015.06.21. 03:23:03

@Tudományos libsizmus: Őszintén nem értem, hogy miért kéne elmennünk a picsába.

Mr. Rabbit 2015.06.21. 03:25:05

@zriff: Ne hozzuk már fel ellenpéldának, hogy de a férfiakat is bántják... Ha egy férfit bántanak akkor a nők bántalmazása kisebb értékű vagy fordítva? Senkit ne bántsunk, mi lenne ha ebben maradnánk?

zriff 2015.06.21. 08:40:51

@Mr. Rabbit: Én is azt vallom, senkit se bántsunk. De a női bántalmazottakkal foglalkoznak, a férfiakkal meg nem, jellemző hogy a férfiak vezetnek az öngyilkosságban is, mert a gondjaikat leszarják. A feministák meg csak még több gondot okoznak az egész családon elüli erőszak témában, mivel számukra csak a nők számítanak ha bántalmazáskor nő az elkövető lásd tatabányai estet nincs médiacirkusz. Sajnos erőteljesen terjesztik a hazugságaikat hogy rape culture, a nők kevesebbet keresnek stb. Azzal nincs semmi bajuk hogy a munkahelyi balesetek többségében férfi az áldozat, a nők hamarabb mehetnek nyugdíjba, váláskor a gyerek többségében az anyáé, vagy hogy a férfiak többségben vannak a veszélyesebb, egészségkárosítóbb nehéz fizikai munkákban mint a nők.

Mr. Rabbit 2015.06.21. 08:59:37

@zriff: Azt gondolom, hogy nagyon szívesen beszélgetnék veled erről, de nem ezen a platformon.

nemszólokmégegyszer 2015.06.21. 09:25:35

Hát a kommentek színvonala azonos a batmacfacéval. Max 30-as IQ-jú kényzseres gyűlölködő beírók.

Gregoory 2015.06.21. 09:41:33

Mr.Rabbit, téged is szerethetnek bulikon...
Ennyire nem lehet valaki humor ellen beoltva. Kár, pedig jó volt ez a blog.

Papp Renátó 2015.06.21. 10:33:26

@Mr. Rabbit: Annyira túlreagáljátok az egészet.
MOST KOMOLYAN??
Véleménykülönbség??
VERÉS??
Ne haragudj,de ez egy istenverte KÉP. Nem videó,nem riport egy nő megveréséről ,egy viccnek szánt KÉP.
Egy nőt sem bántalmaztak tudtommal mert esetleg Marvel/DC párti volt.

Abszolút felfújtad az egész dolgot,amiből senki más nem csinálna ilyen nagy ügyet,de ti igen.
Ezzel ti is csak szítjátok a tüzet.

TomPowell25 2015.06.21. 11:22:18

@Papp Renátó: Eddig csak olvastam a fenti vitát, de azért hadd szóljak hozzá én is.

"Ezzel ti is csak szítjátok a tüzet."

Szóval ezek szerint elismered, hogy ti ezt teszitek?

Mielőtt bárki azzal jönne, hogy nincs humorérzékem, vagy bármi hasonló: azt az elvet vallom, hogy alapvetően mindenből lehet viccet csinálni, de mégis van amiből nem érdemes, vagy legalábbis van egyfajta határ. A szerző a posztban világosan leírta, hogy ez szexista, és az erőszakot propagálja. Hogy nem komoly? Lehet, sőt biztos viccnek szántátok, csak azt kéne megérteni, hogy egyrészt az olvasóitokért (akik között vannak fiatal, befolyásolható emberek) felelősek vagytok, és az ilyen posztok kontra produktív hatást érhetnek el, másrészt egy képnek, mint ennek is többletjelentése van, pláne ezzel a viccesnek szánt szöveggel. Ez pedig nem az első alkalom, hogy a DC és a Marvel fanok itthon ilyen és ehhez hasonló posztokkal "uszítják" (de talán pontosabb kifejezés az, hogy hergelik) egymást, és ezzel másokat sértenek meg a rajongásuk tárgyában.
Ez a kép egy újabb példa, amit sajnos a DC-hez kapcsolódó magyar oldalakon egyre többször fedezek fel és ez a kommenteket olvasva nem csak nekem szúr szemet. Erre lehet azt mondani, hogy akkor ne olvassak, nézegessek ilyen oldalakat, de ezzel ki van mondva, hogy tesztek a közösségre, a kritikákra, csak a napi like mennyiség számít, és úgy jó az egész ahogy van. Csak ennek a posztnak és a vitának is a léte a bizonyíték, hogy nincs rendben. Nagyon nincs.

Papp Renátó 2015.06.21. 23:34:58

@TomPowell25: Édes istenem :'D
Forgasd ki a szavam kérlek.

De te most úgy csinálsz mintha én az oldal szerkesztője lennék.
Egyszerűen kiállok amellett,hogy ennek a cikknek nevezett valamit nem is kellett volna megírni !

És amellett,hogy cseszték kitakarni a nevem :)
De ennyit erről..én többet nem is tennék hozzá ehhez az egészhez ,csak hogy nagy hűhó a lóf*szért :)

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2015.06.22. 07:41:08

Szerintem is tök felesleges ekkora ügyet csinálni abból, hogy néhány 14 éves facebook admin mire veri a faszát... Nem komolyabb dolog, mint amikor a Justin Bieber és 1D-rajongók vagy bármelyik két random focicsapat szurkolói ölre mennek egymással facebookon.

Csak szeretnének ezek az emberek akkora véleményformálók lenni, hogy nők elleni erőszakra és társaira uszítsanak.

Jerryco 2015.06.23. 08:00:10

Szerintem kicsit túl van reagálva ez a fotó. Ilyen alapon a Tortúra című filmet meg be kéne zúzatni, hogy csak egyet ragadjak ki a hasonló témájú médiumok közül.

Mr. Rabbit 2015.07.06. 02:49:29

@To @Papp Renátó: Amennyiben sért téged, hogy nem takartam ki a neved, kérlek ne haragudj. Ha ott vállalod a neved (az FB-n, a nyílvánosság előtt) akkor itt miért ne tennéd? Gondolom aki ilyen vicceseket ír az máshol is hajlandó vicces lenni.
süti beállítások módosítása