Leírás

Roboraptor Blog - Ahol a geekoszféra kezdődik...

Facebook

Utolsó kommentek

Címkék

November 28-án, magyar idő szerint 16.15 környékén minden kétséget kizáróan felrobbant az internet. Megérkezett a Star Wars VII epizódjának első teasere, s azóta rengeteg vélemény, komment, fotó, mém, videó került az internetre, minden valamire való geek-website elemzi, latolgatja a látottakat, így a RoboRaptor Blog se maradhatott le. Összegyűjtöttünk minden információt ami kikövetkeztethető az eddig kiszivárgott anyagokból, és megpróbálunk rendet vágni az eddigi pletykadzsungelen.

Star-Wars-The-Force-Awakens.jpg

Disney – avagy zavar az Erőben?

Csaknem két évvel ezelőtt, 2012 októberében robbant a bomba, hogy George Lucas, miután mindent kisajtolt a Star Wars franchise-ból, és nagyjából a dédunokái megélhetését is biztosította, az egész brandet, a Lucasfilmet tokkal-vonóval eladta az ördögnek a Disneynek 4,05 milliárd dollárért. Nem kis suska, és tekintve, hogy Miki egérék sem hülyék, rögtön világgá kürtölték, három újabb rész érkezik, sőt néhány spin-offot is kilátásba helyeztek. Ugyan jókora ellenérzés volt bennem elsőre, de miután végiggondoltam, Lucas miként rombolta le saját- és űroperája renoméját Jar Jar Binks-szel, és úgy anblok az előzmény-trilógiával, továbbá a Disney hogyan futtatta fel a Marvelt, már nem is voltam annyira zabos.

Disney-Star-Wars.jpg

J. J. "lense flare" Abrams

Akkor már inkább hőbörögtem, amikor tavaly január végén kiderült, a Star Treket is rebootoló J. J. Abrams rendezi a filmet, de aztán ez az érzésem is elmúlt, mert Joss Whedonon kívül jelenleg nem tudnék nála geekebb rendezőt megnevezni, és ugyan a Trek-filmek nem a kedvenceim, de úgy érzem, a rengeteg lens flare ellenére igencsak alázatosan nyúlt az alapanyaghoz (persze tudom, nem minden trekker gondolja ugyanígy...). Az ellenérzéseim idén nyáron még inkább elmúltak, mert látva azt a tiszteletet, amellyel viseltet az eredeti trilógiához, hogy nagy hangsúlyt fektet a fan-service-re, hogy tudja, nem csak rengeteg CGI-vel lehet filmet készíteni, még szimpatikusabbá tette. Az új teasertől ugyan nem vizeltem magam alá, vagy siránkoztam napokig, mégis végignéztem legalább 30-szor (naponta). És minél többet nézem, annál inkább gondolom azt, hogy egy folytatás trailerének pont így kell viselkednie: megidézi az eredeti hangulatot, de vannak benne újítások (amin a fanboyok majd sokat vitázhatnak), hiszen mégiscsak valami friss alkotásról van szó. Vannak benne új szereplők, rebootolt rohamosztagos szerkók, király módon víz fölött repesztő X-szárnyúak, meg a galaxis legfaszább hajója, az Ezeréves Sólyom. Na de menjünk sorjában.

j-j-abrams-lens-flare_thumb[2].jpg

A casting

Tavaly nyáron indult el a szereplőválogatás, és ahogyan a rendező esetében, a színészek kapcsán is mindenkit összeboronáltak a készülő produkcióval. Végül megerősítést nyert, hogy az eredeti trilógia színészei közül visszatér szinte mindenki, itt lesz Harrison Ford, Carrie Fisher, Mark Hamill, de Anthony Daniels (C-3PO), Peter Mayhew (Chewbacca), és Kenny Baker (R2-D2) is. Mellettük kikasztingolták az Attack the Block-kos John Boyegát, az ismeretlen kisjátékfilmekből érkező Daisy Ridley-t, a Drive-ból és egyéb bűnügyi filmekből ismerős rosszarcú Oscar Isaacet (aki egyébként Apokalipszist is alakítja majd a következő X-Men filmben), korunk megnemértett zsenijét, a CGI-szereplők megszemélyesítőjét, Andy Serkist, az inkább védjegyévé vált fülei, mintsem filmjei miatt ismert Adam Drivert, a Frank és az időutazós-romantikus Időről időre főszereplőjét, Domhnall Gleesont, valamint a veterán Max von Sydowt. Állítólag a Wicket ewokot alakító Warwick Davis és Ackbar admirális is visszatér. Viszont Denis Lawson, alias Wedge Antilles nem lesz a filmben, azt nyilatkozta, ugyan keresték, de csak unta volna az egészet, így visszautasította szerepet. (EZ HÜLYE???)

article-2616088-1D759B0A00000578-983_964x489.jpg

A forgatás

Az egyelőre ekkor még Star Wars: Episode VII munkacímen futó alkotás forgatása idén májusban kezdődött, szeptemberben fejeződött be, és számos helyszínen. Először a Pinewood Studio Buckinghamshire-i műtermében és erdejében kezdtek (a Sith trailerben látottt snittjét vélhetően itt vették fel), ahol egyébként a Harry Potter epizódokat is rögzítették. Ezután Izlandra tették át székhelyüket (itt forogtak valószínűleg a havas képek), majd a sivatagos Abu Dhabiba. A forgatás nemcsak a sok utazás miatt húzódott ilyen sokáig, egyrészt Harrison Ford megsérült, emiatt, hosszú időre leálltak, másrészt Abramsék a lehető legtöbb díszletet fel is építették, legyen szó a Millennium Falconról:

Star Wars 7 set from above.jpg

sw_tm.jpg

X-szárnyúról:

Star_Wars_Episode_VII__Movie_New_X_Wing_Revealed.jpg

Alien-disznóról:

Star Wars 7 New Set Pic (4).jpg

Épületről:

Star Wars 7 Set Pic TMZ (1).jpg

Pod-racer roncsról?:

Star Wars 7 Set Pic TMZ (3).jpg

Creepy piactérről:

Satr Wars 7 Abu Dabhi.jpeg.jpg

A megszokott vadászgépeken kívül a felkelők régi szokása is előkerül: szeretik a dzsungelbolygókat, és a föld alá rendezkednek be. Ezt bizonyítja a következő kiszivárgott concept art:

felkelők.jpg

És az angliai Berkshire-i légibázison lőtt képek is:

felkelők2.jpg

Fan-service

Május 21-én Abrams különleges videóüzenettel jelentkezett a forgatásról, a rendező egy X-szárnyú mellett állva beszélt a Star Wars: Force for Change elnevezésű kezdeményezésről, amelynek célja, hogy kreatív megoldásokat találjon a világ legégetőbb problémáira. A kampány az UNICEF innovatív programjaihoz gyűjtött támogatást, hogy a világ legkiszolgáltatottabb gyermekeinek nyújtsanak segítséget. A kisfilm kettős célt szolgált, itt láthatott először X-szárnyút a közönség.

Nem sokkal ezután egy oda-vissza játszadozás indult a szintén idén nyáron forgatott Superman v Batman: Dawn of Justice alkotóival: egyik nap kiderült, valaki ellopta a forgatásukról a Batmobile-t, majd másnap felfedték, ki a tettes:

batman_vs_superman_batmobile.jpg

Egy nappal később pedig azt is megtudtuk, hol volt, mielőtt megkerült:

Az is kiderült, J. J. amellett, hogy IMAX-kamerát is használ a forgatáshoz, van annyira király arc, hogy klasszikus 35 mm-es szalagra is rögzít, ahogyan azt tették az eredeti trilógia esetében. Azt viszont már Oscar Isaac nyilatkozta, hogy a nagy statisztéria mozgatásban is a korábbiakat idézi Abrams, így kevesebb CGI-rohamosztagosra kell számítani például. A színész azt is hozzátette, hogy a szereplők egytől-egyig energikusak, lazák lesznek, és a korábbi patetikusság, színpadiasság eltűnik majd. (Mondjuk ez nem baj, jót tett a Star Trek filmeknek is)

stormtroopers.jpg

A név

Sokáig az a pletyka tartotta magát, hogy a film a "The Ancient Fear" alcímet viseli majd, sőt sokan tudni vélték, hogy ez a titulus Max von Sydowra utal, aki egy ősi gonoszt alakít. A cím végül nem ez lett, de ettől a nagy öreg még lehet Sith-lord. Miután véget ért a forgatás, megérkezett a hivatalos cím, majd a formális magyar titulus is:

Star Wars 7 The Force Awakens.jpg

1979573_378080975685606_6296181986943545676_n.jpg

A teaser

88 másodperc. Ennyi kellett, és fejre állt az internet, de amíg belekezdenénk annak részletes tárgyalásába, dőljünk hátra és nézzük meg még egyszer az előzetest:

De ha valaki szuperdzsordzslukász-stílusban kívánja megnézni, úgy is megteheti:

Vagy LEGO-verzióban is:

Snittről-snittre: a sivatag

30 évvel A jedi visszatér után vesszük fel a fonalat az Ébredő erőben, de egyáltalán nem biztos, hogy a Tatooine-on járunk. A későbbiek során még láthatjuk a Millennium Falcont, szintén hasonlóan homokos tájon, és ott tisztán látszik, nincsen nyoma ikernapoknak.

SW3.jpg

Afroamerikai rohamosztagos?

A Star Wars univerzum igen változatos, de az eredeti trilógia esetén A Birodalom visszavágig kellett várni az első színesbőrű színészre (Lando Calrissian), de az előzményfilmekben sem volt volt több Mace Windunál. Az új epizódban nemcsak hogy van, de egyből vele indul a teaser. John Boyega a kép aljáról pattan középre, és szemlátomást elég rossz neki, valószínűleg menekül. És hogy miért nem hasonlít például Jango Fettre? Egyrészt, mivel a klónprogram leállt a Köztársaság bukása után, a csapatokat a birodalmi bolygók lakosságából is toborozták, másrészt pedig nem kizárt, hogy nem is igazi rohamosztagosról van szó (lásd Luke Skywalkert és Han Solot az Új reményben).

SW4.jpg

Új dizájn

Ne felejtsük el, több mint 30 év telt el a történet szerint az eredeti trilógia óta, és ez bizonyos külsőségekben is jelentkezik. Boyega ugyan szemmel láthatóan rohamosztagos, de a váll-lapok és a háton elhelyezett oxigéndoboz is máshogyan néz ki, mint korábban. Haladni kell a korral, nah!

storm_trooper_ vs_roboraptor.blog.hu.jpg

Guruló droid:

A golyóbisos R2D2 egység szintén a fenti evolúció terméke, nincs itt semmi kivetnivaló kérem. A Disney-t pedig meglehet érteni, szükség van valami új cuki robotra, amiből jó sokat lehet majd eladni jövő Karácsonykor. Sőt, itt jön a népnevelés, mindenkinek meg lehet tanítani, hogy mi az a giroszkóp. A droidnál azonban sokkal érdekesebb a háttér: ott látjuk azt a furcsa hajtóműszerűséget, aminek a forgatási képét már fentebb posztoltuk. Nyilvánvalóan valami ócskatelepről van szó. Lehet, mégis a Tatooine-on vagyunk?

SW6.jpg

Új dizájn + alacsony rohamosztagos

A következő snitten a rohamosztagos sisakrostélyokat is megszemlélhetjük, újabb változás a korábbiakhoz képest. Természetesen az új szerkóhoz új flinta is dukál, de ami még furcsa, az egyik rohamosztagos sokkal zavartabb, mint társai. Ezek szerint mégis kamukatona a Boyega?

storm_trooper_helmet_ vs_roboraptor.blog.hu.jpg

blaster_gun_ vs_roboraptor.blog.hu.jpg

Újabb szereplő, fura jármű

John Boyega után egy újabb debütáns, a vélhetően Kira nevű karakter alakító Daisy Ridley, aki egy olyan járművön közlekedik, ami egy podracer, egy terepsikló és egy traktor szerelemgyereke. Az enteriőr kissé olyan mint a droidos snitt háttere, ráadásul az eléggé steam-punkos csaj egy klassz, régi stílusú rohamosztagos optikát visel a fején. Menő. Egyébként a ruházata kissé hasonlít a Tuskenekére, de Ralph McQuarrie-vázlatrajzai között olyan is akad, ahol Luke néz ki hasonlóan. Érdekes még megjegyezni, hogy az egyik snittben még van valamilyen ösztöke felkötözve a siklóra, míg a többin nem (persze nem ugyanabból a jelenetből vannak összevágva, csak úgy mondom...)

SW16.jpg

SW18.jpg

SW20.jpg

Utóbbi képpel kapcsolatban fontos egy másikat mellé állítani, ami egy concept-art, és október közepén érkezett. Akkor akár hihettük azt is, hogy kamu, de igencsak hasonlít a kettő egymásra...

star_wars_episode7_conceptart14n.jpg

X-szárnyú pilóta

Oscar Isaac annyira rosszarcú csávó, hogy egyszerűen nem tudom elhinni, hogy ő majd egy jófej X-szárnyú pilóta lesz. Ez a faszi determináltan gané karaktert kell hogy alakítson. Itt sem lesz másképp. Tuti! (Vagy legalábbis Lando mintájára két pályára is játszik). Az ő szerkója is rebootolt, főleg a sisak tér el a korábbitól, ráadásul a mellényen Aurebesh nevű SW-ábécével az szerepel, hogy „Meghúzásra felfújódik”. Egyesek szerint a felirat tükörírással szerepel, mint ahogy a Tűzoltóság is járműveken.

x-wing_pilot_ vs_roboraptor.blog.hu.jpg

Menő X-szárnyúak

Nem is igazi fanboy az, akinek nem szorul össze a szíve a víz fölött repesztő X-szárnyúak látványától. Igaz, ebben a szögben egyébként kicsit olyanok, mint a Battlestar Galactica Viper típusú hajóinak vonulása...

x-wing_fighter_ vs_roboraptor.blog.hu.jpg

Sugárpallos keresztvassal

A kép, amely megosztja a fanboyokat. A részemről teljesen rendben van ez a fénykard, igenis kell az innováció. Bár tegyük gyorsan hozzá, nem előzmény nélküli a keresztvassal ellátott fénykard, aki felüti az SW képregényeket, találkozhat a kérdéses eszközzel. Mi értelme van? Például nem csapja le az ellen a kardot tartó kezet. Haha! – mondhatják azok, akik szerint tök egyszerűen át lehet vágni a fényt kibocsátó egységet! Nem-nem – vágnék vissza, ugyanis léteznek olyan fémek, amiket még a fénykard sem tud keresztülvágni. Ilyen például a Phrik, amiből Darth Sidious kardja is készült. További okosságok emitt. Engem jobban izgat az, vajon ki van a csuklya mögött. Ha tippelnem kéne, Adam Driver az, bár gyanús, hogy a háttérben Andy Serkis hangját halljuk. Igen, az övét. Megerősítette!

SW36.jpg

Az ügy ugye számtalan mémet szült:

star-wars-the-force-awakens-memes-05-lightsaber-chansaw.gif

VIngn8Q.jpg

star-wars-the-force-awakens-memes-04.jpg

De én továbbra sem tartok tőle. Mace Windu lila fénykardja jobban kiakasztott például.

sugárpallos360.jpg

Az Ezeréves Sólyom

Természetesen a Millennium Falcon is megjelenik a trailerben, TIE-fighterek gyűrűjében, és két dolog is érdekes. A Sólyomra harminc év alatt sem tudtak olyan parabola-tányért eszkábálni, mint amilyen a Jedi visszatérben leszakadt (ezért téglalap alakú), ráadásul ha az alábbi képen elhúzzuk a kontrasztot bármilyen képmanipuláló programmal, kivehetővé válik, hogy csupán egy nap van, vagyis ez nem a Tatooine.

SW53.jpg

Mit tudunk még?

Például a bemutatás dátumát: 2015. december 18. A Disney tehát szakított május 4-vel, és valljuk be számukra a Karácsony előtti periódus elég baráti időszak jegybevétel szempontjából.

És ezen kívül?

Innentől már minden csak találgatás, de tekintve, hogy a trailer is ad némi támpontot, a pletykák és a concept-artok is kezdenek hitelt érdemlővé válni együtt.

Pletyka vagy sem, faszán hangzik: amolyan keretes szerkezetként a kártyán nyert Ezeréves Sólymot Han Solo elveszti kártyán, és Oscar Isaac karaktere zúz vele a továbbiakban. Han állítólag egy birodalmi rombolót vezet majd.

millennium.jpg

És miért kényszerül erre Solo? Luke-ról semit sem tudni a második Halálcsillag pusztulása óta (elvonult mint Obi-van? Elkapták valami kripto-birodalmiak? Szabadkőműves jedi-páholyt alapított?), viszont rátalálnak a galaxisban sodródó kezére és sugárpallosára fénykardjára, ami rengeteg bonyodalmat szül. Állítólag Kira lesz az, aki vissza akarja juttatni a fegyvert jogos tulajdonosához, de előkerülnek a szellemi kútmérgező Sithek, ráadásul a Köztársaság morális szövedékén is felfeslések támadnak, jönnek mennek a TIE-vadászok. Han tehát elindul felkutatni régi cimboráját.

fénykardosmaca.jpg
Kapunk egy főgonoszt is, a beszédes nevű Grave Robbert (vagy másik nevén Darth Revant), aki félig ember, félig gép karakter, s Thanoshoz hasonlatosan szeret egy trónon ücsörögni, és világpusztító terveket szövögetni.

grave robber.jpg

Ha minden igaz, emberi felső ajka, és acél állkapcsa van, illetve egy robotkarja, amiről J.J. Abrams posztolt egy képet:

star-wars-force-for-change-jj-abrams-thank-you-note.jpg

Állítólag Darth Vadert is megidézik, először a sisakja kerül elő, majd egy flashbackben is látható lesz.

star_wars_episode7_conceptart08k.jpg

Miután Luke jól előkerül, természetesen megmenti a világot (egy sarkvidéki planétán összeeszkábált fegyvertől, ami naprendszereket képes elpusztítani), de nem kizárt, hogy a film egy jól ismert szereplő halálával ér véget (valószínűleg Han Solo lesz az), ami megágyaz a következő két rész drámájának.

Nos, nagyjából ennyit tudunk. Hogy az utolsó néhány infóból mi igaz, a következő trailerek esetén tovább lamentálhatunk (ahol valószínűleg már feltűnnek a régi trilógia színészei is, továbbá Lupita Nyong’o vagy Max von Sydow is).

Persze az igazán nagy dolgokig 381-et kell aludni. Akkor derül ki majd minden.

Bájdevéj, ha nem volt elég az SW-ből, az alábbi linken a Magyar Star Wars Klub és az 501-es Légió Magyarországi Helyőrségéről szóló videónkat nézhetitek meg.

Ha tetszett a poszt, lájkolj és kövess bennünket a facebookon is!

Címkék: előzetes trailer elemzés Star Wars Han Solo Luke Skywalker Chewbacca Csillagok háborúja Star Wars: Episode VII Star Wars: The Force Awakens űreposz Csillagok háborúja: Az ébredő erő

20 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://roboraptor.blog.hu/api/trackback/id/tr366942629

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.12.05. 15:13:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2014.12.02. 14:09:49

Fasza poszt, szépen összeszedtétek!
Amiért viszont haragszom: hétvégére egy pont ugyanilyet akartam írni, így most kereshetek más témát! :)

Szabóbakterúr 2014.12.02. 15:47:54

Tetszik. Jók az írások felcsigáz nagyon. Persze már 5 éves korom óta fanatikusan rajongom ezért a filmért szóval könnyen befolyásolható vagyok:DDDDD

Dr. Hardlove · http://roboraptor.blog.hu 2014.12.02. 15:49:43

@-Szűcs Gyula-: Ezeknek a hülye geekeknek mennyire egy rugóra jár az agyuk ;)

Globetrotter2014 2014.12.02. 21:31:39

Háát, az Abrams féle Star Trek egy érdekes film volt egy tehetséges rendezőtől akinek fngja sincs arról mi az a Start Trek.

Most megint látunk egy újragondolást, csak azt nem értem, hogy tud felnőni egy ma 40 feletti férfi, hogy fngja se legyen arról, mi az a Star wars....

Ráadásul a tréler maga is egy vicc, a fan fiction kategóriája. A lihegő puffadt képű rohamosztagos mintha egy kövér geek fan lett volna aki beugrott. A mini robot a Lucas (új sorozat) mélységeit súrolja (hello Jar Jar).

Az űrhajós jelentektől pedig lehet hasra esni.

Szóval eddig inkább elriasztott a filmtől a tréler...

Leone_510 2014.12.02. 21:34:17

még vagy egy tucat további kép van kint a film lehetséges díszleteiről és forgatási helyszíneiről ez az ismertető így kb. 2 hónapos info mivel a teaserben semmi új info nem volt max megerősítés

igaz_ember 2014.12.02. 21:57:26

Szerintem ez rendben lesz. A robot is ok...nem várhatjuk el, hogy minden úgy legyen mint a régiben. Remélem a következő előzetesben lesz egy két kép Solo-ról és Luke-ról is. Na ott fog mindenki hörögni és azonnal akarja majd látni.:)

steery 2014.12.02. 22:27:40

Fogadni mernék, hogy sokkal előbb láthatjuk majd ezt a filmet. Méghozzá azért, mert a világ legjobb hekkerei a következő hónapokban azon fognak mesterkedni, hogy betörjenek a Dízni szervereire és ellopják a filmet még a premier előtt. Aztán miután megnézték és jól szétcikizték egymás közt, kiteszik ezer helyre, hogy bárki megnézhesse és lesz majd világszóló botrány meg felhajtás az ügy miatt, a végén a tettesek nyilvános megkorbácsolásával és kivégzésével.

AttilaBeregi 2014.12.02. 22:38:06

én pont azt mondtam egy kollégának, hogy szerintem simán elképzlehető, hogy a trailerben lévő anyag fele benne sem lesz a végleges filmben. ez egy teaser, kezeljük így :)

AttilaBeregi 2014.12.02. 22:40:58

@steery: ha van eszük, olyan gépen tárolják a filmet, ami nincs netre kötve :) igazából a sony-nál se értem, miért nem így történt...

Ormi 2014.12.02. 22:43:23

Sivatag, hóbolygó, dzsungel...
Falcon, X-szárnyúak...
Csak a bejáratott régi panelek, semmi új ötlet.
Történet? Az vajon lesz-e?

Alick 2014.12.02. 22:50:16

@Globetrotter2014: én még bízom az új filmben, ewokokat szerencsére nem láttunk a teaser-ben... bár Jar-Jar Abrams valóban nem alkotott nagyot Star Trek vonalon, a legutóbbi film története egy hét alatt teljesen sötétségbe került a fejemben. :)

Bár azóta találtam emlékeztetőt... :)

www.youtube.com/watch?v=4N15J4ibej8&list=PLimhOT0Avg-SVCH3nWBwHovXlw4HybyO-

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2014.12.03. 00:13:31

Az X-szárnyúak tetszettek, a fénykard nevetséges. Nekem úgy tűnik, hogy az eredeti és az előzmény triológiát is össze akarják gyűrni az újabb spinoff filmekkel-sorozatokkal-képregényekkel-könyvekkel.

Gekko 2014.12.03. 08:04:58

Az azért szar lehet, ha a saját keresztvasad metszi le a kézfejedet, tőből.

spinat 2014.12.03. 08:09:23

a kard sem egy pontos fordítás, de a pallos aztán nagyon mellément. Szablya lenne a jó.

Globetrotter2014 2014.12.03. 09:18:55

@Alick: :)
Engem felettébb idegesített a fajok újraértelmezése (főleg a Romulánoké). Nem jó embrekekkel dolgoztatott Abrams.

A fő baj, hogy épp abban lesz megint hiány a Staw Wars-ban amitől nagy volt az első három rész. Az újabb 3 sem volt valami előremutató (persze prequel), de ez a Star wars előtti skiccekhhez való visszatérés még aggasztóbb...

Pont a lélegzetelállító formavilág hiányzott a Jedi VIsszatér vége óta.

Blobov 2014.12.03. 10:37:11

Engem már az SW Lázadókban is valamiért zavart a légkörben is harcoló TIE-vadász, itt meg az X-szárnyúak is ugyanezt teszik. Nem tudom, mi, de valami zavar ebben nagyon. (Igen és az is zavart, hogy a Klónok akármilyében a csillagrombolók a bolygóról szálltak fel. Én mindig úgy képzeltem, ezeket a hajókat a Halálcsillaghoz hasonlóan az űrben kell összerakni.)

ergerberger 2014.12.03. 19:40:44

@Globetrotter2014: "Ráadásul a tréler maga is egy vicc, a fan fiction kategóriája. A lihegő puffadt képű rohamosztagos mintha egy kövér geek fan lett volna aki beugrott. A mini robot a Lucas (új sorozat) mélységeit súrolja (hello Jar Jar)."

Most még fanyalogtok, aztán majd pár év múlva szétveritek rá a pöcsötöket, hogy mennnnnnyire rohadtul klasszikusan kúúúl meg álllllat, aztán rajonghattok erre is életetek végéig anyátok lakásában a Jill nevű barátnőtök társaságában.
( static.fjcdn.com/pictures/Jill_998c94_359556.jpg )

ezek1el 2014.12.04. 17:18:14

SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!!!!
SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!!!!
SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!!!!
na ez talán több infót tartalmaz:

starwarsmedia.hu/news.php?extend.504

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2014.12.06. 20:55:49

Én majd a kamcsatkai moziban felvett orosz alámondásos változatot akarom megnézni 320*200-ban egy 92-es vga monitoron.
süti beállítások módosítása