Leírás

Roboraptor Blog - Ahol a geekoszféra kezdődik...

Facebook

Utolsó kommentek

Címkék

Igen bőséges a 2015-ös geekfilmes kínálat, így összegyűjtöttünk 40 címet, ami érdemes lehet megtekintésre. Akad köztük szuperhősfilm, lélektani dráma, sci-fi és fantasy is. Lássuk az első 20-at!

2015_movies_main.jpg

1. Hős6os / Big Hero Six (Hazai bemutató: január 8.)
A legkevesebbet a hatalmas pufi robot ékeztéig kell aludni, amely nagy esélyese a legjobb animációs film kategóriának is a februári Oscar-gálán. Az USÁ-ban több mint 200 millió dollárt kaszáló alkotás legnagyobb kihívói az Így neveld a sárkányodat 2 és A LEGO kaland lesz.

2. Beépített hiba / Inherent Vice (Amerikai premcsó: január 9.)
Paul Thomas Anderson nem először dolgozik együtt Joaquin Phoenix-szel, és a Master esetében sem kellett szégyenkezniük. Ezúttal Thomas Pynchon azonos című könyvéből készít filmet, melyben Phoenix egylecsúszott, füvező magánnyomozót alakít. A magyar forgalmazó, az InterCom, egyelőre kivár, milyen lesz az amerikai fogadtatás, aztán döntenek egy esetleges hazai bemutató mellett. A trailer megkapó kúlságot és rengeteg marihuánát tartalmaz:

3. Birdman (Avagy a mellőzés meglepő ereje) / Birdman (Hazai premier: január 15.)
Alejandro González Inárritu nem az a faszi, aki könnyedebb hangvételű alkotásokat, kockáztassuk meg: vígjátékokat rendez, de a Birdman remek kritikai fogadtatást kapott. Az öregedő sztárt alakító Michael Keaton korábban képregényhőst alakított, amiért imádták, korosodva azonban már a kutyának sem kell. Három nap alatt megváltozik az élete, de a józan eszével is meg kell küzdenie. Ja, rengeteg hosszúsnitt is lesz benne!

4. Vice (Amerikai bemutató: január 16.)
Már megint egy olyan cím, amelyben ott a Vice, de ez esetben Bruce Willis legújabb filmjéről van szó, amelynek még nincs hazai forgalmazója, így kérdéses, nálunk bemutatásra kerül-e. Itt a Vice egy furcsa szórakoztató centrum, ahol nincsenek sem szabályok, sem törvények, és kellően vastag pénztárcával rendelkező egyének következmények nélkül kiélhetik azon fantáziáikat, amelyeket a társadalom alapesetben nem feltétlenül tolerálna.

5. Mortdecai (Magyar debüt: január 22.)
Egy újabb olyan film, amelyben Johnny Depp megint creepy csávót alakíthat, csak most nem rasztahaj (A Karib tenger kalózai), vagy indián toll (A magányos lovas) van a fején, hanem bajusz. Ezúttal egy nagyon hosszú lábú feleséggel bíró, a titkosszolgálatokkal összetűzésbe keveredő műkereskedőt alakít. Van egy olyan sanda gyanúnk, hogy ebben az évben ez lesz az aktuális Johnny Depp bukta, de ne legyen igazunk.

6. Foxcatcher (Hazai premier: január 29.)
Ez az igaz történeten alapuló dráma ugyan nem kimondottan geek, de sztorija révén és az eddigi pozitív kritikai fogadtatás okán helyet követel a listán. Channing Tatum ezúttal nem nyálas romkomhős, és nem is vígjátékalapanyag, hanem egy birkózócsapat komoly tagja, és állítólag színészi kvalitásait is megvillantja (ha már pőre testét korábban igen). E hónap végén kiderül.

7. Imitation Game / Kódjátszma (Magyar bemutató: január 29.)
Ez a hét igen erős lesz a moziban, egy másik életrajzi dráma is érkezik, de a második világháborús, kémfilmes verzióból. A filmben Benedict Cumberbatch egy Alan Turing nevű brit matematikust alakít, aki az angol és a német hírszerzés,valamint a kódfejtők háromszögében őrlődik.

8. Blackhat (Hazai premier: január 29)
Kódfejtők újfent! Michael Mann (Collateral) legújabb rendezésében Chris Hemsworth egy olyan eltávozásra engedett kiberbűnözőt alakít, aki amerikai és kínai társaival egy magas szintű hálózatot üldöz Chicagótól Los Angelesig, Hongkongtól Dzsakartáig.

9. Rendíthetetlen / Unbroken (Magyar premierdátum: február 5.)
Igaz történeten alapuló életrajzi dráma, ami egy sportember/háborúshősről szól? Ezt általában az átlagamerikai honpolgár és az Akadémia is komálni szokta. Kíváncsiak vagyunk, milyen lesz Angelina Jolie újabb rendezése.

10. Jupiter felemelkedése / Jupiter Ascending (Hazai bemutató: február 5.)
A Watchowski-tesók legújabb filmje tavalyról csúszott át 2015-re, mert Larry Lana és Andy nem voltak elégedettek a vizuális effektekkel. Ez önmagában nem kell, hogy rosszat jelentsen, gondoljunk csak a World War Z példájára, de az már borzasztóbb, ahogy Channing Tatum hegyes fülekkel kinéz. Watchowskiék persze vizuálisan megint valami újat alakítanak, szóval helyük van a listán.

11. Kingsman - A titkos szolgálat / Kingsman: The Secret Service (Magyar premcsó: február 12.)
Ez a film a 007-es ügynök és a My Fair Lady szerelemgyermeke, de nem szabad a szegény ember James Bondjának titulálnunk, hiszen amióta befutott Matthew Vaugh (Ha-ver, X-Men: Az elsők) filmjének R-besorolású trailere szerkesztőségünk egyik legjobban várt 2015-ös filmjévé lépett elő. A film sztorija szerint egy titkosügynök, Uncle Jack (Colin Firth) problémás unokaöccsét (Taron Egerton) próbája meg kiképezni, hogyan váljon igazi kémmé.

12. Amerikai mesterlövész / American Sniper (Hazai bemutató: február 19.)
Clint Eastwood háborús drámájának trailere kicsit nagyképűen kritikusi hiperszuperlatívuszokkal nyit, de amint az előzetes végére ér az ember, belátja, igazak, mert ez az összevágott két perc tizenhét másodperc tényleg lenyűgöző. Az igaz történeten alapuló filmben az erkölcsi dilemmák – lelőni egy asszonyt, gyereket – és a poszttraumás stressz mind-mind előkerülnek, ahogy Chris Kyle 2009-es leszerelése után írt könyvében egyaránt.

13. The Lobster (Amerikai premier: március)
A Léa Seydoux, Ben Whishav, John C. Reilly, Rachel Weisz és Colin Farrell főszereplésével készülő film egy disztopikus jövőben játszódik ahol a Város szabályai szerint az egyedülálló embereket letartóztatják és a Hotelbe viszik, ahol 45 napjuk van, hogy párt találjanak.Mondjuk nem hisszük el, hogy Léa Seydoux-nak ez problémát okozna. A filmmel kapcsolatban még nem érkezett hivatalos plakát és trailer sem, szóval gyanús a márciusi premier.

1195546_the-lobster.jpg

14. Chappie (Ameriai premier: március 6.)
Neill Blomkamp remélhetőleg a Chappievel visszatér a District 9os gyökerekhez, és elfeledteti velünk az Elysium butaságát. A trailerben igen sok a lövöldözés, pedig vélhetően egy komédiát kapunk, némi érzelmi húrpengetéssel. Ja és a Die Antwoord is benne lesz!

15. The Gunman (Amerikai bemutató: március 11.)
Újabb poszttrauma: Sean Pennt olyan szerepben láthatjuk a The Gunman főszereplőjeként, amilyenben eddig még soha. Az akcióthrillerben Jim Terrier volt kommandóst játssza majd, akit még évek múltán is kínoznak a bevetések emlékei.

16. A lázadó / Insurgent (Amerikai bemutató: március 20.)
A beavatott borzasztó és ostoba módon másolt Battle Royale/Hunger Games koppintás volt, amiről nehéz lenne bármi jót mondani. Most itt a folytatása, s mivel akadnak, akik szeretik az efféle YA filmeket, a listára raktuk.

17. Halálos iramban 7 / Fast & Furious 7 (Hazai premierdátum: április 2.)
A tragikusan elhunyt Paul Walker utolsó filmszerepe vélhetően a rétestésztányira nyújtott F&F szériának is a végét jelenti, s ha minden igaz, nagyot fog szólni. Az utolsó rész nyomokban Jason Stathamet és Kurt Russelt tartalmaz.

18. 400 Days (Amerikai bemutató: április 15.)
Idén egy igazi, régimódi sci-fi is kinéz, bár a 400 Days esetében sincs plakát, se előzetes, csak pár infó: a Dane Cook, Caity Lotz, Grant Bowler, Tom Cavanagh és Brandon Ruth főszereplésével készült filmben néhány űrhajós 400 napig teszteli, milyen az, ha összezárva egy távoli bolygóra utaznak. A csapat a szimuláció végére teljesen leépül, majd kiderül, tényleg elmentek a messzi planétára, ahol magukra maradtak.

bzc-v7kigaeljwf_jpg_large.jpg

19. Z for Zachariah (Amerikai premier: április 15.)
A Wall Street farkasával egy csapásra szexszimbólummá avanzsált Margot Robbie főszereplésével készülő film  Robert C. O'Brien posztapokaliptikus sci-fi regényén alapul és egy lányról szól, aki az atomháborút túlélve egy kis völgyben él, aminek saját önfenntartó időjárási rendszere van. A szerintünk kissé a Legenda vagyok női főszereplős változatát sejtető produkcióban Robbie mellett még Chris Pine és Chiwetel Ejiofor lesznek láthatók.

margot-robbie.jpg

20. Ex Machina (Magyarországi premier: április 30.)

A Karl Urban főszereplésével készült, zseniális Dredd – továbbá a 28 nappal később és a Napfény – forgatókönyvét jegyző Alex Garland rendezői bemutatkozása lesz ez a film, ami egy programozóról szól, aki veszedelmes kalandba keveredik a főnöke szupernyaralójában. Az Ex Machina egyik érdekessége egyébként az, hogy a Star Wars VII leendő sztrájai, azaz Domhnall Gleeson és Oscar Isaac játsszák benne a főszerepeket.

 

Holnap újabb 20 filmmel folytatjuk...

 

Ha tetszett a poszt, lájkolj és kövess bennünket a facebookon is!

Címkék: lista listázás Birdman Halálos iramban Benedict Cumberbatch Foxcatcher Vice Jupiter Ascending The Gunman Unbroken A lázadó American Sniper Mortdecai Jupiter felemelkedése Kingsman Insurgent Rendíthetetlen Blackhat Beépített hiba Inherent Vice Ex Machina Chappie Z for Zachariah Kódjátszma Halálos iramban 7 TOP 2015 Hős6os Big Hero Six Imitation Game Amerikai mesterlövész The Lobster 400 Days

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://roboraptor.blog.hu/api/trackback/id/tr667041411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása