Leírás

Roboraptor Blog - Ahol a geekoszféra kezdődik...

Facebook

Utolsó kommentek

Címkék

Chris Pratt: egy tehetséges ámde egyszerű srác Hollywoodból, aki mind ezidáig nem sok vizet zavart különböző mellékszerepeivel. Azonban az augusztusban a világ mozijaiba betörő Guardians of the Galaxy főprímás karaktere, Peter Quill (alias "Star-Lord") megnyerése és megformálása révén hirtelen a figyelem középpontjába és egyúttal a sztárság kapujába keveredett. Ennek és A galaxis őrzői közelgő hazai premierjének apropóján, összegyűjtöttük azt a TOP 5 filmet, melyben mind a mai napig Pratt-re és egy-egy számottevőbb szerepére bukkanhatott az egyszeri néző. Hajtás után (f)elsoroljuk.

Chris Pratt main_2.jpg

5. Wanted (2008)
Chris Pratt 001_1.jpg

Listánk aljára szorult a fárasztó őrség-filmjeivel Amerikába-tévedt Timur Bekmambetov nonszenszvizuálistébolya, azaz a Wanted, melyben Chris barátunk sajnos még nem sok vizet zavart: Ő játszotta a főhős Wesley (James McAvoy) jófejnek tűnő legjobb cimboráját. Ez a srác (név szerint Barley), valójában persze aztán mégsem volt annyira rendes gyerek, ugyanis a cselekmény során kiviláglott, hogy bizony suttyomban húzogatta Wesley barátnőjét: Cathy-t (Kristen Hager), ezért utóbb Wesley a sztori egy pontján jól képen is törölte egy klaviatúrával... A filmről úgy egyébként kár is beszélni, hiszen azokkal a röhejes röppálya-rajzolós lövöldözéseivel a nézők javánál gyakorlatilag inkább kiverte a biztosítékot és ezáltal leszerepelt a mozikasszáknál, mintsem hogy komoly sikert aratott volna. Ez ellen még Angelina Jolie és Morgan Freeman szerepeltetése sem lehetett ellenszer.

4. A nő (Her, 2013)

Chris Pratt 003.jpg

Következzen hát a tavalyi moziszezon egyik sláger-drámája, melyet amekkora várakozás előzött meg és amekkora port kavart, olyannyira lett ecetes és kiábrándító. Na nem mondom: A nő alapötlete és kivitelezése, sőt mi több: a két főszereplő; Joaquin Phoenix és az ezúttal "csupán" a hangjával csábító Scarlett Johansson játéka mind-mind elsőrangúak voltak, azonban a film jövőképe és üzenete, (a számomra legalábbis) totál lesújtóan hatottak. Ezáltal minden értéke ellenére nem tudtam és azóta sem tudom kedvelni a darabot, melynek az emberi kapcsolatok abszolúte torz irányba jövendölt változása olyan szinten sikeredett lehangolóra, hogy azzal egyszersmind elhomályosítja önmaga eredetiségét is. Ami viszont Chris Pratt-et illeti: Ő ezúttal egy hajszállal hangsúlyosabb mint mondjuk a Wanted-ben volt; Paul-t, Theodore (Phoenix) főnökét és egyik "közelibb" haverját ismerősét alakítja.

3. Zero Dark Thirty (2012)

Chris Pratt 004.jpg

A harmadik helyre találtatott méltónak az a Jessica Chastain és az ő karaktere köré épülő, Oszama bin Laden holléte után nyomozgatós Zero Dark Thirty, mely a maga kemény 157 perces játékidejének az első 2 órájában speciel roppantmód fárasztó tud lenni (már legalábbis a "hajszába" hozzám hasonlóan magukat bele nem élő, nem-amerikai nézőknek). Viszont aztán később, a Navy SEAL kommandósok és az őket vezető Joel Edgerton, illetve Chris Pratt feltűnésétől számítva, egészen a teljes film során piszkosul várt nagy akcióig beszámítva, immáron végre érdekessé és izgalmassá válik a cselekmény. Így utóbb az ember már-már a bevetést megelőző hosszas és kínkeserves szenvedést is megbocsájtja Kathryn Bigelow rendezőnőnek, aki azért lássuk be: A bombák földjén után ismételten egy erős háborús-féle darabot tett le az asztalra. Pratt ugyan jelen alkotásban sem jut túl sok szóhoz, de mint Justin, az egyik főkolompos harcos, kifejezetten megnyerő eleme tud lenni az elhúzódó produkciónak.

2. Pénzcsináló (Moneyball, 2011)

Chris Pratt 003_2.jpg

Második lett a Brad Pitt nevével fémjelzett baseball-os manager-játék mozija, melyben az európai ember számára nonszensz szabály-rendszerrel és játékmenettel bíró labdázós sportág, posztonként és képességenként mérlegelős keret-összeálítási teóriája dominál. Hogy miről beszélek? Ennek kiderítése végett tudom javasolni a film megtekintését, hiszen a (tényleg) megtörtént eseményeken alapuló sztori egyáltalán nem rossz, sőt: még a fókuszban lévő klub: az Oakland Athletics góréját megformáló Brad is kifejezetten jól játszik benne. Pitt és az ő ifjú agytröszt sidekick-jét megtestesítő Jonah Hill is utólag az összes létező díjátadón megfordultak alakításaik nyomán, de végül persze nem nyertek szinte semmit sem. Ellenben a rendíthetetlen Chris, aki még egy pontot bezsebelt az ismertség felé vezető úton kapaszkodva, azáltal, hogy a filmbeli csapat egyik kulcsjátékosát, az ütő(s) Scott Hatteberg-et adta elő, méghozzá hatásosan.

1. A Lego-kaland (The Lego Movie, 2013)

Chris Pratt 005.jpg

Mi más is lehetne a TOP 5 győztese, mint az évezred legászabb animációs filmje, mely egyúttal az utóbbi évek egyik legnagyobb meglepetés-királysága is lett egyben. Bizony, ez A Lego-kaland, amiért egyszerűen nem lehet nem rajongani és odáig lenni, annyira lehengerlő lett. Kedves olvasó, mindegy melyik korosztályhoz tartozol, ha valaha is legóztál (márpedig ki nem?), akkor imádni fogod, ha viszont mégsem, akkor ott már gondok vannak... Ugyanis a Phil Lord – Chris Miller rendező- és szerzőpáros megírta és tető alá hozta a majdhogynemtökéletes mesét: minden generációt megszólít, telis-tele van popkultúrális gegekkel, ráadásul fergetegesen vicces. A hab  a tortán pediglen nem más, mint a karakterek (eredeti) hangjait kölcsönző parádés színészgárda: Morgan Freeman, Elizabeth Banks, Liam Neeson, Will Ferrell, Charlie Day, Will Arnett és nemhogy nem végül, de elsősoban Chris Pratt. Utóbbi ezúttal egyenesen az alfa a társaságban, hiszen a főhős-figura Emmet-et szólaltatja meg, olyannyira mesterien és mókásan, hogy azt kár is szinkronnal elrontani. Hiába: ez a Chris tényleg cefetül tehetséges egy srác. 

 

Ha tetszett a poszt, lájkolj és kövess bennünket a facebookon is!

Címkék: tehetség Wanted Liam Neeson Marvel Angelina Jolie Scarlett Johansson Jonah Hill Phil Lord Joel Edgerton Morgan Freeman Elizabeth Banks Brad Pitt TOP 5 Her Zero Dark Thirty Jessica Chastain Kathryn Bigelow Guardians of the Galaxy Joaquin Phoenix Chris Pratt The Lego Movie Will Ferrell A bombák földjén James McAvoy Charlie Day Pénzcsináló Moneyball Spike Jonze Timur Bekmambetov Kristen Hager Will Arnett A nő A galaxis őrzői A Lego-kaland Star-Lord Peter Quill Chirs Miller

17 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://roboraptor.blog.hu/api/trackback/id/tr846570915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.08.11. 08:40:30

ha ezek a top 5 filmjei akkor nem is csoda, hogy nem tudtam, hogy kicsoda míg el nem kezdték nyomni, hogy majd star lord lesz...

Láttam ezeket a filmeket, de a csávóra egyáltalán nem emlékeztem egyikből se.

és mi az a marhaság, hogy az Őrség filmek fárasztóak????

st ranger 2014.08.11. 17:04:25

@doggfather: Ez nem marhaság, kérlek: én olvastam az Éjszakait és a Nappalit is (a többit mondjuk már nem) és a regényekhez képest a filmek valami rettenetes förmedvények lettek... Legalábbis a számomra. Mind mint adaptációk, mind a stílusukat tekintve. Neked tán tetszenek? :)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.08.11. 20:35:39

@st ranger: a filmek NAGYON, a könyveket nem olvastam.

Rákóczis first foot 2014.08.11. 22:02:15

Azért kicsit elkeserítő, hogy egy Jay és Néma Bob visszavágos cikk után nem került fel ide az ominózus jelenete a Movie 43-ből.

eßemfaßom meg áll 2014.08.11. 23:08:35

Akkor már inkább a Parks and recreation sorozat, az legalább jó.

st ranger 2014.08.12. 08:22:42

@Rákóczis first foot: Sajnos nem jeleneteket rangsoroltunk, hanem az eddigi számottevőbb filmjeit és azok minőségét. Ilyen szempontból pedig a Movie 43 mint egész, rettenetesen gyenge. Bocsi.

@eßemfaßom meg áll: Ugyanez a helyzet a Városfejlesztési osztállyal, melyben tény és való, hogy Andy-ként hangsúlyosabb a karaktere mint eddig jószerivel bármiben, amiben játszott. Ugyanakkor az egy sorozat, és miután mi Pratt nagyjátékfilmjeit vizsgáltuk, ennélfogva nem is kerülhetett bele a fenti listába. Ez van.

heimdall 2014.08.12. 08:41:44

A LEGO kalandon kívüli filmeket láttam, de egyáltalán nem emlékeztem rá. Sőt, a Wanted-et többször is, na meg a Galaxis örzőinek trailereit is, mégsem jött össze, hogy "na ezt a srácot már láttam itt és itt..."
Majdnem annyi kisugárzása van, mint Chris O'Donnell-nek.
:)

Hegyirablo 2014.08.12. 09:06:54

"nagy akcióig beszámítva, immáron végre érdekessé és izgalmassá válik a cselekmény"

Tehát csak az a jó film, aminek minden percében robbanás, autós üldözés, lövöldözés van. Értem.

Akkor viszont téged sajnállak, kedves blogger.

Globetrotter2014 2014.08.12. 10:06:57

"az évezred legászabb animációs filmje" Ugye ez csak elgépelés, az évezred lexarabbját akartad írni?

Globetrotter2014 2014.08.12. 10:09:08

@heimdall: pedig ő volt "He's the man" Barry. A lúzer főhős macsó haverja aki nem csak az óvszerét fizetetteti a főhőssel de be is veti azt a barátnéján...

heimdall 2014.08.12. 10:57:31

@Globetrotter2014: most már tudom, hogy ő volt :)

st ranger 2014.08.12. 11:10:16

@Hegyirablo: Ez megható, de nem kell sajnálnod. Ugyanis a filmmel nem az a problémám, hogy nem egy "akciódömping", hanem az, hogy olyan szinten vontatottan és terjengősen reprezentálja azt a 10 évet, amíg bin Laden nyomárra bukkan Maya, hogy az egészet kizárólag annak a tudata teszi tolerálhatóvá a nézővel, hogy a végén legalább majd tényleg elfogják. Valahára.

st ranger 2014.08.12. 11:14:36

@Globetrotter2014: Nem, jól olvastad: "legászabbját" írtam. Merthogy az is. Sajnálom, ha neked nem jött be. Megjegyzem: ez abszolúte az a fajta (animációs és bármilyen másmilyen) film, amit egyszerűen muszáj eredeti hanggal megtekinteni, mert a szinkron egyszerűen nem adja vissza a hatást. A hangok és az előadások a legjobbak az egészben.

Globetrotter2014 2014.08.12. 12:12:02

@st ranger: sajnos a szinkron hiánya szinte az összes filmnél gond. Ráadásul a MOM parkben gyakori a felirat nélküli változat, ami azért eléggé szükséges lenne.

Mi ezt a filmet magyarul láttuk gyerekkel. Egyikünknek se jött be. (A szinkron is gáz volt, de a film se volt jobb.)

He alőre tudom hogy egy Will ferrel film be se megyek. Elég sok élvezhetetlen film fűződik a navéhez. Az a fajta filmek amin látszik hogy a készítők nagyopn jól érezték magukat, csak a néző nem fogja magát jól érezni.

Én reménykedtem, hogy csak bevették Ferrelt hogy ott legyen a neve egy végre siekres projektben, nem hagyják kavarni a lekvárt...

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2014.08.12. 15:08:08

father, Pratt egyáltalán nem volt befutott színész, nagyon csodálkoztam hogy ő lesz Star Lord

nagyon jó karakterszínész, szinte minden filmjében a hülye tahót alakítja :D én a Wantedben szerettem meg "Watermelon :D"

amúgy a WANTED all time favorite, McAvoyt is ott szerettem meg

de ezeknél a filmeknél sokkal emlékezetesebb volt pl az Ötéves jegyességben ahol azzal lepte meg a a bátyját az esküvőn, hogy dalban felsorolta az összes nőt akit valaha meghúzott :D

vagy a Szédületes éjszakában ahol állandóan elmeséli találkozásuk történetét, és lényegében ez az egyetlen története van Anna Farrissel akivel az életben is egy pár

vagy a 10 Yearsben, ahol meg mániákusan keresi a megbocsátást azoktól akiket terrorban tartott az iskolai évek alatt :D

mindegyik jobb film mint ezek itt fent .D
süti beállítások módosítása