Leírás

Roboraptor Blog - Ahol a geekoszféra kezdődik...

Facebook

Utolsó kommentek

Címkék

Jön a Tomb Raider maszkulin változata, újra belet onthatunk Scorpion-nal és megannyi új karakterrel, és még az időt is széttörjük elemeire az Xbox újgenerációs konzolján. Jöjjön toplistánk második fele arról, vajon mivel fogjuk elbaltázni az időnket idén, görnyedő hátunk és kifolydogáló szemgolyónk legnagyobb bánatára a monitor és a TV előtt! Nézzük a második felét annak a tíz címnek, ami minket – valami különleges oknál fogva – felcsigáz! 

szerk.jpg

Uncharted 4 – A Thief's End

"A Sony Lara Croftja, csak férfiban" – avagy Nathan Drake, a született kalandor és Indiana Jones-imitátor újra jelentkezik a japán cég konzolján. A cím alapján a trilógiától való búcsú, vagy akár egy teljesen új eksön kezdetét is jelentheti a Thief's End, mindenesetre újra belevághatunk az őserdők titkainak felfedezésébe. A The Last of Us két direktora, Neil Druckmann és Bruce Starley vállalta a játék rendezésének feladatát, és ha csak az előbbi cím zsenialitásából indulunk ki, bizony nagyon komoly kalandjátéknak nézünk elébe. Valljuk be: a Naughty Dog-nál valamihez nagyon értenek, amihez más fejlesztők azért annyira nem.

A történet szerint az évek óta halottnak hitt Nathan idősebb testvére, Sam kerül elő egy új tervvel. Egy régóta elveszett kalózkolónia körül, a náluk rejlő felbecsülhetetlen kincsek után fogunk kutatni, amennyiben hihetünk az előzeteseknek. A készítők szerint a "Thief's End" Drake eddigi legnagyobb kalandja lesz, és a főszereplőnk fizikai, illetve lelki megpróbáltatásait is sokkal keményebben feszegeti majd, mint az eddigi 3 rész összesen. Egyetlen gond, hogy kizárólag PS4 exkluzív cím, de mi nagyon várjuk. Főleg a trailer alapján, amennyire dinamikusnak tűnnek a mozgások, amennyire gyönyörű a képi világa, ahogyan a... szóval várjuk.

Mortal Kombat X

Nem hinném, hogy a Mortal Kombat-sorozatot külön kellene bárkinek, aki csak egy kicsiny érdeklődést mutat a verekedős játékok iránt. Aki szereti a harcolós-vérengzős gyilokcímeket, biztosan kipróbálta és valószínűleg be is szippantotta az ellenfél saját belének rátekerése, valamint a kettészakítós/lefagyasztós kivégzés is. A NetherRealm Studios egyszerűen verhetetlen a verekedős címekben, ráadásul a legutóbbi rész rendkívül ügyesen az új játékosokat is behúzta, amellett, hogy a régi rajongókat sem hagyta parlagon. A Mortal Kombat legújabb, tizedik részét ráadásul rögtön MINDEN platformon játszhatjuk a megjelenés után, így senki nem fanyaloghat azon, hogy csak a nextgen kap a bélontásból.

Az eddigi infók alapján a történet 25 évvel az előző rész után veszi fel a fonalat, Shao Khan legyilkolása után (Legalább 50-szer vert agyon, mire rájöttem a jó taktikára. 50-szer! – Prof. DnS). A főszál legfőképpen továbbra is Scorpion és Sub-Zero harcáról szól majd, a "jó és a gonosz" küzdelméről, bár ember legyen a talpán, aki ezen karakterek közül jót és rosszat akarna megkülönböztetni, hisz mindegyik ugyan olyan vérszomjas és kegyetlen az ellenfelével szemben. Nagy újdonság lesz, hogy az MK X-ben minden karakternek 3 változtatható harci stílusa lesz menet közben, amivel még jobban tanulhatjuk meg a kombókat, váltogathatunk köztük és halálra ölhetünk mindenkit, majd egy jól irányzott FATALITY-vel a mellettünk ülő barátunk vörösödő fejét virtuálisan beleverhetjük a kontrollerbe, mindezt akár új karaktereken keresztül. Erőszakosak volnánk? Dehogyis! Amúgy, anyukám azt mondta, ha még egyszer durva játékkal játszom, beleveri a fejem a billentyűzetBg!@ruzagvd!!su@10!@3...

Dying Light

Az egyetlen cím a tízes listánkról, amire nem kell sokat várni, sőt! Január végén már debütált is. Digitális változatban lesz kapható a Dying Light, de akadt némi macera az előrendelése körül, ugyanis kavarás történt a dobozos verzióval: a digitális verzió január végén, míg a dobozos csak rá egy hónapra jön majd ki. Az ilyesfajta megbízhatatlan lépés miatt, na és persze a streamekben látottak okán sokan kattintottak a "preorder cancelled" gombra, avagy hagyták a fenébe az előrendelést. De nem vagyunk mi olyan szőrös szívűek, de nem ám, ez alapján nem hozunk ítéletet semmi felett! Látni akarjuk, mit tud!

Fene tudja, hogy mi sül ki belőle, mindettől függetlenül várjuk, hogy a Dead Island fejlesztői mivel tudnak előrukkolni a sok tíz-, száz-, ezer zombis cím közül épp pont a Dying Lighttal. Minden esély megvan arra, hogy szórakoztató játékot kapjunk, hiszen ha csak a Dead Island gyengébb pontjain erősítenek, már reménykedhetünk némi izgalmas és jópofa mókában. Nézzük is, hogy előzetesen milyen érdemeit tudjuk felsorolni: nyitott világ, zombiapokalipszis, túlélés, fejlődés, autókázás, barkácsolás kézileg, parkour-ozás mindössze egyetlen játékban, mindez egy különleges, zombilakta világban társainkkal, vagy egyedül. Oké, nem túl eredeti, de talán a közös, multis túlélés nagyot dobhat az élményem. A kaland során többnyire közelharci fegyverekkel operáljuk fejbe nyáladzó fertőzött-pajtásainkat és közvetlen közelről kell szeletelni őket, miközben tetőkön, 360 fokban jumpolunk egy fejszével az aktuális zombihorda közepébe..aztán spuri. Nem gondoljuk, hogy a sztori túlmutat majd az ezerszer látott sablonokon, inkább a szociálisabb és felfedezőbb típusú játékosoknak kedvezhet az open-world hentelés, plusz a megjelenésekor már tudni lehet, hogy egy DLC keretein belül elvileg zombik is lehetünk majd. A platformok közül PC-re, Xbox One-ra, PS4-re várjuk a megjelenést, és ha a technika ördöge nem szól bele munkánkba, még különleges videós elemzés is készül belőle a RoboRaptor Game-re! Jaj, de jó lesz Nektek, bizony ám és mókás lesz!... na meg a gépigénye is.

Star Wars: Battlefront

Nem pont Mickey Egér fülének árnyékából, hanem a DICE által kőbe vésett Battlefield-sorozat mögül bújik ki az új SW: Battlefront. Csapat-alapú többjátékos akció-lövölde vár ránk a mára már ikonikussá vált bolygókon, valamint azok különböző pályáin. Annak külön örülnénk, ha nem csak a Battlefield skinjeit "csillagokháborújásítanák" le a fejlesztők, jóllehet reményeink szerint a svéd csapat tudta, hogy mire vállalkozott, főleg, hogy az előző epizódokat a mai napig rengetegen nyomják.  A film előtt kevéssel fog megjelenni, nyilván ahhoz vajmi kevés köze lesz a játéknak. Egyelőre túl kevés az infó róla, de a geekeknek szinte kihagyhatatlannak ígérkezik, már csak azért is, mert sztárvársz. Tavasszal ha nem is minden, de valami konkrétabb kiderülhet róla.

Quantum Break

(Hogy kerül ide Aidan Pierce, a Watch Dogs főszereplője a borítóra? Már karaktereket is lopnak a fejlesztők, nem csak alapötleteket? :) – Prof.DnS) A Quantum Break az Xbox One első olyan címe lehet, ami az eddigi játékkoncepciókkal szembemenvén próbálja kibővíteni az érintett médiumait. Hogy ez mit is jelent? Nos, az elsőre csak sima "időutazós" játékból valamiféle TV-sorozat is várható párhuzamosan, amik majd egymásra lesznek hatással. Hogy ezt hogyan akarják megoldani, egyelőre gőzünk nincs, de a történet tartogathat egy-két érdekes felvetést. A sztori szerint az időutazást egyelőre tesztfázisban valahol Észak Amerikában szórakoznak vele, ám bepróbálkoznak élesben is vele az idióták, "hátha". Ennek hatására a kvantum felborul, aztán csak nézünk ki a fejünkből, amikor a különböző tárgyak eltérő idősíkokból elénk-mellénk csapódnak, ahogy zuhan össze az idő, és a videók alapján ez komoly látványnak ígérkezik. Azt nem tudjuk, hogy mennyire lesz újító az alapvetően akció/történet-orientált lövölde, de a sorozat és játék összekapcsolódása miatt eleve érdekes lehet. Annyi bizonyos, hogy kizárólag Xbox One-ra jön ki. Ja, hogy az Alan Wake-t is fejlesztő Remedy készíti a játékot? Kell! Azonnal! Nincs kifogás!

A cikk első fele itt olvasható.

Ha tetszett a poszt, lájkolj és kövess bennünket a 
facebookon is!

Címkék: játék game PC Xbox PS Star Wars: Battlefront Dying Light Mortal Kombat X Roboraptor Game Quantum Break Uncharted 4 – A Thiefs End

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://roboraptor.blog.hu/api/trackback/id/tr357109645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Altaïr 2015.02.02. 18:10:39

Javaslom még a Witcher 3-mat.

Asszem 2015.02.02. 22:16:18

No Man's Sky (ha megjelenik)

trx · http://www.conspiracy.hu/ 2015.02.03. 09:05:44

Uncharted4. Talán. Ha veszek idén ps4. Többi elég kula.

sanche · http://elakadasjelzo.blog.hu/ 2015.02.03. 09:12:25

Semmi stratégiai, vagy legalább valami fantasy... Úgy látszik a játékfejlesztő iparban kihalt a fantázia.

BitPork 2015.02.03. 10:16:57

@sanche: Ez már régóta probléma, és nem csak a játékiparban. Előzmények vannak utózmányok nélkül, minde és mindenki a múltba kerül, kelepelő elöltöltős puskákkal kell rohangálni - kis szerencsével eljutottak a drónokig.

Prof. DnS 2015.02.03. 19:03:52

Nincs mentségem. A Witcher 3.része valóban lemaradt :).

A stratégiai játékok teljesen háttérbe szorultak az utóbbi időben. Nem tudom, hogy ez az - egyébként igen összetett gondolkodást kívánó- játéktípus valaha felvirágzik-e, egyre jobban az egyszerű gamer-nek gyártanak, mert ebben van a profit. Nem tudom, hogy menő lesz-e a jövőben majd teszem azt pl. StarCraft 4-5-zni...
süti beállítások módosítása