Leírás

Roboraptor Blog - Ahol a geekoszféra kezdődik...

Facebook

Utolsó kommentek

Címkék

Az év legnagyobb gamer-kiállítása kezdődött meg a héten. Az eddigiek alapján a konzolosok folyatják a nyálukat a jobbnál jobb trailerekre, a PC-sek pedig örülnek, hogy megkapják a tavalyi konzolos címeket, tökéletes felbontásban, extrákkal és minden hibáját kijavítva (khm...ez nem így szokott történni az esetek többségében). A teljesség igénye nélkül (ugyanis a kiállítás jelenleg is zajlik) összeválogattuk azokat az előzeteseket, amik számunkra a legígéretesebbnek tűntek az E3-on, valamint azokat, amik egyáltalán nem győztek meg minket. Nézzük a felhozatalt!play_nintendo_at_e3_2014.jpg

Grand Theft Auto V
Megjelenés: PS4, PC

Nem nagy meglepetés, de a tavalyi év legsikeresebb konzoljátéka, a GTA ötödik epizódja a következő generáción is kiadásra kerül, ráadásul megtörtént a várva-várt (inkább elvárt) számítógépes port bejelentése is. Az ígéreteknek híven a Playstation-ön FULL HD felbontásban, 60 FPS-ben élvezhetjük az autólopást, amit – ahogyan a Rockstar Games konzolrészlegét ismerve – valószínűleg sikerül is betartani. A PC-s ennél azért kérdésesebb – elég csak emlékeznünk az előző részre, ahol az akkori megjelenéskor a NASA 128 processzormagból álló űrsikló-számítógépén is le kellett venni az árnyékot, olyannyira optimalizálatlan volt a játék. Reméljük, hogy tanulnak a hibából és épkézláb gépigénnyel fognak minket megörvendeztetni a srácok, bár az biztos, hogy a látvány kárpótolhat érte.


The Last of Us Remastered
Megjelenés: PS4

A Naughty Dog tavalyi nagy dobása, a PS3-on megjelent The Last of Us remek történetvezetésével és érzelemdús melankóliájával megnyerte a játékosokat. Július 29-én a Sony új generációs gépén is megjelenik, feljavított grafikával, ráadásul a legújabb DLC is jár majd a játékhoz. A trailer kőkeményen bespoilerez, így aki nem próbálta még a remekművet, az semmiképp ne rontsa el magának az élményt. A videó egyébként nagyon szépen kivitelezett (és a Nirvana-szám is jól illik hozzá), de a spoilerezés furcsa döntés a kreátorok részéről, mert sokan lehetnek olyanok, akik csak az új PS-el rendelkeznek, nekik pedig egyáltalán nem érdemes a játék zseniális fordulatait lelőni. Ha viszont játszottál vele, tekintsd meg ezt:

Mirrors Edge 2
Megjelenés: ?

A játékmenetbe nem kaptunk teljes betekintést, valószínűleg azért, mert a fejlesztők nem igazán állnak még sehogy a játékkal. A Mirrors Edge első epizódja, a maga kontrasztos színvilágával mai napig a parkourjátékok királya, a második részben azonban a főszereplő csajszi, Faith előtörténetét ismerhetjük majd meg. Kiderül továbbá az is, hogyan lett "futár" és az ígéretek szerint elmélyítik majd a játék világát, új mozgások és ugrálások várnak ránk. Mivel az előzetesből a pár "concept art"-on kívül nem túl sok derül ki, így nem volt igazán meggyőző- de ha az első rész színvonalát tudja hozni és a sztorija sem lesz olyan bárgyú, mint az elődjéé, akár újra egy korszakalkotó free-running cím lehet. Fogalmunk sincs, mikor jelenik meg és mire. Mivel már a tavalyi E3-on is belengették, így többet szerettünk volna látni belőle.

Assasin's Creed Unity
Megjelenés: PC, Xbox One, PS4

Minden évben új AC jelenik meg, a tömeggyártásra szánt lopakodós játék azonban az idők során felhígult. De talán idén más lehet, mint az előző két rész! Az évről évre megjelenő, apró változtatásokkal kiadott Assasins Creed helyett most új színt kaphat a játék, ugyan is négyfős kooperatív kalandnak nézünk elébe az előzetesek alapján, ráadásul a saját kampányunkat lehet végigvinni kockacimbijeink társaságában és ha még szerencsénk is van, már októberben kipróbálhatjuk. Azért az félő, hogy egy külön, 3-4 órás kampánnyal letudják a közös kalandot, de reméljük a legjobbakat. Az idei rész a francia forradalom idején fog játszódni és bízunk abban is, hogy lesz olyan izgalmas és történetben is erős, mint amilyen a második epizód volt!


Inside
Megjelenés: Xbox 360, Xbox One (?)

Az egyik leghatásosabb előzetes a Playdead új indie-játékáé volt. A Limbo után egy hasonlóan nyomasztó atmoszférájú, elvont gondolatokat közvetítő logikai-sétálós játéknak lehetünk tanúi az Inside-ban. Azonban most teljes háromdimenziós környezetben láthatjuk majd egy kisfiú küzdelmét. A trailer alapján nagyon sötét, erősen önmagából kiforduló oldalnézetes élmény lesz. Abszolút várós cím, már csak azért is, mert látszólag szakít a hagyományos játékstílusokkal és valamit próbál majd suggalni – a megjelenés egyelőre Xbox-ra hivatalos, és csak jövőre várható. A trailer után egy igazán zavaró kérdés marad bennünk: mi van ODABENN?

Batman Arkham Knight
Megjelenés: Xbox360, PS3, PS4, Xbox One, PC

Kíváncsian várjuk, hogyan fejeződik majd be Batman Gotham-i kalandja a képernyőnkön. Minden esély megvan arra, hogy felülemelkedjen az előző három epizódon és a pletykák szerint egy olyan karakter is visszatér majd, akit eddig halottnak hittünk (elárulhatjuk a kommentek között, bár nem nehéz kitalálni). A grafikai motor marad, ám a grafikával nem lesz probléma és a játékmenet is bővülni látszik. Még több akció, még árnyaltabb Batman várható és arra külön kíváncsiak leszünk, hogy ha lezárják a történetet, akkor azt hogyan teszik meg. Ugye nem adnak ki hozzá utólag még 5 DLC-t? (Nem, nem akarunk a Mass Effect-re utalni!)

Mass Effect 4
Megjelenés: ?

A másik játék a Mirrors Edge-en kívül, amiről megint csak nem tudtunk meg semmit, de nagyon várjuk. A Mass Effect új része különválik Shepard eddigi kalandjaitól és valami újat próbál behozni abba az óriási univerzumba, amit a – fejlesztők igérete szerint – tovább bővítenek majd. Nem tudjuk mikor és min, de nagyon szeretnénk újra megmenteni a világot a Mass Effect-ben!

Ha tetszett a poszt, lájkolj és kövess bennünket a facebookon is!

Címkék: PC Playstation DLC PS3 Mass Effect Xbox 360 Batman E3 GTA Inside The Last of Us PS4 Xbox One Mirrors Edge Mirrors Edge 2 Grand Theft Auto V The Last of Us Remastered Assasins Creed Unity Batman Arkham Knight Mass Effect 4

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://roboraptor.blog.hu/api/trackback/id/tr866293933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

agika88 2014.06.12. 03:08:02

Nagyon hiányolom a listáról a witcher 3. részét. Látványos és magával ragadó trailert kaptunk a készítőktől, gyönyörű zenei aláfestéssel. Nagyon várós.
süti beállítások módosítása