Leírás

Roboraptor Blog - Ahol a geekoszféra kezdődik...

Facebook

Utolsó kommentek

Címkék

Április végén megjelent az EpicLine nyolcadik száma, amelyben ismét visszatér a Szekerce és Szemerce, valamint a Busók egy-egy szezonzáró epizóddal. Gyurkó és Elek, valamint Sav, Tűz, Fagy illetve Zöld ezután nyári szünetre mennek.

EPicline_fejléc.jpg

Az 5PANELS alkotócsapat bábáskodásában tavaly szeptemberben elindult havi rendszerességgel jelentkező EpicLine-t sokan legalább akkora féltéssel vették kezükbe, mint amekkora érdeklődéssel. A szándékot nem lehet ugyanis eléggé dicsérni, ám valljuk be, a felvevőpiac szűkössége miatt kellőképpen öngyilkos vállalkozás is periodikus kiadványt kiadni ma Magyarországon. A képregény szubkultúra rajongói azonban rácáfoltak a kétkedő hangokra, vásárlói kedvüknek hála az ízig-vérig magyar történetek most már nyolcadik hónapja szórakoztatják a nagyérdeműt. Lám-lám, itthon nemcsak alsógatyás amerikai hősökkel lehet eladni a zsánert!

szekerce.jpg

A sorozat akkor az EpicLine zászlóshajójával a Busók sztorijával indított, amely immár a hetedik részénél tart. A korábbi számokban megoldódott Sav, Tűz, Fagy illetve Zöld legelső kalandja, a hetedik lapszámban elkezdett új történetszál áprilisban pedig egy izgalmas összeesküvés elméletben kulminálódik. Ennek fényében kiszúrás, hogy a maszkot viselő alakok nyáron pihenni mennek, de így legalább még izgalmasabb lesz felvenni történetük fonalát szeptemberben. Egy időre a Szekerce és Szemerce hősei, Gyurkó és Elek is elköszönnek, ráadásul a „busói hagyománynak” megfelelően szintén idegfeszítő pillanatban elvágva, mikoris a főhős beszélő páncéljával pont történik valami.

ELine.jpg

A szereplők tehát nyaralnak, nem úgy egyelőre az alkotók, Tálosi Spuri Andrásék jelenleg annak előkészítésén dolgoznak, hogy egy spin-off sorozat elindításával tovább emeljék a tétet, így a jelenleg meglévő sztorik közül valamelyik az EpicLine mellett hamarosan párhuzamosan, önálló kötetet kapna. A magazin honlapján május 9-ig lehet szavazni arról, hogy Szekerce és Szemerce, a Vadregény, a Busók vagy A Fekete Holló kapjon saját szériát. Ez a kezdeményezés is példás, mellyel jól jár mindenki: a képregénykészítőket foglalkoztatja, a rajongókat pedig elkényezteti. Csak bírják szuflával és ötlettel! Eddig jól megy!

EPicline8.jpgAz EpicLine 8. részének történetei:

Busók #7 – Összeesküvés-elmélet
Írta: Tálosi Spuri András
Rajzolta és színezte: Kiss Judit

Szekerce és Szemerce hihetetlen kalandjai #3.
Írta: Tálosi Spuri András
Rajzolta és színezte: Koska Zoltán

 

A főszerkesztő Tálosi Spuri Andrással és a busók megálmodójával, Pádár Ádámmal korábbi videónkban már foglalkoztunk.

Címkék: Pádár Ádám Tálosi "Spuri" András 5Panels EpicLine Busók Kiss Judit Koska Zoltán Szekerce és Szemerce Vadregény A Fekete Holló

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://roboraptor.blog.hu/api/trackback/id/tr146097076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása