Leírás

Roboraptor Blog - Ahol a geekoszféra kezdődik...

Facebook

Utolsó kommentek

Címkék

E heti filmünk kapcsán elég keményen elméláztunk Dr. Tóth Csaba politológussal arról, hogy milyen is lenne az élet ha mesterséges intelligenciákkal lennénk körülvéve. Na meg arról is, hogy mennyire nem sikerült Neill Blomkamp legújabb filmje a Chappie.

A District 9 és az Elysium után megérkezett Neill Blomkamp harmadik filmje, témája azonban ezúttal nem kizárólag a szegénység és a hatalom viszonya, hanem a mesterséges intelligencia születése. Meg egy kis Die Antwoord (kritikánkat a filmről itt olvashatjátok). Vendégünkkel, Dr. Tóth Csabával alaposan a mélyére ástunk a filmnek, aki a Republikon Intézet egyik alapítója és stratégiai igazgatója. Politológus, illetve szociológus diplomáját az ELTE Állam- és Jogtudományi, valamint Társadalomtudományi Karán szerezte, s mellesleg lelkes sci-fi-rajongó. Keddenként előadásokat tart az ELTE ÁJK 9-es termében 14:00-tól a politika és sci-fi kapcsolatáról.



És a kedvenc Die Antwoord számunk:

Ha tetszett a poszt, lájkolj és kövess bennünket a facebookon is!

 

Címkék: jövő kritika sci-fi science M.I. District 9 Neill Blomkamp Chappie Dr.Tóth Csaba

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://roboraptor.blog.hu/api/trackback/id/tr157263435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása