Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Leírás

Roboraptor Blog - Ahol a geekoszféra kezdődik...

Facebook

Utolsó kommentek

Címkék

A mellékhatásokért nem vállalunk felelősséget, azokkal forduljatok orvoshoz – mondja vicceskedve a Manieggs egész estés animációs film írója és rendezője, Miklósy Zoltán. A Vertigo Média közreműködésével a héten moziba kerülő Manieggs, ahogy az alcím is jelzi, tojások harcáról szól. Igen: tojásokéról.
Figyelem! A cikk a filmből idézett obszcén kifejezéseket és bántó jeleneteket tartalmaz! Szigorúan csakis 18 éven felüliek!!!

A film állami támogatás nélkül két év alatt készült el, magyarországi bemutatója a tavalyi miskolci Cinefesten volt. A film bosszúszomjas, nagyon mocskos szájú tojásokról szól, valami műfajparódia és társadalomkritika keveréke akart lenni. A történet szerint Johnny Cupidot két hétre lecsukják, bár bűnöző, maga se tudja, miért. A börtönben összeismerkedik Danny-vel, a börtön rangidős gonoszával és barátságot kötnek. Miután kikerül a börtönből, oldalán Harry-vel (akit szülei Hermionénak kereszteltek, és Harry Potter szemüvege van, és mindenki csak Harry-nek szólítja) bosszút esküszik, meg akarja találni azt, aki rácsok mögé juttatta.

Itt indul be az őrület: tojások tojások hátán halnak. Másfél órán keresztül nézzük az akciófilmes sablonokat és közhelyeket egymás hegyén-hátán, irdatlan mennyiségben, fánkzabáló rendőröktől kezdve (aki nem szereti a fánkot, az nem is rendőr), a humorosnak szánt üldözéses jelenetekig, ahol nyilván elüti egy kamion az üldözött tojást, ahogy azt Cupido megjósolta.

A film több közismert akciófilmet, sorozatot, szereplőt akar parodizálni, hajazni próbál a Family Guy-ra és a South Park-ra. Röhögnek a 24-en – „A következő események reggel 7 és 8 között történnek, valós időben.” És Johnny Cupido alszik, real time-ban, de hála a jó égnek nem kell egy órán keresztül néznünk. Johnny Cupido karakterét Jason Stathamről próbálták mintázni, Danny-ét a Machetet játszó Danny Trejoról, Harry-t meg ahogy említettem, Harry Potteréről. Egy ketrecharcos jelenetnél megjelenik Charles Xavier és Farkas az X-menből, Xaviert pedig legyűri egy keménykedő kemény tojás, és akkor röhöghet a néző, hogy hoppá a tojás X professzor nem hat a tojás ketrecharcosra.

manieggs_002.jpg

Ha csak a közhelyesség, az eredetiség és az ötletesség nélkülözése lenne a problémája ennek a filmnek, akkor mondhatnánk, hogy oké, ez egy kissé félresikerült, bugyuta, de ártalmatlan film. Az igazi baj a Manieggs-szel az, hogy elviselhetetlenül prosztó, közönséges, sutyerák, mocskosul rossz és ízléstelen humorérzékre vall. Ez nem csak abban nyilvánul meg, hogy a szereplők megállás nélkül faszoznak és bazmegolnak öncélúan, az még csak a kezdet. A mellettem ülő terhes hölgynek már ennyi is elég volt, a film első 20 perce után felállt és elhagyta a termet, mondván, hogy na ez nem tesz jót a gyereknek.

Teljesen igaza van, ez a film senkinek sem tesz jót, legalábbis egy jó ízlésű embernek sem. Hogyha ez Miklósy Zoltán és Herko Attila társrendező szerintük nagyon jóra sikerült közös gyermeke, komoly bajok lehetnek a fejekben. És a péniszekben. Egészen a film elején egy kistojáskori visszaemlékezést látunk, ahol egyik hősünk nagyapját, aki szintén tojás volt, megbassza egy medve. Igen. A tojást megbassza egy medve, mert hogy nem éhes, csak kanos.

Aztán: a hacker tojás meleg (nem értem miért tartunk ott, hogy ez ennyire humoros 2015-ben), és csak akkor fejti meg egy bank belépő kódját, ha Harry „cukifiú” rácuppan a tojásfaszára. Szóval, a képernyő elsötétül, cuppogást és nyögéseket hallunk, majd a következő kép az, hogy Harry hány egy vödörbe. Ezen a ponton többen is kimentek a vetítésről. Senki sem nevetett. Én meg majdnem lehánytam az előttem ülőt. De volt később olyan is, hogy a bankban a tojás a farkával azonosítja magát (ez vicces?), meg hogy a CSI, a CIA, az FBI meg a mezei rendőrség szó szerint faszt méreget, hogy kié legyen egy bűntény helyszíne. Erősen elkezdtem azon gondolkodni, hogy ezek a srácok még sosem lettek jól megdugva, leszopva meg egyáltalán. Vagy van valami furcsa péniszfrusztrációjuk. Merthogy ezerszer elhangzik az a szó, hogy fasz, az egészen biztos.

manieggs_003.jpg

A film alkotói nem igazán csaphatták fel a nagyszótárt a paródia szónál, mert a ha paródiát csinál az ember, az azt feltételezi, hogy a készítők jobb ízléssel és humorral rendelkeznek, mint az általuk kifordított filmek alkotói. Pontosan ebben jó a South Park és a Family Guy, és a Miklósy által megcélzott közönség e két animációs sorozat rajongótábora lett volna. Azt mondom, lehet következetesen szemétnek és trágárnak lenni, még gusztustalannak is, na de mindennek van határa. Humor híján pedig valóban csak a prosztóság marad.

És ami csak a film közepe táján esett le: hogy miért is tojások a szereplők és nem mondjuk paprikák? Hát azért, hogy el lehessen sütni azt, hogy a tojásnak fájnak a tojásai, alias heréi. Szóval, ManieggsEgy kemény here bosszúja.

Várható mellékhatások: erős hányinger, hányás és kiábrándultság. Panaszaiddal kérünk fordulj az alkotókhoz.

Manieggs – Egy kemény tojás bosszúja (Manieggs: Revenge of the Hard Egg). Színes, fekete-fehér magyar animációs film, 90 perc, 2014.

- Értékelés: 10/1 raptor
- Írta és rendezte:
Miklósy Zoltán
- Magyar hangok: Kőszegi Ákos, Csőre Gábor, Csuja Imre, Boros Zoltán, Varga Tamás

 

Ha tetszett a poszt, lájkolj és kövess bennünket a facebookon is!

Címkék: 24 magyar paródia animáció trágár animátor animációs film akciófilm magyar film tojások 18+ South Park Family Guy Harry Potter X-Men Farkas Jason Statham Cinefest Danny Trejo Machete Charles Xavier Manieggs Manieggs: Revenge of the Hard Egg Herko Attila

29 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://roboraptor.blog.hu/api/trackback/id/tr237219897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.02.26. 11:46:25

A trailer alapján iszonyatosan gyenge, de ennek semmi köze a trágár szöveghez. Amennyi ebben a kétperces darabkában van, az kb... "C'est la vie" ;)

inebhedj - szerintem 2015.02.26. 12:10:24

Hm...

Nem tudom, milyen a mű, de ha feltételezem azt, hogy a trailer célja a legmókásabb, leglátványosabb, legizgalmasabb, legrejtélyesebb jelenetek gyors összefűzésével, és/vagy a film hangulatának átadásával felkelteni a néző figyelmét, és megteremteni a vágyat a megtekintésre, akkor trailert nem tudnak csinálni az alkotók. :(

Na most mivel láttam már rendkívül rossz trailert nagyon jó filmhez és fordítva is, a film még lehet bármilyen.

De egyelőre nincs kedvem bármilyen filmet nézni, remélem más azért nyitottabb és előítéletmentesebb, mint én.

patkányarcúáginéni 2015.02.26. 12:14:00

Ismerem a faszit aki csinálta. Még több is kitelik tőle.

badogosmester 2015.02.26. 13:02:05

Csinálj jobbat.
Ebben az országban mindenki annyira tud fikázni, abban mindenki annyira király.

Alick 2015.02.26. 13:08:01

@badogosmester: attól hogy nem vagyok a Gundel séfje, még felismerhetem hogy odakozmálták a rántottát...

HgGina 2015.02.26. 13:38:22

"- Értékelés: 10/1 raptor"

Aha, tehát a maximális 1-ből 10-et ért el.

degeco 2015.02.26. 13:40:40

Ezmegigymianagykalapbuzlokupac?

anyahajókabinajtóhajtogató 2015.02.26. 15:19:49

már most a kedvencem, köszi a fikázást tutira megnézem

♔bаtyu♔ 2015.02.26. 15:30:48

Nagyobb poén lenne, ha a csóka láncán dávidcsillag lenne, de nyilván akkor ugrik az index címlap, stb.

Lehet, hogy a film amúgy jó, az alkalmazott technika a tojások mint ötlet, biztos, de a trailere egyáltalán nem jó.

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.02.26. 15:44:51

@♔bаtyu♔: még nagyobb poén lenne, ha az egyik szereplő te lennél, ahogy rád rohad a sitten a műanyag lakat, miközben az egyik fajtársad napi rendszerességgel dugja a seggedet... :D

Vé.Té. 2015.02.26. 16:09:03

@pythonozok: rasszista vagy, koszos?

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.02.26. 16:17:38

@Vé.Té.: ha rasszista alatt azt érted, hogy undorodom a tetves, gerinctelen náci söpredéktől... akkor nevezhetsz így is. Bár azt hiszem, erre egy értelmes ember nehezen fogná rá, hogy rasszizmus. De te tudod, mit gondolsz. (a kérdésedből feltételezem, fajtársak vagytok, szóval nem várok emberhez méltó gondolkodást tőled sem)

abrelosojos 2015.02.26. 17:11:38

@badogosmester: 1 honnan tudod, hogy nem csinált jobbat? 2 a jó/rossz felismeréséhez nem szükséges csinálni se jobbat, se rosszabbat. 3 ha csak rosszabbat tudok csinálni, attól még felismerhetem a rosszat - a magamében is, és lehet, hogy épp ez az oka, amiért nem csinálom meg az enyémet. 4 a nagyon szarnál könnyű jobbat csinálni, úgyhogy ennek a felszólításnak sok értelme így nincs is

Macropus Rufus 2015.02.26. 17:18:36

@Alick: nem jó példa. Mert te nem tudod eldönteni, hogy az mindenkinek finom-e, csak azt tudod eldönteni, hogy neked nem ízlik.
Meg hát a másik: ebben az országban mindenki mindent jobban tud mindenkinél, még is a béka segge alatt vagyunk minden tekintetben. és ez unalmas.

Alick 2015.02.26. 17:29:03

A szubjektivitást vállalva, de... azért ha valamire tudunk néhány jó példát, akkor azzal összevetve a rosszabb minőség észrevehető.
Persze mindenkinek joga van szeretni a szénné égetett piritóst vagy a meleg sört. :)
Egyébként az is igaz, hogy néha az emberek túlzásba viszok a fikázást...

♔bаtyu♔ 2015.02.26. 19:09:57

@pythonozok: Takarodjál már anyádba. Mindenhez hozá kell szólnod, bolsi paraszt.

djangyu 2015.02.26. 21:50:14

Szerintem neha vicces, ahogy a noies fiukak vonaglanak, s varjak a faszt a szajukba/seggukbe. Amugy meg ezzel tenyleg mar nem lehet poenkodni. Unalmas.

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2015.02.26. 22:01:30

valszeg ez már a köv. generációnak készül, a most felnövő 12 éveseknek, akik meglehetősen buták, de nagy az arcuk. mondhatni előremutató mű. prosztó balkáni.

jürgen baromartz 2015.02.26. 22:36:08

@badogosmester: ettől a "csinálj jobbat" dumától a belemet kihányom.

a néző a film (termék) fogyasztója, vili? ha pénzt adott hogy megnézhesse, és nem teszik neki, mert szar, akkor nyugodt szívvel fikázhatja.

sdani 2015.02.26. 23:20:09

"Egészen a film elején egy kistojáskori visszaemlékezést látunk, ahol egyik hősünk nagyapját, aki szintén tojás volt, megbassza egy medve."
Ez egzotikum, ezt meg kell nézzem! :D Szerintem a trailer sem rossz.

Mr. Rabbit 2015.02.27. 00:00:54

@HgGina: Ezt hogy hoztad össze? :) A 10-ből 1-et ért el...

LaMettrie 2015.02.27. 06:35:58

@Mr. Rabbit: Úgy hogy azt óvodás kortól már 1/10-nek írják.

Macropus Rufus 2015.02.27. 10:21:14

@jürgen baromartz:
"és nem teszik neki, mert szar, akkor nyugodt szívvel fikázhatja."
nem azért nem tetszik neki mert szar. Az ízlés eléggé szubjektív valami.

Macropus Rufus 2015.02.27. 10:36:18

@abrelosojos:

"1 honnan tudod, hogy nem csinált jobbat?"
hát nem is tudom, talán onnan, hogy akkor ide linkelte volna a saját maga által készített videó elérését. Eléggé nagy esély van rá, hogy nem csinált semmit ami jobb lenne ennél.

"2 a jó/rossz felismeréséhez nem szükséges csinálni se jobbat, se rosszabbat."
ez igaz. De ha valaha is készített animációt, akkor egyből másképpen nézné ezt, mert felfogná a mögötte lévő munkát és kitartást (+ a szívásokat). Fikázni a kibicek szoktak, akik nem értenek ahhoz amit fikáznak, de véleményük mindenről van.

"3 ha csak rosszabbat tudok csinálni, attól még felismerhetem a rosszat - a magamében is, és lehet, hogy épp ez az oka, amiért nem csinálom meg az enyémet."
namost ez jó. Tehát ha csak rosszabbat tud csinálni, akkor miért fikázza azt mi jobb mint az övé? :)

4 a nagyon szarnál könnyű jobbat csinálni, úgyhogy ennek a felszólításnak sok értelme így nincs is"
ez igaz. :) De ugye az, hogy mi mennyire szar, még is csak egyéni ízlés dönti el, és nem az, hogy valaki leírja, hogy szar, akkor az az is.

flatus 2015.02.27. 12:53:38

Ami kiderült az irományból, hogy mindenki hányni akart a vetítésen és lelépni, valamint a szerző megbukott matekból.
Elég gyenge írás, sok benne a picsogás.

PlasticMan 2015.02.27. 16:42:50

@Macropus Rufus: "hát nem is tudom, talán onnan, hogy akkor ide linkelte volna a saját maga által készített videó elérését. Eléggé nagy esély van rá, hogy nem csinált semmit ami jobb lenne ennél."
Mikor felejti már el mindenki ezt a "csinálj jobbat" dumát. Ez már tényleg nagyon gyerekes. Az autó tervezők sem fognak egyenként eléd állni és azt mondani, hogy csinálj jobbat mert leszaroztad az autójukat.
"De ha valaha is készített animációt, akkor egyből másképpen nézné ezt, mert felfogná a mögötte lévő munkát és kitartást (+ a szívásokat). Fikázni a kibicek szoktak, akik nem értenek ahhoz amit fikáznak, de véleményük mindenről van."
Csak tudod a közönséget ezt marhára nem érdekli. Ha felkérésre készítesz egy szoftvert, akkor a megrendelőt a legkevésbé sem fogja érdekelni, hogy te azzal mennyit szívtál. Őt csak a kész végtermék fogja érdekelni, ami vagy működik vagy nem. Az hogy a film már a tervezésnél, (értsd a forgatókönyvírásnál) elbukott nem az animátorok hibája. De hát ez van, a Transformers széria is csili-vili szép meg minden csak kár hogy szar agyzsibbasztó az egész.

Bergyilkos Bohoc 2015.02.27. 22:43:22

@Macropus Rufus: Gondolom életedben nem mondtad egy ételre, hogy rossz, hacsak nem egy mesterszakács vagy, nem mondtad egy festményre, hogy randa, hacsak nem elismert festőművész vagy, soha nem mondtad egy videójátékra, könyvre hogy unalmas, hacsak nem profi programozó/író vagy stb.
Másrészt meg tényleg úgy gondolod, hogy a befektetett munka mennyisége lehet a minőség fokmérője. Ha veszel egy silány terméket ami szétesik a kezedben, akkor felmagasztalod amint kiderül, hogy milyen sokat dolgoztak vele (vagy nem tudsz jobbat sem készíteni, mert mondjuk a műanyag fröccsöntéshez nem értesz)? Nonszensz.
A logikádat követve a blog és a világ kritikusai SOHA ne írjanak rosszat semmiről, lehet az egy dzs kategóriás Asylum film, mert ők még olyat sem tudnak. Ergo csak jó kritikát olvasnál MINDENRŐL.
süti beállítások módosítása