Leírás

Roboraptor Blog - Ahol a geekoszféra kezdődik...

Facebook

Utolsó kommentek

Címkék

”Itt van, és még sincs itt”- hangzik el a tételmondat a filmben. Szerintünk jobb lett volna ha inkább nincs sehol, és ott is marad. A vetítés végeztével szerkesztőségünk oszlopos tagjai szinte menekültek a moziteremből. Az ominózus film az elolvasom gomb után ONLINE is megtekinthető!
pg1_1.jpg

pg2.jpgSam Rockwell és családja új házba költözik, ám a gonosz ingatlanos elhallgatta előlük, hogy a házat egy temető fölé építették. Nem is kell sokat várni, a behurcolkodás után elkezdődnek a ”borzalmak”. A házat uraló kopogó szellem a család egyik tagjára pályázik.

Mindenekelőtt egy vallomással tartozom. Sosem láttam az eredeti, Spielberg által is jegyzett klasszikus Poltergeistot. Többen buzdítottak, hogy mindenképp tekintsem meg a filmet, hogy legyen összehasonlítási alapom, de én makacsul ragaszkodtam ahhoz, hogy önmagában értékeljem ezt a ”gyöngyszemet”. Visszagondolva jó döntést hoztam, hiszen az eredeti verzió után erről a filmről talán még annyit sem tudnék írni, mint amennyit most erőszakolok ki magamból. Egy alkotásnak, legyen az bármilyen, nem az a legrosszabb kritikája, hogy ”szar” (vagy ehhez hasonló negatív jelzők). Sokkal inkább az, ha azt mondjuk rá ”érdektelen”. Az új Poltergeist pedig pont ilyen. Érdektelen. Már fel sem bosszantod magad a hülyeségein, mivel egyszerűen hidegen hagy minden, amivel bepróbálkozik nálad.

A film megtekintése előtt megfogadtam, hogy nem fogok agonizálni a következő dolgokon:

  • a remake-ek létjogosultsága,
  • sablonos horrorfilmek felépítése (és kliséi),
  • 2 dimenziós karakterek.

A felsorolt pontok problematikáit mind ismerjük már, folyton előkerülnek, ha az utóbbi évek hollywoodi horrorfilmjei veszik górcső alá. Így a Poltergeistnál is. Mi sem bizonyítja jobban, hogy ez egy újabb profitorientált lélektelen iparos munka, mintsem, hogy egyszerűen ugyan azokkal a kritikákkal illethetnénk a filmet, amivel bármely más ilyen műfajú ”alkotást”.
pg3.jpgSam Rockwellt én nem kifejezetten kedvelem, de még így sem értem mit keres ő ebben a filmben. Legyen ő bármilyen tehetséges, egy olyan karakterrel, akinek egyetlen tulajdonsága az, hogy egy apuka (ami ugye nem egy tulajdonság), még neki sem sikerült csodát tennie. Sajnálatos, hogy ilyen ajánlatokkal bombázza az ügynöke, úgy, ahogy Jared Harrist is. Ő lehetett volna az egyetlen üde fénypontja ennek a filmnek. A reality műsorvezető szerepében bőven volt potenciál, hogy a filmet egy új, önmagát nem komolyan vevő irányba terelje. Erre szerencsétlennek még meg is kell hasonulnia önmagával néhány óra leforgása alatt.

SPOILER ALERT!
Végezetül egy kis okvetetlenkedés. Nevezzetek szőrszálhasogatónak, de árulja már el valaki, hogyha az a bizonyos Kopogó szellem egy adott emberre pályázik, aki elszeparáltan alszik a szobájában, (ergo azt csinál vele, amit AKAR) akkor mi a bánatért kell az elrablása előtt a ház többi lakójából még a szart is kiijeszteni és megerőszakoltatni őket egy fával? (na jó, az egy másik film, de hasonló a szituáció…)   
SPOILER VÉGE

Magatokat kímélendő, csatoltam a teljes filmet, amiért valamiért(?) online is meg lehet tekinteni két és fél percben: 

(Komolyan, ez az előzetes majdhogynem lineárisan megmutatja az egész rohadt filmet.) 

El nem tudom képzelni kinek készült ez a film. Talán azoknak, akik
látni szeretnék, mit műveltek gyerekkoruk egyik klasszikus horrorfilmjével. Mert a többiek, ahogy mi is, a moziból kijőve már beszélni sem akarnak arról, amit a vásznon láttak.

Poltergeist: Kopogó szellem
 (Poltergeist, 2015) – színes, amerikai horror, thriller, 93 perc
- Értékelés: 10/2 raptor
- Rendező: Gil Kenan
- Szereplők: Sam Rockwell, Jared Harris, Rosemarie DeWitt, Kyle Catlett, Saxon Sharbino, Kennedi Clements

Ha tetszett a poszt, lájkolj és kövess bennünket a facebookon is!

Címkék: film horror trailer remake thriller Jared Harris Steven Spielberg Rosemarie DeWitt Sam Rockwell Gil Kenan Saxon Sharbino Kennedi Clements Kyle Catlett Kopogó szellem

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://roboraptor.blog.hu/api/trackback/id/tr927497298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2015.05.28. 20:39:20

SPOILER?
Az eredetiben a fa figyelemelterelés volt, amíg azzal szórakoztak, a kislány eltűnt. És nem igazán egy emberre utaztak, hanem a kislány volt a legfogékonyabb a szellem(ek)re, azért őt ragadták el.

Mr. Rabbit 2015.05.29. 01:07:09

@MolnarErik: Ez változtat bármit azon, hogy a film jó-e? :(
süti beállítások módosítása